Modernus išmanusis telefonas su puikia priekine kamera – būtina, tačiau nepakankama sąlyga tam, kad džiaugtumėmės tikrai kokybiškomis nuotraukomis. Todėl dalinamės 4 patarimais, kurie leis įamžinti tobulas asmenukes bei nustebinti kitus:

1. Viskas prasideda nuo apšvietimo

Asmenukė atrodys nykiai, jei nebūsite atsisukę į šviesos šaltinį. Jei naudojate tam skirtą lempą kambaryje ar darote nuotrauką saulės šviesoje, visada turėtumėte užtikrinti, jog į jūsų veidą kristų tiesioginė šviesa. Be to, venkite, kad ant jūsų veido susidarytų šešėlis – tai bene dažniausiai pasitaikanti klaida. Geriausius rezultatus užtikrina natūrali šviesa vidurdienį, tačiau jei fotografuojatės namie ir naudojate dirbtinę lempą – nedėkite jos virš galvos, nes aplink akis susidarys tamsios dėmės.

Netveriančius noru pasidalinti įspūdingomis asmenukėmis nustebins ir ką tik į Lietuvą žengęs išmanusis telefonas „Huawei nova 10 Pro". Šis įrenginys išsiskiria itin pažangia dviguba priekine kamera, kurią sudaro unikalus rinkoje 60 MP itin plataus kampo ir 8 MP portretininis stambaus plano objektyvas. Aukštos rezoliucijos kamera užtikrina kokybišką nuotraukos apšvietimą ir kokybę.

2. Išbandykite skirtingus kampus

Kad ir kiek įgūdžių ir praktikos turite, yra labai sunku įamžinti puikią asmenukę iš pirmo karto. Tai neturi nieko bendro su jūsų išvaizda, nuotaika ar aplinka, kurioje esate. Todėl fotografuojantis su priekine kamera labai svarbu išbandyti skirtingus nuotraukos kampus ir kompoziciją, o fotografuojant nevenkite eksperimentuoti: pakreipkite išmanųjį aukštyn, žemyn į šoną arba visiškai nejudinkite įrenginio ir šiek tiek pakreipkite galvą. Nuotraukų profilio kaita leis pasiekti optimalų rezultatą ir išsirinkti mėgstamiausią variantą. Tad tiesa, jog žaviausių asmenukių įamžinimui reikia nemažai pastangų, apie kurias socialinių tinklų entuziastai dažniausiai nekalba.

Kita vertus, išmaniųjų technologijų kūrėjai deda visas pastangas tam, kad įrenginių vartotojai džiaugtųsi kuo efektyvesniu fotografavimo procesu. Pavyzdžiui, išmanusis telefonas „Huawei nova 10 Pro" siūlo priekinę kamerą su 100 laipsnių matymo kampu ir 4K raiškos fotografavimo galimybėmis. Dėl dvigubo automatinio fokusavimo, išmanusis palaiko nuo 0,7 iki 5 kartų priekinės kameros priartinimą. Todėl fotografuojant šiuo įrenginiu visos nuotraukos atrodo ryškiai ir patraukliai. Su „nova 10 Pro" galite išbandyti skirtingus nuotraukos fiksavimo kampus, nejudant iš vietos – tai už jus atliks kokybiškas nuotraukos priartinimas ir atitolinimas.

3. Blykstė – tik esant būtinybei

Modernūs išmanieji turi blykstės efektą, tačiau perteklinis šios funkcijos naudojimas dažniau atima nuotraukos patrauklumą, nei jo prideda. Blykstė išryškina centrinį nuotraukos objektą, tačiau neapšviečia visos nuotraukos lauko, tad sukuriamas šviesos disbalansas. Viena iš dažniausių to pasekmių – raudonos akys bei nenatūraliai šviesi oda nuotraukoje. Todėl specialistai blykstę pataria naudoti tik fotografuojant naktį ar itin blausaus apšvietimo sąlygomis.

4. Portreto režimas nepelnytai ignoruojamas

Nors dauguma išmaniųjų telefonų turi portreto režimą, vartotojai apie tai nežino arba privengia naudotis, manant, kad jis nėra būtinas. Visgi toks manymas nėra pagrįstas. Portreto režimas sulieja nuotraukos foną bei sutelkia dėmesį į pagrindinį nuotraukos objektą, todėl nuotraukos atrodo kokybiškiau.

Naujasis „Huawei nova 10 Pro" siūlo ne tik portreto režimą, bet ir kitus moderniausius dirbtinio intelekto sprendimus. Tarp jų – „Showcase Focus" funkcija, kuri užtikrina, kad su telefonu fiksuojami objektai sufokusuojami greitai net ir judinant objektyvą. Be to, su šiuo įrenginiu galėsite mėgautis „Dual-View" vaizdo įrašymo galimybe, kuri fiksuoja ir artimą, ir tolimą planą vienu metu. Tad tame pačiame vaizdo įraše užfiksuosite tiek veido bruožo detales, tiek jus supančią aplinką.