„Ant popieriaus“ visi nebrangūs telefonai tiesiog puikūs. Taip yra todėl, kad popieriuje matai tik techninius parametrus, kurie savo įspūdingais skaičiais kartais stebina, tačiau ar atitinka realybę? Todėl labai svarbu, pabrėžiu – labai svarbu – prieš įsigyjant telefoną jį išmėginti. Būtent to ir ėmiausi.

Aš mėgstu nebrangius telefonus: jų ne taip gaila, o visas pagrindines funkcijas – skambinti, rašyti žinutes, sklaidyti socialinius tinklus ir naujienų portalus bei kartais fotografuoti – jie atlieka puikiai.

Naujieji HUAWEI „nova Y70“ ir „nova Y90“ yra nebrangūs išmanieji telefonai, kurie patenkins daugelio poreikius.

HUAWEI „nova Y70“ – galite pamiršti telefono įkrovimą kelioms dienoms

Pradėsiu nuo „nova Y70“ ir nuo to, kas mane pribloškė. Telefone yra integruota 6000 mAh baterija, kurią reikia krauti kas 3 dienas! Įpratusiems telefonus krauti kasdien tai bus tikra atgaiva. Man dar neteko bandyti išmaniojo su geresne autonomija, rimtai. Beje, jeigu bateriją pamiršote įkrauti, „HUAWEI“ sukurta technologija leis telefonu naudotis dar iki 12 valandų, kai akumuliatoriaus lieka vos 5%. Tereikia įjungti režimą „low battery mode“, kuris sustabdo nebūtinus operacinės sistemos procesus.

Apskritai, baterijai šiame modelyje skirtas išskirtinis dėmesys. Telefoną galėsite krauti kaip norite ir kada norite. „HUAWEI“ įdiegė net 13 skirtingų lygių apsaugos priemonių, ne tik apsaugančių bateriją nuo perkaitimo, bet ir užtikrina lėtesnį bei tolygesnį jos išsikrovimą.

22,5 W įkroviklį rasite komplekte, 10 minučių krovimo jums suteiks 3 valandas mėgavimosi „Youtube“ ar „Netflix“. HUAWEI nova Y70“ taip pat palaiko atgalinį įkrovimą, taigi jį galima naudoti kaip išorinę bateriją krauti savo ausines ar išmanųjį laikrodį.

Palyginus su praeitų metų modeliu, telefonas „ūgtelėjo“. Korpusas iš plastiko, ir tai labiau privalumas, o ne trūkumas: net ir būdamas pakankamai didelis, jis lengvas, o netikėtus kritimus plastikas atlaiko geriau už stiklą. Ekranas taip pat „paaugo“ iki 6,75 colio. IPS ekranas, HD+ raiška ir šio ekrano vaizdas mane visiškai tenkina, be to yra e-knygos režimas ilgiems skaitymams ir mažesniam akių varginimui (sumažinama mėlynos spalvos spinduliuotė).

HUAWEI „nova Y70“ gale rasime tris kameros modulius. Gamintojas įdiegė specialius algoritmus, kurie optimizuoja kadrus socialiniams tinklams, taigi jums nebereikės jų tobulinti prieš publikuojant. Genialu. Pagrindinio 48 megapikselių modulio nuotraukos ryškios, spalvos tikroviškos. Sakysite, kad taip ir turi būti? Deja, daugelio nebrangių telefonų daromose nuotraukose daug „muilo“, dominuoja nenatūraliai šaltos spalvos. Čia viskas gerai. 5 megapikselių itin plataus kampo modulis aprėpia 120 laipsnių, taigi kadre tilps visa gausi kompanija, o 2 megapikselių kamera skirta „bokeh“ efektui (sulietam fonui) portretinėse nuotraukose.

8 megapikselių priekinė kamera taip pat turi integruotus dirbtinio intelekto algoritmus ir HDR funkciją, taigi kadruose daugiau ryškumo, mažiau triukšmo, o fonas nėra pernelyg blyškus. Žodžiu, asmenukėms – idealu.

„nova Y70“, kaip ir kiti „HUAWEI“ įrenginiai, palaiko funkciją „super įrenginys“, taigi be jokių varginančių poravimų juos galima iš karto naudoti – groti garsą per ausines, vaizdą rodyti per kompiuterio ekraną ir t.t. Labai intuityvu ir paprasta.

HUAWEI „nova Y90“ – džiugina ne tik ištverme, bet ir fotografavimo galimybėmis

Jeigu ieškote nebrangaus, bet labai išskirtinės išvaizdos telefono, tuomet būtinai išmėginkite HUAWEI nova Y90“. Visų pirma, 6,7 colio, FullHD+ 90Hz ekranas ne tik gerai atrodo bei puikiai tinka žaidimams (jutiklinis atsakas siekia 270Hz, o didesnis vaizdo atnaujinimo dažnis užtikrina sklandesnes animacijas), bet ir užima 94% priekinės dalies, todėl juodi ekrano kraštai kone rekordiškai maži (vos 1,05 mm). Tokiu būdu gana kompaktiškame korpuse matote daug daugiau informacijos. „nova Y90“, kaip ir „nova Y70“ turi e-knygos režimą malonesniam teksto skaitymui.

Nors šio modelio baterija yra kiek mažesnė nei anksčiau apžvelgto įrenginio, t.y. 5000 mAh, bet turime 40 vatų „SuperCharge“ įkrovos režimą, kuris man užtikrina maždaug 50% per pusvalandį. Su visiškai įkrauta baterija galima 15 valandų žiūrėti vaizdo įrašus arba net 12 valandų žaisti mėgstamus žaidimus. Be to, „HUAWEI“ integravo daugybę apsaugos priemonių, kurių pagalba telefonas ne tik greitai įkraunamas, bet ir mažiau kaista, taip tausodamas bateriją.


Nors HUAWEI „nova Y90“ patenka į nebrangių telefonų kategoriją, kameros galimybės čia pakeltos į kitą lygį. Viena sunkiausių užduočių telefono kamerai yra kokybiškai fotografuoti tamsiu paros metu. Specialus režimas „Super Night Shot“, dirbdamas išvien su specialiu algoritmu, ne tik maksimaliai išryškina kadro objektą, bet ir sumažina triukšmą. Drąsiai vilkitės mėgstamą kostiumą, eikite romantiškos vakarienės prieblandoje, fotografuokitės su draugais naktinio miesto fone – įamžintos akimirkos jus maloniai nustebins. O jei norite pribloškiančių naktinio dangaus vaizdų, jums prireiks štatyvo bei 5 sekundžių, ir ekrane pamatysite tai, ko jūsų akys tiesiog nemato.

Minėti algoritmai taip pat padeda atskirti ir užfiksuoti judančius objektus, o tai didžiulis iššūkis fotografuojant vaikus, naminius gyvūnus ar sporto renginius.

HUAWEI „nova Y90“ taip pat gali vienu metu filmuoti tiek priekine, tiek ir galine kamera. Gamintojo įdiegti įvairūs filmavimo šablonai ir įrašų koregavimo priemonės leis pasijusti tikrais vlogeriais ir tai padaryti labai paprastai.


Visi trys galinės kameros moduliai – 50 megapikselių pagrindinis, 2 megapikselių makro modulis kadrams iš labai arti ir 2 megapikselių gylio sensorius – slepiasi elegantiškame, unikaliame ir su jokio kito gamintojo telefonu nesupainiojamame kosminiame žiede, taip jį pavadino HUAWEI. Beje, kad ir kurią modelio spalvą pasirinksite, telefono nugarėlė matinė ir visiškai nerenka pirštų antspaudų, telefonas visada atrodo solidžiai ir traukia aplinkinių akį.

Kaip ir „jaunesnysis“ „nova Y70“, taip ir „nova Y90“ turi „super įrenginio režimą“, kuris leis tiesiai iš savo HUAWEI kompiuterio tvarkyti išmaniajame esančius duomenis nenaudojant jokių laidų. Tai ne tik išvaizdus, bet ir jūsų laiką taupantis telefonas. O laikas – tai vertybė.

Abu modeliai turi 128 gigabaitus vidinės atminties, kurią galėsite lengvai išplėsti. Nepamirštas ir ausinių lizdas jūsų mėgstamoms ausinėms ir, žinoma, mano mėgstamiausias – pirštų skaitytuvas šone, įmontuotas į įjungimo mygtuką, kuris visada užtikrintai greitai veikia.

Abu šie modeliai skirtingi, bet labai tikslingai orientuoti į šiuolaikinį vartotoją. Kad ir kurį pasirinksite, tai – pasirinkimas be pralaimėjimo.