Naujausias šių IT mokymų atnaujinimas jau nuo rugpjūčio bus prieinamas žmonėms, siekiantiems persikvalifikuoti į IT ar praplėsti savo kompetencijas esamame darbe – mokymai rusų kalba.

„Su tarptautinių mokymų programomis startavome kiek daugiau nei prieš pusę metų. Iš pradžių tai buvo vos kelios programos, tačiau vėliau supratome, kad galime pasiūlyti beveik visas savo turimas mokymų programas, esant poreikiui“, – sako tarptautinės technologijų karjeros mokyklos suaugusiesiems „Vilnius Coding School“ įkūrėja ir vadovė Julija Rimšelė. – Kadangi esame įsikūrę net keturiose skirtingose šalyse, didelis mūsų pranašumas, kad užsiregistravę į bet kurią iš mūsų mokyklų mokiniai gali mokytis šiomis kalbomis: anglų, rusų, lietuvių, latvių, čekų.“

Tarptautinės technologijų karjeros mokyklos suaugusiesiems „Vilnius Coding School“ tinklą sudaro padaliniai Lietuvoje, Latvijoje, Čekijoje ir Airijoje, iš viso valdomos 5 programavimo mokyklos. Mokykla vykdo skaitmeninę švietimo transformaciją (EdTech), sprendžia ateities darbo rinkos įdarbinimo iššūkius, plėtodama perkvalifikavimo į IT sritį mokymų programas ir lokalaus įdarbinimo projektus savo įkurtame Karjeros centre.

Platus mokymosi programų pasirinkimas

Nors programavimo mokykla studentams suteikia galimybę rinktis iš visų esamų „Vilnius Coding School“ programų anglų, rusų, lietuvių, latvių, čekų kalbomis, galima išskirti tris populiariausias programas: svetainių kūrimas, kibernetinis saugumas ir duomenų analitika. Vienoje grupėje hibridiniu būdu mokosi nuo 8 iki 15 studentų.

J. Rimšelė pasakoja, kad žmogus gali pasirinkti bet kurį tarptautinės programavimo mokyklos padalinį ir studijuoti norima kalba, bet eiti į mokyklos Karjeros centrą ir gauti konsultacijas dėl praktikos ar darbo toje šalyje, iš kurios kandidatavo, t. y. tikriausiai savo rezidencijos šalies.

„Šiuo metu populiariausi mokymai yra anglų kalba, o rugpjūtį jau paleisime ir rusų kalbos grupę. Tokią galimybę įgyvendinti palengvino atsiradęs Užimtumo tarnybos (UT) finansavimas dieniniams mokymams rusų kalba karo pabėgėliams. Prie šių mokymų galės jungtis visi, kas nori mokytis dienos metu rusų kalba“, – apie tarptautinių mokymų programų naujieną pasakoja J. Rimšelė.

Siekiant gauti UT finansavimą šiems mokymams, sąlygos yra tokios pat kaip ir iki šol organizuojamiems mokymams lietuvių kalba gavus UT finansavimą. Asmuo turi būti nedirbantis, registruotas UT.

Daugiau informacijos apie tarptautinius mokymus – čia.

IT specialistų trūkumas išliks

Pasaulio ekonomikos forumo duomenimis, iki 2030 m. pasaulinėje darbo rinkoje trūks 85 mln. specialistų. „LinkedIn“ atliktame tyrime prognozuojama, kad technologijų sektoriuje atsiras net 150 mln. naujų darbo vietų, o „Infobalt“ skaičiavimais, Lietuvoje šiuo metu trūksta 15 tūkst. IT srities specialistų ir šis stygius kasmet išaugs 2–3 kartus.

„Vilnius Coding School“ vykdantysis vadovas J. Abdulajev

„Apie kvalifikuotų specialistų trūkumą kalbama jau daugiau negu dešimtmetį: įvairūs šaltiniai prognozuoja nuolat augsiantį specialistų poreikį, o įmonės ieško būdų, kaip su tuo susitvarkyti, – sako „Vilnius Coding School“ vykdomasis vadovas Jevgenij Abdulajev. – Esant tokiai rinkos situacijai, vis daugiau žmonių atsigręžia į itin patrauklią IT sritį, persikvalifikuoja, plečia savo IT kompetencijas ar nori išmokti programavimo pagrindų dėl bendro išsilavinimo.

Nuo praėjusių metų pradžios „Vilnius Coding School“ mokykloje karjerą pakeisti nusprendė daugiau nei 1500 studentų. Dalis jų pasirinko UT siūlomas finansuojamas mokyklos programas. Siekdama atliepti nuolat augantį mokyklos studentų skaičių tarptautiniu mastu, programavimo mokykla taip pat plečia savo komandą.

Šiuo metu „Vilnius Coding School“ siūlomos darbo pozicijos:


1. Užsienio padalinių verslo procesų vadovas


Darbo pobūdis: būsite atsakingas(-a) už įmonės plėtros užsienio šalyse projektų koordinavimą ir valdymą; dalyvausite visuose projekto įgyvendinimo procesuose ir palaikysite santykius su potencialiais verslo partneriais.

Atlyginimas: 1 500–2 200 eurų per mėnesį (gross) ir priedai, priklausantys nuo darbo rezultatų. Atlyginimas aptariamas, atsižvelgiant į turimą patirtį, įgūdžius ir kompetencijas.


2. Prekės ženklo vadovas


Darbo pobūdis: atliksite pagrindinį vaidmenį kiekviename savo valdomo produkto gyvavimo ciklo etape, vadovausite naujų produktų kūrimo procesui ir užtikrinsite suderinamumą su vartotojų poreikiais.

Atlyginimas: nuo 1 500 eurų per mėnesį (gross) ir priedai, priklausantys nuo darbo rezultatų. Atlyginimas aptariamas, atsižvelgiant į turimą patirtį, įgūdžius ir kompetencijas.


3. Įdarbinimo specialistas


Darbo pobūdis: santykių vystymas su tarptautinėmis IT bendrovėmis, konsultavimas dėl karjeros galimybių „Coding School“ studentams. Taip pat prisidėjimas prie organizacijos vidinių ir išorinių renginių organizavimo.

Atlyginimas: nuo 1 500 eurų per mėnesį (gross) ir priedai, priklausantys nuo darbo rezultatų. Atlyginimas aptariamas, atsižvelgiant į turimą patirtį, įgūdžius ir kompetencijas.