Populiarumas auga su kiekviena vasara

„Samsung Electronics Baltic“ ŠVOK produktų grupės vadovė Baltijos šalims Margarita Abraitė pasakoja, kad kondicionavimo sistemų paklausa visame pasaulyje, lyginant su praėjusiu dešimtmečiu, išaugusi dešimtis kartų.

„Prieš maždaug dešimtmetį teko rengti ir pristatyti oro kondicionavimo produktų strategiją Baltijos šalims. Tuo metu drąsiai teigiau, kad po dešimties metų daugelio namuose kondicionierius taps tokiu pat dažnu įrenginiu, kaip mikrobangų krosnelė. Ir nors tuomet daugeliui toks teiginys atrodė juokingas, šiandien matome, kad būtent taip ir nutiko, – sako M. Abraitė. – Daugybė mokslinių tyrimų rodo, kad per didelis karštis mus veikia neigiamai, turi įtakos mūsų energingumui, produktyvumui, komfortui ir savijautai. Dėl to kondicionierių naudojimas namuose vis dažniau tampa kasdienybe.“


Svarbiausi dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis oro kondicionierių

„Samsung Electronics Baltics“ šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo produktų verslo plėtros vadovas Tadas Skiparis pasakoja, į ką svarbu atkreipti dėmesį nusprendus įsidiegti oro kondicionavimo sistemą savo namuose.

„Svarbiausia vartotojui yra nuspręsti, kokia paskirtimi jis naudos kondicionierių: jis bus naudojamas tik vėsinimui ar kartu ir šildymui? Ar šildymas bus reikalingas prie -15 laipsnių, ar -30 laipsnių laiko temperatūros? Lygiai taip pat yra svarbu įsivertinti, kiek kambarių žadate vėsinti ar šildyti. Įprastai vienas kondicionierius, paremtas „split“ tipo sistema, kai turime vieną įrenginį lauke ir vieną viduje, yra skirtas vienam kambariui. Tačiau egzistuoja ir „multisplit“ sistemos, kuomet galime vėsinti iki 5 kambarių, tai reiškia, kad prie vieno išorinio įrenginio galima prijungti iki 5 vidinių įrenginių“, – pasakoja T. Skiparis.

Renkantis oro kondicionierių, pirkėjo apsisprendimą dažniausiai apsprendžia įrenginio kaina. Ir nors oro kondicionavimo sistemos kainos rinkoje gali skirtis labai stipriai, pašnekovo teigimu, svarbu yra įsivertinti keletą esminių faktorių.

Visų pirma, reikia atkreipti dėmesį tiek į įrenginių, tiek ir į jų montavimo kokybę. Priklausomai nuo galingumo, įprasta „split“ sistema paremtas kokybiškas oro kondicionierius turėtų kainuoti apie 1000 eurų“, – teigia T. Skiparis.

Pamirškite šaldymą, rinkitės vėsinimą

Tikriausiai jau žinote, kad įprasti oro kondicionieriai veikia šalto oro pūtimo principu: jie padeda akimirksniu atvėsinti namus, tačiau dėl šaltų oro gūsių sukelia diskomfortą ir nemalonius pojūčius, taip pat didina tikimybę peršalti, sutrikdyti kvėpavimo takų veiklą. Norintiems namuose visuomet jaustis komfortiškai, „Samsung“ siūlo išeitį – unikalią „WindFree™“ sistemą.

„Samsung“ pristatė pirmąjį pasaulyje unikalios technologijos „WindFree™“ oro kondicionierių, kuris iš žodyno išbraukė žodį „šaldymas“ ir jį pakeitė daug malonesniu terminu „vėsinimas“. Naudodami „WindFree™“ galite būti tikri, kad komfortiškai jausitės bet kurioje patalpoje – tiek dienos metu darbo kambaryje, tiek ilsėdamiesi miegamajame.

Sieniniai „Samsung WindFree™“ oro kondicionieriai turi išmaniąją „AI Auto Comfort“ funkciją, kuri analizuoja kambario sąlygas ir naudojimo modelius, pagal tai automatiškai koreguodami temperatūrą patalpoje ir parinkdami optimaliausią variantą.

Visuose „WindFree™“ įrenginiuose temperatūrą taip pat galima valdyti nuotoliniu būdu naudojant „SmartThings“ programėlę. Vos vienu piršto bakstelėjimu galima pasirinkti vėsinimo režimą ar suplanuoti oro kondicionieriaus darbą. Atsisiuntus išmaniesiems įrenginiams pritaikytą programėlę, koreguoti nustatymus ir keisti namų temperatūrą galima bet kur ir bet kada. Be to, šios programėlės pagalba galima valdyti visus namuose esančius „Samsung“ įrenginius, turinčius Wi-Fi valdymo galimybę, taip pat prijungti kitų gamintojų išmanių namų prietaisus.

Tinkama priežiūra – ilgo tarnavimo garantas

Jei jau nusprendėte įsidiegti oro kondicionavimo sistemą, žinoma, norėsite ja džiaugtis kuo ilgiau. Šiuo atveju svarbi ne tik paties gaminio kokybė, bet ir tinkamai atlikti montavimo darbai.

Dėl gedimų ne visais atvejais kalta pati įranga. Dažnu atveju su problemomis susiduriama tuomet, kai bandydami sutaupyti, pirkėjai pasirenka pigesnį ar mažiau patyrusį montuotoją. Šiuo atveju taupyti tikrai nereikia, nes kokybiškas ir tinkamai sumontuotas oro kondicionierius jums tarnaus ne vienerius metus, – teigia T. Skiparis. – Kitas svarbus niuansas – tinkama įrenginio priežiūra. Kaip ir kiekvieno elektronikos įrenginio, taip ir kondicionierių tarnavimo laikas priklauso nuo to, kaip jį prižiūrėsime. Tad pagrindinės taisyklės yra vidinio įrenginio filtro plovimas bei profilaktinė specialisto apžiūra prieš vėsinimo sezoną. Montuotojas turėtų reguliariai atlikti apžiūrą, patikrinti freono lygį, nuvalyti šilumokaitį, kad ir toliau sėkmingai galėtumėte mėgautis vėsinančiu komfortu“, – sako T. Skiparis.