Inovacijų agentūros (buvusios „Verslios Lietuvos“) sparčios plėtros skyriaus „Startup Lithuania“ organizuojamo „Startup Fair. Connect 2022“ renginio tikslas – gyvai sujungti investuotojus, inovatyvių verslų kūrėjus ir kitus profesionalus, padėti jiems atnaujinti ar užmegzti naujus ryšius bei gauti finansavimą.

„Kiekvienais metais mūsų šalies startuoliai skaičiuoja vis daugiau sėkmės istorijų, o praėję metai buvo išties išskirtiniai: fiksavome rekordines investicijas, įspūdingai augo startuolių pardavimai ir eksportas. Šiais metais sulaukėme ir antrojo vienaragio. Mūsų tikslas – toliau auginti inovatyvius verslus ir iki 2030 m. turėti trigubai didesnę ir stipresnę startuolių ekosistemą. Džiaugiuosi, kad tokie renginiai suteikia progą mūsų startuoliams užmegzti naujų ryšių, o gal net sulaukti investicijų“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė.

„Kiekvienais metais sulaukiame vis didesnio tiek startuolių, tiek ir investuotojų susidomėjimo renginiu, todėl labai džiaugiamės, kad šiais metais „Startup Fair“ jau gali vykti kur kas didesne apimti. Šis renginys – puiki proga visai startuolių ekosistemai susitikti gyvai, aptarti sėkmingus metus, investicijas ir iniciatyvas, pasidalinti patirtimi, pasisemti naujų idėjų ir tiesiog vertingai praleisti dieną bendraminčių ir partnerių apsuptyje“, – neabejoja „Startup Lithuania“ vadovė Roberta Rudokienė.

Norintys dalyvauti renginyje kviečiami atvykti gyvai į „Kablys + Kultūra“ (Kauno g. 5, Vilnius) patalpas arba stebėti konferenciją nuotoliniu būdu čia.

Perspektyviausi startuoliai rungsis tarpusavyje

Šiemet norą dalyvauti tarptautinėje startuolių kovoje „Startup Fair Pitch Battle“ išreiškė rekordinis dalyvių skaičius – net 140 startuolių iš 28 pasaulio šalių – Lietuvos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinių Arabų Emyratų, Indijos, Taivano, Singapūro ir kitų. Komisijai atrinkus 40 perspektyviausių startuolių, šie savo verslo idėjas turės galimybę pristatyti renginio metu.

„Startup Fair Pitch Battle“ konkurse besirungiantys startuoliai per 3 minutes turės pristatyti savo produktą ar paslaugą. Pristatymų laikui pasibaigus, vertinimo komisija atrinks geriausius dalyvius, kuriems bus suteikta teisė rungtis finaliniame etape.

Šiemet „Startup Fair Pitch Battle“ laimėtojai dalinsis per 40 tūkst. eurų vertės prizus, kuriuos įsteigė „SME Finance“, „Cloudvisor“, „Httpool“, „Funderbeam“, „Triniti Jurex“, „Vinted“, „Tesonet“ ir „TechBBQ“. Na, o pagrindinį, 7500 eurų piniginį prizą suteiks didžiausia Baltijos šalyse nebankinio finansavimo technologijų platforma – „SME Finance“.

Negalintys gyvai stebėti startuolių kovų, prisijungti kviečiami čia.

Renginys atveria galimybes ir startuoliams, ir investuotojams

Kasmet šimtus dalyvių iš viso pasaulio pritraukiantis renginys suteikia galimybę atnaujinti bei užmegzti naujus ryšius, pristatyti savo inovatyvią idėją ar verslą, gauti naudingų patarimų ar įžvalgų iš sėkmingų startuolių kūrėjų. Šis renginys – puiki galimybė apjungti investuotojų ir startuolių poreikius – vieniems sulaukti investicinių idėjų, kitiems – rasti finansavimo partnerį.

Planuojama, kad „Startup Fair. Connect 2022“ apsilankys daugiau nei 150 investuotojų iš daugiau nei 60 rizikos kapitalo fondų, veikiančių 16-oje pasaulio šalių, taip pat – Lietuvos ir kaimyninių šalių verslo angelai. Renginio metu vyksiančios konferencijos metu bus pristatomos statuoliams aktualiausios temos: rinkos pokyčiai ir tendencijos, perspektyviausios sritys bei investuotojų poreikiai, o startuolių kūrėjai dalinsis savo patirtimi, išmoktomis pamokomis ir įžvalgomis. Renginyje bus galima išgirsti daugiau nei 45 pranešėjus: sėkmingų startuolių ir vienaragių įkūrėjus, rizikos kapitalo atstovus bei kitų sričių profesionalus.

„Startup Fair. Connect 2022“ ašis – tinklaveika: dalyviai turės galimybę vieni su kitais susitikti individualiuose susitikimuose, aptarti savo idėjas, lūkesčius ir ateities planus. Renginį ir jo metu užmegztas pažintis vainikuos vakarėlis, į kurį renginio organizatoriai kviečia drauge su pasauline investavimo ir prekybos platforma „Funderbeam“: https://bit.ly/39IpOhH

Daugiau informacijos apie „Startup Fair. Connect 2022“ renginį ir startuolių konkursą „Pitch Battle“ galima rasti čia: http://www.startupfair.lt