Dabar Jelena – gražia šeima besidžiaugianti ir sėkmingai Allianz gyvybės draudimo ir pensijų fondų bendrovėje finansų konsultante dirbanti moteris. Tačiau būdama studente neplanavo nei gyventi Lietuvoje, nei dirbti finansų srityje.

Pačios patirti išgyvenimai tapo pavyzdžiu klientams

Jelena prisimena kaip vienos dienos įvykiai sugriovė visus jos, tuo metu tik ką pabaigusios bakalauro studijas merginos, planus ir svajones studijuoti Prancūzijoje. Važiuodama dviračiu Jelena pakliuvo į avariją, kurios metu patyrė rimtų sužalojimų. Daugybiniai kaulų lūžiai, sutrenkimai, stipriai pažeista ir ne vienos operacijos pareikalavusi veido oda.

Po avarijos atsigavimo laikotarpis buvo sunkus ir ilgas, o svajonės po bakalauro tęsti studijas Prancūzijoje teko atsisakyti dėl po traumos ištikusių finansinių iššūkių. „Kurį laiką negalėjau dirbti, o papildomas darbas tuo metu man buvo vienintelė galimybė turėti pakankamai pinigų pragyvenimui svetimoje šalyje“, – pasakoja Jelena.

Praėjus daugiau nei 20 metų nuo šių įvykių, Jelena juokauja, kad ši patirtis ją pastūmėjo į svajonių darbą Allianz bei tapo pačiu aiškiausiu pavyzdžiu jos klientams, jog pasirūpinti savo finansiniu saugumu yra tiesiog privaloma.

Į karjeros kelią nukreipė lemtingi tėčio žodžiai

Jelena pasakoja, kad atsisakius studijų planų Prancūzijoje, pasirinko Europos Sąjungos politikos ir administravimo studijas gimtajame Vilniuje. O būdama užsispyrusi, norėjo kuo greičiau pradėti kurti savarankišką gyvenimą ir nepriklausyti nuo tėvų.

Būtent tuo metu Jelena prisiminė tėčio ištartus žodžius: „Įsivaizduok jeigu būtum turėjusi draudimą, kokią išmoką būtum gavusi už visas patirtas traumas“. Jelena pamena, kaip jos tėtis po įvykio apgailestavo, kad dukra buvo neapsidraudusi. Tuo metu draudimo išmoka būtų buvusi tikras finansinis ramstis, leidęs vykti studijuoti į Prancūziją.

Įkvėpta minties apie gyvybės ir sveikatos draudimo svarbą bei kupina tikėjimo, jog jis privalus kiekvienam, Jelena išsiuntė savo gyvenimo aprašymą ir ilgiausią motyvacinį laišką į gyvybės draudimo bendrovę Allianz, kuri tuo metu vadinosi „Aviva Lietuva“.

Po gyvenimo išbandymų – laikas sėkmei

Žengus į finansų sritį, Jelenai teko įdėti daug pastangų ir parodyti nemažai užsispyrimo. „Pamenu tą jausmą, kai neturi nei klientų, nei pasitikėjimo. Pačioje pradžioje atrodė baisu. Tačiau greitai įgavau pasitikėjimo, kadangi jaučiau stiprų užnugarį tiek savo skyriuje, tiek pačioje įmonėje. Visas mano karjeros takelis tarsi jau buvo sudėliotas. Patys įvairiausi profesiniai mokymai, motyvuojanti ir nuoširdžiai padedanti vadovė, kuri ne tik padėjo susidėlioti savo tikslus, bet ir parodė kaip jų pasiekti – viskas buvo po ranka, atrodo, tiesiog negalėjo nepavykti,– pasakoja Jelena.

 Allianz finansų konsultantė Jelena Kazlauskienė

Prie sėkmės tikriausiai prisidėjo ir Jelenos užsispyrimas, atkaklus darbas bei jos patirti išgyvenimai praeityje. „Galbūt dėl to, kad pati asmeniškai iki širdies gelmių supratau gyvybės draudimo prasmę – žmonės manimi pasitikėjo nuo pat pradžių. Juk pati savo kailiu patyriau tą blogesnįjį variantą, kai draudimo labai reikia, bet jo nėra. Juk, jeigu būčiau apsidraudusi, po avarijos mano studijų planai galbūt būtų nė kiek nepasikeitę. Jau nekalbant apie tai, kad būčiau turėjusi daugiau lėšų reabilitacijai“, – svarsto Jelena.

Allianz jaučiasi kaip šeimoje

Dabar Jelena skaičiuoja jau beveik dvidešimt metų gyvybės draudimo srityje. „Natūralu, kad per tiek laiko pamąstymų imtis kažko naujo yra kilę. Vieną kartą netgi kvietė prisijungti prie akademinės bendruomenės ir tapti dėstytoja, skambėjo kaip iššūkis. Tačiau tuo metu uždirbau keliais kartais didesnį atlyginimą nei dauguma mano pažįstamų, tiesiog finansiškai neapsimokėjo. Juolab, kad žinojau, jog uždarbis mano darbe priklauso tik nuo manęs ir turiu daug potencialo augti toliau“.

Vėliau, gimus pirmam vaikui, o netrukus ir antram, finansų konsultantės darbas taip pat atrodė patraukliausias. Jelena jį galėjo puikiai suderinti su motinyste. Be motyvuojančio uždarbio ir lankstaus darbo laiko Jelena įvardina dar vieną svarią priežastį, kuri ją sieja su draudimo bendrove Allianz, anot jos – tai komanda. „Galiu drąsiai pasakyti, kad man mano komanda yra kaip šeima. Jais pasitikiu, su jais pasitariu, puikiai vieni kitus pažįstame ir nuspėjame iš pusės žodžio. Argi galėčiau į ką nors iškeisti tokį ilgametį tvirtą ryšį?, – retoriškai klausia Jelena.

Kaip tapti Allianz finansų konsultantu

Jelena pasakoja, kad nauji finansų konsultantai į Allianz komandą patenka įvairiausiais keliais. Nuo pamatyto darbo skelbimo internete iki susižavėjimo profesija būnant įmonės klientu.

„Allianz skelbimas darbo paieškos portale ar speciali anketa www.allianz.lt – tik keli iš būdų, kurie patraukia žmones tapti mūsų finansų konsultantais. Būtų sunku suskaičiuoti, kiek turime profesionalų, kurie nusprendė tapti finansų konsultantais matydami, kaip džiaugiasi šią profesiją pasirinkę jų šeimos nariai ar draugai, ne mažiau dažnai ir mūsų klientai susižavi šio darbo specifika ir tampa kolegomis“, - tikina Jelena.

Šiuo metu Allianz finansų konsultantų komandą sudaro daugiau nei 400 profesionalų visoje Lietuvoje, kurie rūpinasi daugiau nei 300 tūkst. klientų.