Naujosios klasės įrengimu rūpinosi ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas drauge su partneriu – biuro ir HORECA baldų projektų ekspertu „Ergolain". Trečius metus sėkmingai gyvuojantis ISM „Verslo klasės" projektas šiuo metu vienija 60 Lietuvos ir užsienio mokyklų bei 1 500 tūkst. moksleivių. Trijuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – yra įrengtos ir fizinės „Verslo klasės".

Anot ISM rektoriaus dr. Daliaus Misiūno, atverdamas tokių klasių duris, universitetas siekia svarbaus tikslo – prisidėti prie mokyklų ir mokytojų darbo stiprinant šiuolaikinį lavinimą, kad moksleiviai pajustų patyriminio ir aktyvų įsitraukimą skatinančio mokymosi naudą.

„Verslo klasė" – tai ne vien moderni ir įkvepianti aplinka, joje skleidžiasi ir šiuolaikinio mokymo konceptas, kuriuo tvirtai tikime, nes patys sėkmingai remiamės universitete. Yra daugybė metodų, kuriuos, priklausomai nuo klasėje besilankančio ISM atstovo, kartu su moksleiviais galėsime panaudoti, įskaitant aktyvų darbą komandose, simuliacijas ar įvairių ekonomikos ir verslo pasaulio situacijų tyrinėjimą ir sprendimą. Šiuolaikinis mokymas leidžia stiprinti gimnazistų įgūdžius, reikalingus XXI a. lyderiams", – sako dr. D. Misiūnas.

Ne tik į fizines „Verslo klases", bet į visas projekte dalyvaujančias mokyklas vesti pamokų atvyksta ISM dėstytojai bei alumnai. Šiemet universitetas mokykloms siūlo ir nemokamas sertifikuoto karjeros konsultanto konsultacijas, skirtas padėti dešimtų klasių moksleiviams pasirinkti mokomuosius dalykus ir susidaryti individualų mokymosi planą. Taip pat moksleiviai kviečiami atvykti į universitetą ir pamatyti, kaip atrodo gyvenimas jame. Na, o norintys iš labai arti prisiliesti prie verslo pasaulio ir atrasti savo pačių verslo idėją, kartą per mėnesį, šeštadieniais, gali prisijungti prie ISM „Verslumo klubo".

Savo ruožtu Klaipėdos „Ąžuolyno" gimnazijos direktorė Vilija Prižgintienė pastebi, kad dalyvavimas ISM „Verslo klasės" projekte paskatina moksleivius rinktis ekonomikos ir verslumo dalyką 11–12 klasėse, o nuo šiol tam sukurta speciali erdvė mokykloje gali suteikti dar daugiau motyvacijos gilintis į mokslus.

„Tikimės, kad daugiau mokinių rinksis mokytis ekonomikos ir kad naujoji aplinka sudarys sąlygas dar geresniam ir gilesniam mokymuisi", – teigia V. Prižgintienė.

Naujosios klasės dizainu besirūpinusi „Ergolain" eksporto skyriaus vadovė Dovilė Jakaitė neabejoja, jog mokymosi aplinka gali išlaisvinti mąstymą ir padėti būti unikaliems. Ji kūrė klasę, kurioje dera naujausi ergonomikos standartai ir šiuolaikinės technologijos, o moksleiviai gali jaustis mokymosi proceso dalyviais, ne stebėtojais.

Klasė prieš renovaciją

„Dabartinis jaunimas – kūrybingas, veržlus ir laisvas. Siekėme sukurti aplinką, kuri padėtų išlaikyti ir toliau stiprinti šias jaunuolių savybes, kurioje, patogiai įsitaisius amfiteatre ar prie bendro stalo, galima laisvai kurti, bendradarbiauti ir dalintis idėjomis", – pasakoja D. Jakaitė.

Prie kasmet augančio ISM „Verslo klasės" projekto kviečiamos prisijungti ir naujos Lietuvos bei užsienio mokyklos. Su projekto organizatoriais susisiekti galima ČIA.