„Dabar padėsime telefonus į šalį ir, užuot išvynioję gimtadienio dovanas, patys vyniosimės į mineralus, plūduriuosime ir kybosime vandenyje“, – taip dovaną vienuoliktojo gimtadienio proga sūnui Kristupui šiemet pristatė Danielius Bunkus. Jis dovanojo sveikatinimo atostogas ir laiką kartu „Vytautas Mineral SPA“.

Vieninteliai tokie Baltijos šalyse, istoriniame Birštono regioniniame parke įsikūrę SPA namai, pasak žinomo vyro, yra tobula vieta atostogoms dviese, kurios nebūtinai turi būti romantiškos: į kompaniją puikiausiai tinka sūnus. Tad vietoje žaismingai supakuotos dovanos, D. Bunkus čiupo sūnų už rankos ir gimtadienio proga nusivežė į SPA namus.

Vyras skaičiuoja, kad su sūnumi „Vytautas Mineral SPA“ lankos toli gražu ne pirmą kartą: jam patinka itin platus spektras paslaugų ir pramogų, vaikams pritaikytas meniu. Sugrįžti vilioja ir gražiai sutvarkytas Birštonas su daugybe pasivaikščiojimui ir pasivažinėjimui dviračiais skirtų takų, krantine palei Nemuną, ilgiausia Lietuvoje rogučių trasa. Taigi, pasak D. Bunkaus, yra ką veikti tiek pačiuose SPA namuose, tiek mieste.

„Savo svečiams norime padovanoti tikrą atostogų pojūtį nepriklausomai nuo to, kokio amžiaus jie yra ir kokiais tikslais atvyksta – ieškodami aktyvių pramogų ar ramaus poilsio ir atsipalaidavimo. Mūsų tikslas – kad svečiai daugiau laiko skirtų ne tik sau, bet ir buvimui kartu su pačiais artimiausiais – juk šiais laikais laikas dviese tampa vis retesne prabanga“, – sako „Vytautas Mineral SPA“ SPA centro vadovė Laura Janušonienė.

Ar tai būtų močiutė su anūku, ar tėtis su sūnumi, pasak pašnekovės, pirmiausia tai – dvi skirtingos kartos, turinčios bendrą tikslą – sveikatintis. Jie čia atvyksta ne skaniai pavalgyti (nors daro ir tai), bet atrasti abipusę naudą.

„Namuose juk taip būna retai, nes vienas ten atlieka tėčio, kitas – sūnaus vaidmenį. Vienas nuolat užsiėmęs darbais ir kitais reikalais, kitas galbūt negauna tiek dėmesio, kiek norėtų. Atvykus į „Vytautas Mineral SPA“, viskas yra kiek kitaip: svečiai apsistoja viename kambaryje, į šalį padeda telefonus, kartu keliauja į procedūras, kartu renkasi aktyvias pramogas, galų gale, turi daugiau kokybiško laiko prasmingiems pokalbiams“, – pastebi L. Janušonienė.

Drąsino, palaikė ir sulaukė pagyrų

„Man labai smagu stebėti augantį Kristupą ir pažinti besikeičiančius jo poreikius, pomėgius. Pavyzdžiui, lyginant su ankstesniais kartais, kai sūnus buvo jaunesnis, dabar poilsis su juo tampa kur kas kokybiškesnis, Kristupui pačiam viskas daug įdomiau. Nors „Vytautas Mineral SPA“ puikiai pritaikytas net kūdikiams, aš manau, kad kuo vaikas didyn, tuo įspūdžių daugyn: dabar Kristupui labai įdomu pačiam išbandyti įvairiais terapijas, masažus, vertikalias vonias, kuriose tuo pat metu galima sportuoti“, – pasakoja D. Bunkus.

Vyras pastebi, kad didelės naudos turi ne tik žygiavimas į pačias procedūras, bet ir drauge atliekami pratimai. Vertikalioje vonioje, pasak Danieliaus, jie vienas kitą su sūnumi drąsino, palaikė, pagyrimų abu sulaukė ir iš šalia buvusio kineziterapeuto.

„Abu turėjome bendrą tikslą: štai, dabar mes ištempsime nugaras, nes ir tu sėdi prie kompiuterio, ir aš prie jo sėdžiu. Tu irgi gali, tu stiprus vyras“, – šypsosi žinomas vyras.

Kristupas: aš tikrai čia grįšiu

D. Bunkus atskleidžia, kad labiausiai jam patinka tai, kad „Vytautas Mineral SPA“ niekada nebūna nuobodu: per dieną galima atlikti labai daug procedūrų. Jis pats vardija šįkart pasirinkęs haloterapiją, autorinę Flow terapiją ir vertikalias vonias, o Kristupui atliktas vaikiškas masažas. Be to, pasyvus poilsis puikiausiai dera su aktyvesnėmis pramogomis.

„Iš gausybės procedūrų kaskart galima išbandyti vis kitas, o jeigu pasimeti tarp pasirinkimų, tai personalas visada įsiklauso į poreikius, pataria ir padeda nuspręsti. Plius, vakare galima išeiti dviese pasivaikščioti, o jeigu savom kojom trepsėti nesinori, viešbutis parūpina dviračius“, – juokiasi Danielius.

Paprašytas pasidalinti, ar be sveikatinimo terapijų, su sūnumi vienodai sutaria ir dėl vakarienės, vyras patikina, kad nors vaikai čia turi galybę specialių pasirinkimų, Kristupas gardžiai kerta patiekalus iš suaugusiems skirto meniu, ir mikliai perleidžia žodį sūnui tai patvirtinti pačiam.

„Man labiausiai patinka Cezario salotos. Bet aš tikrai čia grįšiu tikrai ne vien dėl maisto. Viską kartosiu, man čia labai linksma ir malonu“, – šypsosi Kristupas.

Pavargęs kūnas – pavargusių emocijų atspindys

Visos procedūros ir ritualai, pasak „Vytautas Mineral SPA“ SPA centro vadovės Lauros Janušonienės, čia nukreipta į sveikatinimąsi, kuris šiuolaikiniam žmogui jau yra profilaktinis. Pavyzdžiui, mineralinis vanduo šalina raumenų įtampą, tonusą, leidžia per odą organizmui pasisavinti mikroelementus. Masažai, be teigiamo poveikio raumenims, didina odos elastingumą, sąnarių mobilumą.

Tačiau L. Janušonienė įsitikinusi, kad didžiausią psichoemocinę naudą teikia bendra SPA namų atmosfera: apgyvendinimas, maistas, procedūros, pramogos, ryšys tarp atvykusiųjų kartu.

„Kartais iš tiesų jaučiame, koks sunkus, skaudantis ir pavargęs yra mūsų kūnas, tačiau dažniausiai jis – tik pavargusių emocijų atspindys. Su vaikais yra panašiai: augančiam organizmui nuolat šokinėja hormonai, jis vieną dieną jaučiasi puikiai, kitą dieną, žiūrėk, ir nerandi bendros kalbos. Tik vaikai emocijas ne visada geba tiksliai įvardinti, ir suaugusiems tada belieka spėlioti“, – sako L. Janušonienė.

Vytautas Mineral Spa

Atvykus į „Vytautas Mineral SPA“, anot jos, akimirka laikinai sustoja: svečiai pabūna ir su savimi, ir su tuo, kas šalia, nesvarbu, ar tai būtų vaikas, anūkas, mama, senelis ar draugė. Juolab, kad ir kiekviena procedūra čia turi paskirtį: vieniems aktualus gali būti profilaktinis odos stangrinimas, kitiems – drenuojantys įvyniojimai. Kad ir kokia procedūra atliekama, be teigiamo sveikatinančio poveikio, ji dar gali padėti išmokti meilės ir pagarbos savo kūnui.

Rugsėjį pasitiks naujienomis

Ilgametę patirtį sveikatinimo srityje turinti L. Janušonienė atvirauja, kad rugsėjį „Vytautas Mineral SPA“ SPA centras lankytojus pasitiks naujienomis.

Kaip vieną iš jų, ypatingai pasitarnausiančią nežinantiems, ko nori, ar besilankantiems SPA centre pirmą kartą, ji įvardija asmeninę SPA veido arba kūno terapiją. Konsultacijos metu svečias bus apklausiamas, apžiūrimas ir pagal tai parenkamos jam naudingiausios technikos, masažai, lengvo intensyvumo kineziterapiniai pratimai, pateikiamos rekomendacijos tolesnei sveikatinimosi kelionei.

„Kitaip tariant, specialistas įvertins, ko mūsų svečiui reikia čia ir dabar. Iš tiesų, gal vienam net nereikalingas populiarusis chiromasažas, gal jam bus efektyvesnė visai kita technika“, – sako L. Janušonienė.

Vytautas Mineral Spa

SPA namai gali didžiuotis ir legendinio Sofijos gręžinio vandeniu, naudojamu išskirtinėms procedūroms. Vanduo čia išties ypatingas: jame aptinkama 70 skirtingų mineralų elementų, kurie gamtos natūraliai sukurti tokios jonizuotos formos, kad organizmas juos galėtų tiesiogiai įsisavinti ląstelių lygmenyje. Jau visai netrukus lankytojai galės mėgautis autoriniais Sofijos mineralinio vandens įvyniojimais su sapropeliu, mineralų ir mėtų voniomis, šveitimais su sausu mineraliniu vandeniu.

„Šios SPA naujovės – unikalios, autorinės, tik pas mus atliekamos procedūros, kurioms naudosime itin aukštos mineralizacijos vandenį“, – akcentuoja L. Janušonienė.

Ji papildo, kad „Vytautas Mineral SPA“ laukiami visi. Ypatingai kviečiami skirtingų kartų atstovai, nes nesvarbu, kiek vasarų jau pragyvenai, visų tikslas vienas – pragyventi jų kuo daugiau.