Rudens sezono vėjai kasmet atpučia naujas tendencijas, norisi įsileisti kitas spalvas ir siluetus. Kokių esminių principų reikėtų nepamirši keliaujant į parduotuves ieškoti naujų drabužių?

Neretai drabužius perkame „pagauti emocijos", norėdami save paskatinti ar paguosti. Tai pat nuolat kvėpuojame prisiminimais – su šia suknele ėjau į pirmą pasimatymą, o šis kostiumėlis man atnešė sėkmę darbo pokalbyje. Tačiau kasdien nevaikštome nei į pasimatymus, nei į darbo pokalbius, tad išties labai svarbu savo spintai suteikti erdvės pojūtį ir palaikyti ritmingą tvarką.

Tad visų pirma reikėtų išmokti atsisveikinti su senais, atitarnavusiais drabužiais ir daiktais, o naujų dairytis sąmoningai, vadovaujantis „mažiau yra daugiau" principu ir vertinant kokybę. Todėl kurdami „Textilite“ kolekcijas, didelį dėmesį skiriame audiniams, siluetams ir lengvam drabužių derinimui tarpusavyje.

„Textilite“ kolekcija

Kiekviena moteris savo spintoje turėtų turėti kokybišką gerai gulantį juodą kostiumėlį, baltus marškinėlius ir stilingą „Chanel“ tipo tvido švarkelį. Laisvalaikiui verta įsigyti klasikinio silueto džinsus ir kokybiškos medvilnės marškinėlius, o dienai ofise ar vakarienei su drauge – dailią suknelę. Drabužinėje vietos turėtų atsirasti ir nesenstančio dizaino vilnos paltui, bei aksesuarams – dviejų skirtingų dydžių rankinėms visiems gyvenimo atvejams, porai aukštakulnių. Paskutinis akcentas – madingas raudonos spalvos lūpdažis ir žavinga šypsena.

Planuojant drabužinės atnaujinimą, neretai dairomės į tai, kas šiuo metu madingiausia. Kiek tendencijos yra aktualios formuojant savitą stilių ir ar verta aklai pasikliauti greitai kintančiomis madomis?

Mada ir stilius tarpusavyje susiję, tačiau kartu ir labai skirtingi dalykai. Mada ateina, išeina ir grįžta – tai dinamiškas, inspiruojantis reiškinys. O stilius – procesas, kuriam susiformuoti reikia laiko („Good things need time"). Visgi svarbiausia pastovumas ir stabilumas, tad klientėms rekomenduoju ir linkiu įsimylėti klasikinius siluetus, kuriuos papildytų stilingi, tą sezoną madingi akcentai – spalvos, audinių raštai, tekstūros, aksesuarai.

„Textilite“ kolekcija

Į ką vertėtų atkreipti dėmesį šių metų rudens sezono tendencijose?

Kiekvienas sezonas kartu su savimi atsineša šviežią spalvinę energiją, tad linkiu nepabijoti į garderobą priimti šio sezono atspalvių – gilių rožinės, gaivios violetinės, žalios, taip pat – vaiskių garstyčių natų.

Didesnį dėmesį verta fokusuoti į laikui nepavaldžius, tačiau šį sezoną aktualius siluetus: trumpą švarkelį su pabrėžta pečių linija, ilgą liemenę, o kol lepina orai – pasimatuokite šviesų laisvo silueto švarko ir kelnių kostiumą ar žaismingą smulkaus subtilaus rašto lengvai plazdančią suknelę.

Esame ištikimi mūsų klienčių, stilingų miesto moterų pamėgtam klasikos stiliui, tad kiekvienoje „Textilite" kolekcijoje galima tikėtis tiek klasikinių dailiai gulančių kostiumėlių, tiek elegantiškų, laisvalaikiui skirtų derinių.

„Textilite“ kolekcija

Vienas iš būdų sumaniai kurti savo stilių – prisijaukinti „spintos kapsulės" metodą. Kas tai yra ir kokiais esminiais principais reikėtų vadovautis?

„Spintos kapsulė" nėra naujas, negirdėtas terminas. Tai labai patogi spintos formavimo/kūrimo sistema, kurią perpratus ir ja vadovaujantis labai lengva neperkrauti drabužinės nereikalingais daiktais, išlikti tvariems ir tuo pačiu išlaikyti asmeninį stilių nuoseklų bei vientisą.

Spintos kapsulė – tai panašaus stiliaus ir koloristikos drabužiai, kurie tobulai dera tarpusavyje ir užtikrina, kad nesudėtingai galėsite susikurti daugybę skirtingų aprangos derinių. Nerasime vieningos spintos kapsulės formulės, tinkančios kiekvienai iš mūsų, tačiau jei įsisavinsime paprastą, mokslu grįsta taisyklę, kad mums pakanka septynių skirtingų asortimento elementų, jausimės kasdien stilingos ir visada turėsime ką apsirengti.

„Textilite“ kolekcija

Galiu pasidalinti savo asmenine patirtimi – puikiai jaučiuosi tuomet, kai tvarka yra ir mano spintoje, ir mano galvoje. Prieš apsipirkdama visada peržiūriu savo spintos turinį, vieno naujo drabužio įsigijimas yra tolygus vieno pasenusio drabužio atsisakymui, tad tai leidžia neperkrauti savo erdvės ir nuosekliai palaikyti savo aprangos stilių. Svarbu, kad spintoje neužsiliktų vieniši ir tik vienai progai tinkami drabužiai.

„Textilite“ kolekcija

Kokie pirkiniai turėtų atsidurti prekių krepšelyje pagal „spintos kapsulę"?

Kaip ir minėjau, reikėtų įsisavinti septynių daiktų teoriją. Kalbant apie ateinančio vėsiojo sezono kapsulę, schema paprasta: švarkas, kelnės, dvi palaidinės, megztukas, suknelė, paltas. Tai nereiškia, kad spintoje gyvens tik septyni daiktai. Tokia schema sudėliotos atskiros kapsulės gali būti skirtos skirtingoms veikloms – ofisui, kasdienai, laisvalaikiui. Žinoma, priklausomai nuo kiekvienos iš mūsų, kapsulės sudėtis gali kisti. Jei dėvite sijonus, jais pakeiskite kelnes, jei visiškai nedėvite švarkų, papildomai įtraukite megztuką. Paltą keiskite striuke.

„Textilite“ kolekcija

Kokiomis gudrybėmis galima pagyvinti savo stilių, suteikti jam išskirtinumo ir prabangos jausmo, pernelyg neišlaidaujant?

Svarbu suinvestuoti į kokybiškus bazinius aprangos elementus – geras kostiumas, geras paltas. Visa kita – papildiniai. Prabangą sukuria maži stiliaus akcentai – daili šilko skarelė, maža klasikinio silueto odinė rankinė, subtilus dirželis. Svarbu išlaikyti gerą skonį neperkraunant savo įvaizdžio nereikalingais aksesuarais, tarpusavyje nederančiais atspalviais.

Taip pat svarbu tinkamai prižiūrėti savo drabužius – neskubėkime pašalinti priežiūros etikečių, jos lygiai tokios pat svarbios kaip ir sudėties etiketės. Netinkamai prižiūrint drabužį, jis greit prarandą estetinę vertę ir atrodo prastai.

„Textilite“ kolekcija

Pakalbėkime ir apie spalvas: kokios bazinės spalvos turėtų vyrauti drabužinėje ir kiek spalvinė gama svarbi kuriant „spintos kapsulę"?

Spintos kapsulės spalvos turėtų derėti tarpusavyje, tad tarp bazinių išskirčiau juodą, tamsiai mėlyną, pilką, baltą, nude spalvas. Prie jų lengvai priderinsite kitus spalvinius tonus.

Kurdami „Textilite" kolekcijas vadovaujamės bazinių spalvų pagrindu, tačiau visada stengiamės įmaišyti ir to sezono madingų spalvų, kad kiekviena galėtų rasti sau tinkančią ir patinkančią spalvą, kuri padėtų stilingai atnaujinti garderobą ateinančiam sezonui.

„Textilite“ kolekcija

Šį rudenį savo kolekcijoje siūlysime drąsias vaiskias spalvas – garstyčių, gilią žalią, deginto apelsino, sodrią violetinę – derinti su ramesniais atspalviais – juoda, tamsiai mėlyna bei pilka. Drąsesnėms, nevengiančioms būti labiau matomomis, siūlau rinktis aktyvesnius derinius. Pavyzdžiui, prigesintos, gilesnės oranžinės spalvos velveto sijoną derinti su vaiskia fuksijos spalvos palaidine, tamsiai mėlynam kostiumui šarmingos prabangos suteikti aktyvia garstyčių spalvos palaidine, o įspūdingą žaliai baltai languotą tvido švarkelį vilkėti su gilios žalios kostiuminio audinio plačiomis kelnėmis aukštintu juosmeniu. Jokių abejonių – tikrai būsite pastebėta!

Stilingų rudens idėjų ieškokite www.textilite.lt

„Textilite" parduotuves rasite Vilniaus g. 100C Ukmergėje ir Kuršių g. 7 Kaune.

„Textilite“ kolekcija