Jei šildymas dujomis jums per brangus

Paskutiniu metu dujinis šildymas tapo vienu brangiausių šildymo sprendimų. Susiklosčius tokiai situacijai, kai neaišu, ar ir kaip greitai nustos kilti dujų kainos, daugelis iš mūsų ieško pigesnių alternatyvų. Vienas paprasčiausių būdų sumažinti šildymo išlaidas – dujinį katilą pakeisti oras-vanduo šilumos siurbliu.

Brangiai atsieinantį dujinį katilą keiskite oras-vanduo šilumos siurbliu
Dujinio šildymo sistemą dažniausiai sudaro dvi dalys: grindinis šildymas arba radiatoriai bei dujinis katilas, kuris šildo sistemoje cirkuliuojantį vandenį. Turint tokią sistemą, oras-vanduo šilumos siurblio montavimas yra itin paprastas: tereikia nuo sienos nuimti dujinį katilą ir jo vietoje pritvirtinti šilumos siurblį. Jei yra pakankamai erdvės, esamą dujinio šildymo sistemą galima naudoti kartu su šilumos siurbliu. Tokiu būdu jums nereikės atsisakyti jau turimos įrangos.

Oras-vanduo šilumos siurblys tiek dabar, tiek ir ateityje

Bus vienas taupiausių šildymo būdų ir, skirtingai nei daugelis kitų sprendimų, nereikalauja didelių pradinių investicijų bei atsiperka vos per kelerius metus. Lyginant su šildymu dujomis, naudojant oras-vanduo šilumos siurblį, vidutinio dydžio gyvenamojo namo sąskaita už šildymą žiemą gali sumažėti keturis-penkis kartus, o šis skirtumas laikui bėgant greičiausiai tik didės. Apart mažesnių sąnaudų, oras-vanduo šilumos siurbliai taip pat tausoja aplinką, yra saugūs ir patogūs naudoti.

Būtent dabar ir yra geriausias laikas

Atėjus šiltiems ir saulėtiems orams, niekas nenori galvoti apie šildymo problemas: šaltasis metų sezonas - dar už kalnų, tad nenuostabu, kad mintys sukasi apie paplūdimį. Tačiau būtent dabar ir yra pats tinkamiausias metas keisti šildymo sistemą. Juk visi žinome, kad dabartinė situacija pasaulyje lėmė netikėtą dujų kainų šuolį, o tai reiškia, kad išaugo ir alternatyvių šildymo sprendimų paklausa. Padidėjus paklausai, gamintojams tapo sunkiau tokiu pat greičiu gaminti įrenginius, dėl ko gali kilti sunkumai su tiekimu. Jei norite būti tikri, kad žiemą turėsite kuo (ir už puikią kainą) šildytis namus, šildymo sistemos keitimu reikėtų pasirūpinti dar vasarą. Šilčiausiu metų laiku visus įrangos montavimui reikalingus statybos darbus atlikti yra daug paprasčiau, be to, galimai išvengsite situacijos, kai dėl pristatymo sunkumų teks ilgai laukti užsakyto įrenginio.

Tinkamas sprendimas beveik visiems namam

Nesvarbu, ar tai būtų jaukus kotedžas, ar kelių aukštų užmiesčio namas, kiekvienam iš jų gali būti parinktas tinkamas oras-vanduo šilumos siurblys. Siurblio pasirinkimas priklauso nuo šildomo ploto dydžio: mažesniam, iki 130 m2 ploto namui apšildyti, Zave ekspertai rekomenduoja Samsung Monoblock 8 kW. Šiek tiek didesniam, iki 180 m2 ploto namui, tiks Panasonic Aquarea T-Cap 9 kW, o Panasonic Aquarea T-Cap 12 kW yra skirtas šildyti iki 280 m2 ploto gyvenamą būstą.
Kita vertus, reikia turėti omenyje, kad kiek yra skirtingų namų, tiek gali būti ir skirtingų sprendimų. Platus skirtingo galingumo įrenginių pasirinkimas gali sukelti painiavą, todėl visada verta pasikonsultuoti su specialistais.

Zave ekspertai turi didelę patirtį ir yra visada pasiruošę padėti rasti geriausią sprendimą būtent jūsų namams. Kiekviena užklausa yra peržiūrima asmeniškai bei nuoširdžiai rūpinantis kiekvienu klientu.
Atsisveikinkite su brangia namų šildymo sistema: sužinokite, koks sprendimas geriausiai tinka būtent jūsų namams!

*Naudojant oras-vanduo šilumos siurblį, vidutinio dydžio gyvenamojo namo sąskaita už šildymą žiemą gali sumažėti keturis-penkis kartus.