Grilinto maisto ir geros muzikos pilnas šeštadienis

Festivalio organizatoriai, populiariausių Lietuvoje kepsninių Kamado BONO komandos nariai, džiaugėsi, kad kaip ir kasmet lepino geras oras. Festivalio vietoje jau nuo šeštadienio ryto rūko kepsninės ir grilio profesionalai maisto zonose ruošė šonkaulius, šašlykus, plovą ir kitus patiekalus, kurių galėjo paragauti renginio dalyviai. Festivalio metu vykusiame BBQ turguje buvo galima ne tik apsipirkti, bet ir išgirsti išsamią informaciją apie dominančius produktus, pamatyti, paragauti, sužinoti. Scenoje veiksmą pradėję, grilio kultūrai ištikimi keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius pasidalino istorija, kaip viešėdami JAV apsilankė ten vykusiame BBQ čempionate.

Igno Mingailos nuotr.

Festivalio dalyviams nespėjus apsunkti nuo gardaus maisto, į sceną žengė geros nuotaikos nešėjai – grupė Saulės Kliošas. Renginio metu vyko ir įdomios edukacinės veiklos, svečias iš JAV Phil Wingo kepė visą paršelį, o brazilas Marcio Oliveira supažindino su įspūdingu, tradiciniu jautienos šonkaulių kepimo būdu. Vaikai dūko jiems skirtoje pramogų zonoje, o suaugusieji stebėjo, kaip prie kepsninių sukasi Twinsmoke čempionato dalyviai, kurie šeštadienį susirungė vištienos sparnelių ir šašlykų kategorijose. Pirmą vietą šašlykų kategorijoje užėmė lietuvių komanda 3BBQ, o su sparneliais geriausiai pasirodė svečiai iš Lenkijos Akademia Grilla.

Festivaliui įsisiūbavus, scenoje judesį užkūrė viena geriausių elektroninės muzikos grupių Lietuvoje – Golden Parazyth. Saulei besileidžiant ištvermingiausieji pasiliko šokti iki ryto, jau legenda tapusiame, „after party“, kuriam dirigavo DJ Lukas Mi.

Igno Mingailos nuotr.

Sekmadienį paaiškėjo Twinsmoke čempionato nugalėtojai

Sekmadienį visas dėmesys pakrypo į Twinsmoke susirungusias komandas. Čia dalyvavo BBQ asai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, JAV, Lenkijos, Olandijos ir kitų šalių. Visi susikaupę ir gerai pasiruošę, stojo į kovą. Sėkmė šiemet ypač stipriai šypsojosi Sweaty Hogs komandai iš Suomijos, jie ne tik laimėjo pirmą vietą Brisketo (jautienos krūtininės) rungtyje, bet ir tapo čempionais bendroje įskaitoje. Lietuvių komanda Karma Kru geriausiai pasirodė kiaulienos šonkaulių kategorijoje, o estai Insomnia BBQ Team laimėjo kiaulienos ir vištienos kategorijose. Tarp lietuvių bendroje įskaitoje geriausiai pasirodė 3BBQ, jie, kaip ir čempionai Sweaty Hogs gavo pakvietimus į prestižinį Jack Daniel‘s BBQ čempionatą vykstantį JAV. Abiejų komandų atstovai patikino, kad jau dabar pradės ruoštis šiam iššūkiui ir galbūt taip pat sugrįš su trofėjais.