Tai – trijų dienų renginys, kurio tikslas yra ieškoti inovatyvių sprendimų aktualiausiomis šių dienų edukacijos bei urbanistikos problemoms. Trys nugalėtojų komandos, kurias išrinks ekspertų komisija, bus apdovanotos piniginiais prizais, o pirmosios vietos laimėtojai taip pat gaus kvietimą į „TechHub“ startuolių pre-akceleratorių, kuriame turės galimybę toliau vystyti savo idėją.

Dėmesys edukacijos ir urbanistikos problemoms

Hakatone gali dalyvauti komandos nuo 4 iki 6 žmonių. Kiekvienas komandos narys turi užpildyti registracijos formą ir joje įvardinti savo komandos pavadinimą. Jeigu komandos nepavyko suburti, dalyviai kviečiami registruotis atskirai, o organizatoriai padės surasti bendraminčių.

Komandos turės galimybę ieškoti sprendimų vienam iš pagrindinių iššūkių: kurti išmanų sprendimą, kuris pagerintų automobilių statymo patirtį didmiesčiuose, vystyti edukacinę platformą švietimui nuotoliniu būdu, ieškoti būdų integruoti dirbtinį intelektą (DI) į medicinos diagnostikos ir pirminio lygio pacientų aptarnavimo paslaugų sritį, kurti edukacinę programėlę ar žaidimą ikimokyklinio ar pradinių klasių amžiaus vaikams, taip pat kurti programėlę ar žaidimą, kurie padėtų vaikams išmokti tinkamai elgtis pavojingose bei kritinėse situacijose.

Būsimi dalyviai gali siūlyti ir savo idėjas, kurios taip pat gali tapti naujais iššūkiais, sprendžiamais hakatono metu. Norėdami pasiūlyti savo iššūkį, dalyviai turi užpildyti tam skirtą formą. Siūlomas iššūkis turėtų būti susijęs su bet kuria aktualia edukacijos ar urbanistikos tema.

Hakatonas davė tvirtą pagrindą startuoliui

Šis hakatonas – tai paskutinis iš trijų „Innovation Hack“ hakatonų serijos, kurių tikslas yra ieškoti inovatyvių sprendimų aktualiausiems šio meto iššūkiams spręsti. Gegužės 6-8 d. vykusiame sveikatingumo hakatone su savo startuolio komanda dalyvavusi Aistė Kuodytė sako, jog ši patirtis – neabejotinai viena iš vertingiausių.

„Esu dalyvavusi panašiuose renginiuose, tad, pamačiusi mane dominančią hakatono temą, nusprendžiau sudalyvauti. Labiausiai traukė gyvi susitikimai su mentoriais bei galimybė pristatyti idėją komisijai“, – sako A. Kuodytė.

Hakatono metu jos komanda vystė dirbtiniu intelektu ir kognityvine elgesio terapija paremtos emocinės sveikatos aplikacijos idėją, kuri buvo įvertinta prizine III vieta. Šiandien startuolis ir toliau plėtoja šią idėją bei tikisi rinkai pristatyti naują produktą.

„Labai naudinga hakatono metu gauti įžvalgų, komentarų, klausimų iš savo srities ekspertų, tai yra neįkainojama bet kuriam startuoliui. Taip pat buvo vertinga turėti galimybę dvi dienas nepertraukiamai dirbti su savo komanda, susipažinti su kitais startuolių kūrėjais ir pristatyti idėją komisijai bei kitiems dalyviams. Tikrai rekomenduočiau sudalyvauti tokiuose renginiuose. Jie sudaro tinkamas sąlygas per trumpą laiką padaryti labai daug. Kiekvienam startuoliui pradžia yra sudėtinga, todėl jaučiu daug dėkingumo, kad yra tokie renginiai, kurie padeda žengti pirmus žingsnius“, – džiaugiasi ankstesnio hakatono dalyvė.

Nugalėtojams – kvietimas į „TechHub“ pre-akceleratorių

„TechHub“ pre-akceleratorius – tai intensyvios mokymų ir mentorystės sesijos, kurių tikslas yra išvystyti startuolio idėją iki minimalaus produkto. Kvietimą į jį gaus ir hakatono „Innovation Hack. The Future Starts Now“ nugalėtojai.

Pre-akceleratoriuje dalyviai gilins žinias įvairiose srityse, o tuo pačiu metu galės pasinaudoti ir kitomis inovacijų paramos priemonėmis. Be to, geriausi ekspertų komisijos atrinkti startuoliai turės galimybę vykti į renginius, susitikimus ir akceleratorius kitose ES šalyse, kurių metu turės galimybę prisistatyti investuotojams ir ieškoti verslo partnerių.

Pre-akceleratoriaus 5-ajame cikle dalyvavusi A. Kuodytė sako, jog tai buvo labai vertinga patirtis dėl daugybės priežasčių. Paskaitos su mentoriais suteikė naujų žinių įvairiomis temomis – nuo problemos, verslo plano iki verslo idėjos pristatymo investuotojams. Ypatingai daug naudos davė ir asmeninės konsultacijos su mentoriais.

„Šių susitikimų metu galėjome gauti ypač vertingų mūsų idėjai patarimų, o kartais ir labai sudėtingų bei daug apmąstymo reikalaujančių klausimų. Taigi, šis pre-akceleratorius padėjo tvirtus pagrindus tolesniam mūsų startuolio vystymui bei augimui, – džiaugiasi ji. – Labai įstrigo jausmas, kad visi nori tau padėti judėti pirmyn, tarsi esame viena šeima. Tas nesuvaidintas rūpestis, šypsenos, tiesiog tikėjimas tavimi ir tavo idėja labai daug duoda.“

„TechHub“ startuolių pre-akceleravimo programą įgyvendina Inovacijų agentūra, projektas finansuojamas Europos regioninio plėtros fondo lėšomis. Inovacijų agentūra įkurta agentūros „Versli Lietuva“ ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) pagrindu bei konsoliduojant Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) vykdytas inovacinės veiklos funkcijas.


Projektas finansuojamas Europos regioninio plėtros fondo lėšomis. Veiksmų programos priemonės numeris ir pavadinimas: 01.2.1-LVPA-V-842 „Inogeb LT“