„Džiaugiamės, kad jau dešimtąjį kartą vykęs „Startup Fair. Connect 2022” renginys grįžo į popandeminį lygį – vakar po vienu stogu susibūrė beveik 1300 dalyvių – startuolių, investuotojų ir kitų profesionalų. Kasmet sulaukiame vis didesnio ne tik lietuvių, bet ir užsienio startuolių ekosistemos narių dėmesio, o tarptautiniai investuotojai dar intensyviau žvalgosi į mūsų startuolius – šiemet renginį aplankė rekordinis jų skaičius, daugiau nei 200 investuotojų. Renginio metu intensyviai vyko startuolių ir investuotojų susitikimai“, – sako Roberta Rudokienė, „Startup Lithuania“ vadovė.

Norą dalyvauti „Startup Fair Pitch Battle“ konkurse šiemet išreiškė net 140 startuolių iš 28 pasaulio šalių – Lietuvos bei kitų Europos valstybių, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinių Arabų Emyratų, Indijos, Taivano, Singapūro ir kitų. Sulaukta paraiškų iš startuolių, veikiančių sveikatos priežiūros, EdTech, FinTech, energetikos, maisto, žaidimų ir kitose srityse.

Komisija atrinko 40 perspektyviausių ir didžiausią potencialą išaugti į klestinčius verslus, startuolių, kurie prisistatė „Startup Fair“ renginio metu vykusiame „Pitch Battle“ startuolių konkurse. Kiekvienas startuolis per 3 minutes turėjo prisistatyti savo verslo idėją komisijai, kurią sudarė Lietuvos ir užsienio investuotojai. Dešimt geriausiai komisijos įvertintų startuolių pateko į finalą ir varžėsi dėl vertingų prizų – finale pasidalino didesnį nei 40 000 eurų vertės prizų, kuriuos įsteigė „SME Finance“, „Cloudvisor“, „Httpool“, „Funderbeam“, „Triniti Jurex”, „Vinted”, „Tesonet” ir „TechBBQ“, krepšelį.

Pirmąją vietą ir pagrindinį 7 500 Eur „SME Finance” įsteigtą prizą laimėjo „Whelp” startuolis – dirbtiniu intelektu pagrįsta klientų patirties valdymo platforma, kuri leidžia įmonėms automatizuoti klientams skirtų pranešimų siuntimą. Startuolis siūlo suasmenintą klientų aptarnavimo būdą, kuris gali padėti automatizuoti iki 60 proc. klientų užklausų. Startuolio įkūrėjas Seymur Rasulov savo veiklą pradėjo Azerbaidžane, vėliau tęsė ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, o pernai metais savo veiklą perkėlė į Lietuvą ir toliau plečiasi į Europą. „Whelp” startuoliui taip pat buvo įteiktas jungtinis „Startup Fair. Connect 2022“ partnerių įsteigtas prizas: „Httpool“ 5 000 Eur biudžetas reklamai, 5 000 Eur biudžetas „Funderbeam“ paslaugoms, 4 000 Eur suma „Triniti Jurex” paslaugoms, „Vinted” ir „Tesonet” įkūrėjų mentorystė bei kelialapio į „TechBBQ” paketas.

Specialųjį „Triniti Jurex” prizą – 2000 Eur sumą teisinėms paslaugoms – laimėjo lietuvių startuolis „Tipit”, kuris sukūrė kortelių skaitytuvą, leidžiantį skaidriai palikti arbatpinigius aptarnaujančiam personalui banko kortele, telefonu ar išmaniuoju laikrodžiu. Renginio metu dar keturi startuoliai – „10X Immersive”, „BOLDR”, „MarkID & Mark Sing”, „Turing Drive” – apdovanoti „Cloudvisor” prizais: jiems skirti 5 000 JAV dolerių vertės AWS kreditai.

„Startup Fair“ renginys jau 10 metus iš eilės yra organizuojamas Inovacijų agentūros (buvusios „Verslios Lietuvos“) sparčios verslo plėtros skyriaus „Startup Lithuania“. Šiais metais renginys buvo organizuojamas gyvai bei transliuojamas nuotoliniu būdu. Daugiau informacijos apie renginį rasite čia: www.startupfair.lt. Renginio konferencijos įrašą galima peržiūrėti čia: