„Šiandienos verslai turi puikias galimybes tapti lyderiais, formuojančiais mūsų rytojų. Tačiau tam, kad bendrovėms pavyktų įgyvendinti savo tikslus, joms reikia pereiti prie kitokio požiūrio į savo veiklą ir technologijas. Kaip rodo sėkmingiausių korporacijų pavyzdžiai, turime atsisakyti instrumentinio požiūrio į išmaniuosius įrenginius ir suvokti technologijas kaip svarbią kiekvienos bendrovės dalį, kuri leis išlikti reikšmingais ir ateityje“, – teigia „Accenture Baltics“ inovacijų projektų vadovas Marks Petrovs.

Svarbiausios technologijos metavisatos ateičiai

Riba tarp fizinio ir skaitmeninio gyvenimo toliau nyksta, todėl verslai turi unikalią galimybę, o kartu ir pareigą, kurti atsakingą metavisatos pasaulį bei spręsti aktualiausias problemas: aplinkosauga, asmeninis saugumas, privačios erdvės nykimas, atsakingas vartojimas yra tik kelios iš jų. Šiandienos pasirinkimai sukurs ateities rezultatų pagrindą, tačiau kokie technologiniai sprendimai išlieka aktualiausi?

Accenture

„Yra ne viena sudedamoji dalis, nuo kurios priklausys metavisatos įgyvendinimas. Viena iš jų – interneto ryšys. Kuo greitesnis bus ryšys, tuo geresnę patirtį turėsime naudodamiesi metavisatos teikiamais privalumais. Metavisatos atėjimas reikš eksponentiškai išaugusį duomenų apdorojimo poreikį, todėl su nekantrumu laukiame plataus 5G interneto ryšio pritaikymo mūsų kasdienybėje“, – išskiria Marks Petrovs.

Kaip teigia „Accenture“ specialistas, debesijos technologijos yra ne mažiau svarbios. Efektyviai veikiančios debesų technologijos padeda verslui ir privatiems vartotojams patogiai dalintis duomenis ir informacija bei suteikia paslaugas, kurios visai neseniai buvo prieinamos tik saujelei vartotojų.

Accenture

Trečias svarbus aspektas – tai moderni kompiuterija. Tiek šiandien, tiek ateityje gyvensime pasaulyje, kuriame nuolat reikia spartaus duomenų apdorojimo ir analizės. Kvantiniai skaičiavimai bei biologinių kompiuterių teikiamos galimybės, kurios šiuo metu tikrinamos moderniausiose pasaulio mokslo laboratorijose, ateityje suteiks galimybių labai greitai išanalizuoti duomenis, juos apdoroti ir pateikti tikslius apibendrinimus.

Accenture

Kokias galimybes metavisata suteikia?

Pasaulinė rinkos tyrimų bendrovė „Gartner“ prognozuoja, kad iki 2026-ųjų metų 25 proc. žmonių bent vieną valandą per dieną praleis metavisatoje. Tikimasi, kad per artimiausius keletą metų apie 30 proc. pasaulio verslų turės produktus ir paslaugas, tinkamus naudoti metavisatoje.

 Marks Petrovs

„Artimiausiu metu pereisime nuo skaitmeninio iki metavisatos verslo, todėl įmonės galės išplėsti ir patobulinti savo verslo modelius iki šiol neišbandytais ir unikaliais būdais. Verslai išnaudos virtualių biurų privalumus ir taip užtikrins didesnį darbuotojų įsitraukimą ar bendradarbiavimą. Be to, tiriami duomenys bus visur ir visada prieinami, o jų analizė – paprastesnė“, – įžvalgomis dalinasi Marks Petrovs.

Accenture

Pasak inovacijų projektų vadovo, metavisatos technologijų pritaikymas įvairių pramonės šakų organizacijoms leis suteikti geresnes mokymosi galimybes savo darbuotojams. Konsultantai ir instruktoriai bei mokymuose dalyvaujantys darbuotojai iš viso pasaulio galės susitikti metavisatoje ir kartu spręsti realaus gyvenimo problemas, naudojant nuolat atnaujinamą duomenų srautą.

„Accenture“ yra viena iš pirmaujančių IT bendrovių Baltijos šalyse ir pasaulyje, kuri teikia platų paslaugų ir sprendimų spektrą strategijos, konsultacijų, skaitmenizacijos, technologijų ir operacijų srityse. Bendrovė veikia visose verslo srityse ir remiasi savo ilgamete patirtimi bei didžiausiu pasaulyje paslaugų teikimo tinklu. „Accenture“ pritaiko specializuotus sprendimus daugiau nei 40-yje pramonės šakų. Įmonė dirba ten, kur susikerta verslas ir technologijos, kad padėtų klientams gerinti veiklos rezultatus ir kurti tvarią vertę.