„ACME Grupės“ surengto unikalaus renginio „Gerų darbų mugės“ tikslas – gana neįprastu būdu suburti socialinius partnerius ir darbuotojus bendrai socialinės atsakomybės veiklai ir drauge spręsti visuomenės problemas. Prieš šešerius metus ši iniciatyvos idėja pirmą kartą buvo įgyvendinta drauge su organizacija „Happimess“. Šiemet paramos renginys subūrė ne tik šimtus „ACME Grupės“ darbuotojų, jų šeimos narių, bet ir platesnį socialinių partnerių ratą.

„Verslo ir socialinių organizacijų sinergija kiekvienais metais vis didėja. Manome, kad tai geriausias būdas veikti drauge. Vis daugiau tyrimų rodo, kad visuomenė mato verslą kaip pilnavertį visuomenės dalyvį, kuris ne tik kuria darbo vietas, bet ir aktyviai įsitraukia į visuomenės problemų sprendimą, skatina atkreipti dėmesį į socialiai atsakingą veiklą, kelia tvarumo klausimus ir padeda kurti naujus sprendimus“, – teigia „ACME Grupės“ vadovas Sergej Artemiuk.

Šiemet prie „Gerų darbų mugės“ prisijungė tokie socialiniai partneriai, kaip Kauno Tvirtovės VII fortas, „Bricks 4 Kids”, „Lituanica X“, „Happimess“, Mažoji medicinos mokykla, Generolo Plechavičiaus kadetų licėjus.

Anot S. Artemiuk, susitikdami su socialiniais partneriais „ACME Grupės“ darbuotojai gali iš pirmų lūpų sužinoti skirtingų visuomenės grupių sutinkamus iššūkius, problemas bei galimus sprendimo būdus. Renginio metu tiek socialiniai partneriai, tiek grupės darbuotojai organizuoja įvairias įtraukiančias veiklas, kaip maisto gaminimas, nenaudojamų žaislų, knygų, žaidimų, naujos nenaudojamos technikos ir kitų daiktų mugė, aukcionas, protmūšiai, išmanios socialinių partnerių laboratorijos ir žaidimų erdvės.

Aktyviai renginyje dalyvaujantys darbuotojai su šeimos nariais ne tik pramogauja, bet ir aukoja pinigus už pasirinktas veiklas. Šventinio vakaro pabaigoje darbuotojų paaukotą sumą „ACME Grupės“ akcininkai padaugina iš dešimties. Gauta paramos suma tampa tų metų socialinės atsakomybės veikloms įgyvendinti skirtu fondu, kurį administruoja specialiai socialinės atsakomybės iniciatyvoms plėtoti sukurta „ACME Grupės“ viešoji įstaiga „ACME Geri darbai“.

„Šioje organizacijoje grupės bendrovių darbuotojai savanoriškai įsitraukia į nepelno siekiančias iniciatyvas, jas koordinuoja, bendradarbiauja su socialiniais partneriais. Pasitikėjimas ir suteikta atsakomybė yra mūsų vienos pagrindinių veiklos vertybių, kurias demonstruojame konkrečiais veiksmais ir organizaciniais procesais. Šiemet surinkta paramos suma buvo rekordinė, ji viršijo pernai metų renginio metu paaukotą sumą, siekusią 94 tūkst. Eur. Kiekvienų metų vis didesnis kolegų įsitraukimas ir dalyvavimas rodo, kad jiems rūpi socialinė atsakomybė ir jie tiki tokiu veikimo principu“, – teigia „ACME Grupės“ vadovas.

Didžiausias dėmesys – Ukrainai ir jos gyventojams

Per praėjusius metus viešoji įstaiga „ACME Geri darbai“ skyrė 94 tūkst. Eur paramos 24 Lietuvos organizacijoms, dar mažiausiai tiek pat paramos atskiromis iniciatyvomis skyrė „ACME Grupės“ bendrovės.

Pastaraisiais metais, anot „ACME Grupės“ viešosios įstaigos „ACME Geri darbai“ komandos vadovės Airidos Valaitės, didžiausias paramos dėmesys buvo skiriamas Ukrainos valstybei bei jos gyventojams: buvo skiriama humanitarinė pagalba, parama technologiniais įrenginiais, integruojami ukrainiečių pabėgėliai Lietuvoje, sprendžiami įsikūrimo klausimai, užtikrinamos pramogos, edukavimo priemonės vaikams.

„ACME Grupės Gerų darbų“ komandos vadovės teigimu, įmonės socialinės atsakomybės veikla plėtojama trimis kryptimis. Viena iš šių krypčių – sveikata ir sveika gyvensena.

„Mes siekiame skatinti sveiką gyvenseną, aktyvų judėjimą ir stiprinti visų amžiaus grupių gyvenimo kokybę. Manome, kad asmuo, norintis padėti kitiems, pirmiausiai pats turi puikiai jaustis, todėl pradedame tai daryti pirmiausia nuo savęs – bendrovių grupių viduje turime aktyvų laisvalaikį įkvepiančią iniciatyvą „ACME Cup“. Šias idėjas bandome perkelti ir už organizacijos ribų, taip paskatindami jų plėtojimą tarp įvairių socialinių grupių žmonių“, – sako A. Valaitė.

Antroji „ACME Grupės“ socialinės atsakomybės kryptis – technologinis švietimas. Įgyvendinant veiklas šioje srityje siekiama skatinti kokybišką švietimą, vertybių ugdymą ir galimybę mokytis visą gyvenimą. Trečioji kryptis – bendruomenei aktualios iniciatyvos, kurių tikslas yra skatinti komandos narius atkreipti dėmesį į aplink matomas visuomenės problemas, apie jas pranešti, kalbėtis ir ieškoti drauge sprendimo būdų.

„Tikime, kad socialinė atsakomybė prasideda nuo kiekvieno mūsų komandos nario dėmesingumo aplinkai. Visada skatiname komandos narius pastebėti aplinkinius bei drauge spręsti akivaizdžius iššūkius“, – teigia A. Valaitė.

„ACME Grupę“ sudaro 37 bendrovės, veikiančios Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, tarp kurių žinomiausios technologinių įrenginių didmenine distribucija užsiimanti „ACC Distribution“, „AVAD Baltic“, kino filmus platinanti „ACME Film“, tvarios energetikos bendrovė „ACME Solar Group“, nekilnojamo turto administravimo ir priežiūros bendrovė „ACME NT“, „Drąseikių karjeras“, įrenginių priežiūra ir remontu užsiimanti „Servisa ICT“, vidinis kompetencijų centras „ACME Valda“. „ACME Grupės“ bendrovėse Baltijos šalyse dirba per 430 darbuotojų.