Šaltį saugančios stiklinės

Tad kokių priemonių reikia unikaliam ledinės kavos ritualui? Kilmingų indų prekybos salono „Metalo amžius“ siūlo pradėti nuo kokybiškų temperatūrą saugančių stiklinių: „Patys populiariausi yra specialiai latte kavai sukurti stikliniai puodeliai Verona. Dvigubos sienelės saugo ne tik karštį, bet ir vėsą bei kuria estetinę visumą, kuri yra neatsiejama kavos gėrimo ritualo dalis“, - teigia salono atstovė Rosita.

Pasak Rositos, šie stiklo puodeliai tiekiami iš Vokietijos jau daugelį metų ir pasižymi didesniu tvarumu, lyginant su rinkoje esančiais neaiškios kilmės analogais.

Termo puodeliai

Kaip plakate pieną?

Kai kalba pasisuka apie pieno plakimą, prieš daugelio akis išnyra brangūs kavos aparatai integruotomis pieno plakimo funkcijomis. Tačiau tokį patį rezultatą galima pasiekti ir gerokai paprastesnėmis priemonėmis. Ypač patogus tiek namuose, tiek kelionėse yra miniatiūrinis elektrinis pieno plaktuvas „Forever“.

Paprastomis baterijomis veikiantis kompaktiškas prietaisas su nerūdijančio plieno plakimo šluotele savo darbą atlieka akimirksniu, ir vos už keleto sekundžių susiformuoja minkšta pieno puta. O svarbiausia yra tai, kad šis „virtuvės aristokratų“ pagalbininkas šiuo metu nekainuoja nė 10 eurų.

Metaliniai šiaudeliai

Ragaujant šaltąją kavą viskas yra svarbu, netgi – šiaudeliai. „Metalo amžiaus“ atstovai ragina galutinai atsikratyti plastikinių šiaudelių ir vietoje jų naudoti tiek sveikatai, tiek planetai draugiškus vokiečių gamintojo „Cilio“ metalinius šiaudelius.

„Turint omenyje, kad net 78 proc. pasaulyje suvartojamo plastiko vėliau nėra perdirbama, kur kas ramiau ir maloniau gurkšnoti kavą daugkartiniu stilingu nerūdijančio plieno šiaudeliu“,- teigia Rosita: „Tiesa, plauti indaplovėje tokio tipo šiaudelių nerekomenduojama, tačiau rinkinyje yra specialus šepetėlis jiems valyti, todėl šiuo aksesuaru bus galima mėgautis ilgus metus“.

Dar skanesnė kava

Kaip ten bebūtų, pati svarbiausia sąlyga nuostabiai šaltajai kavai yra... pati kava. Frappe gėrimui paprastai naudojama tirpioji kava, o jei gaminate šaltąją latte, jums reikia išsivirti espresso. Netiesa, kad tam būtini galingi automatinių kavos aparatai. Kaip paliudytų italai, savąją funkciją namuose puikiai atlieka vadinamieji moka kavinukai.

„Per pastaruosius penkerius metus matome nuoseklų itališko tipo moka kavinukų paklausos augimą. Šis metodas leidžia pagaminti stiprią, kvapnią ir nuosėdų neturinčią kavą, kuri, įpylus plakto pieno ir įbėrus ledukų, tobulai tiks šaltajam latte gėrimui“,- teigia „Metalo amžiaus atstovė.

Metalo amžiaus parduotuvėse galima įsigyti tiek rinktinės kavos pupelių tiek įvairaus tipo kokybiškų moka kavinukų. Kaip atvirauja Rosita, lietuvių mėgstamiausias jau ne pirmus metus išlieka simpatiškasis italų „Kaufgut“ gamintojo espresso kavinukas „Miss splendy“.

Pagaliau viskuo pasirūpinote? Tuomet atsiloškite. Ir gaudykite karštąsias lietuviškos vasaros akimirkas, mėgaudamiesi nuostabiu šaltuoju kavos gėrimu. Ruduo dar palauks!