Karštomis vasaros dienomis, termometro stulpeliui lauke pakilus virš 25° C, išgyventi pragarišką karštį namuose gali tapti tikru iššūkiu, mat standartiniame bute kaitros metu temperatūra gali šoktelėti gerokai per 30° C, ypač jei butas viršutiniame aukšte, o langai nukreipti į pietų pusę.

Dėl tvankaus oro, regis, sunku net kvėpuoti. Apie kokybišką miegą nakties metu galima tik pasvajoti, o ir darbo valandomis dėl nuovargio ir varginančio karščio sunku susikaupti ir produktyviai dirbi ar tiesiog ilsėtis. Vienintelė mintis, kuri sukasi galvoje – kur rasti vėsesnį kampelį, kuriame būtų galima pasislėpti ir atsigaivinti. Deja, nei plačiai praverti langai, nei aklinai užtrauktos užuolaidos neišgelbės.

Maloni vėsa namuose be jokio diskomforto

Galvoti apie tai, kaip gelbėtis nuo alinančios kaitros, pats metas jau dabar, kol vasara nespėjo įsibėgėti ir nepasirodė visu savo gražumu. Margarita Abraitė, „Samsung Electronics Baltics“ ŠVOK (šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo) produktų grupės vadovė Baltijos šalims pastebi, kad ieškant sprendimų koją ne vienam pakiša bandymas sutaupyti.

„Užklupus vasaros karščiams dauguma skuba pirkti vėjelius, tačiau šie prietaisai nevėsina, o tik cirkuliuoja karštą namų orą, tad atsigaivinti tikrai nepadeda. Ne pats racionaliausias sprendimas investuoti ir į sąlyginai brangius, tačiau tobulo mikroklimato nesukuriančius pastatomus oro kondicionierius be lauko bloko“, – sako M. Abraitė.

Pašnekovė pastebi, kad apie oro kondicionavimo sistemą namuose pagalvoja dažnas, tačiau priimti sprendimą neretai delsiama dėl klaidinančių įsitikinimų ar nepasiteisinusių ankstesnių patirčių. Vis tik septynmyliais žingsniais žengiančios technologijos ir šioje srityje atnešė permainų. Pamirškite bauginančias sąskaitas už komfortą namuose, erzinantį kondicionieriaus skleidžiamą triukšmą ar stingdantį šaltį, užklumpantį bandant atsivėsinti namus.

Bendrovės „Samsung Electronics“ sukurtas išskirtinis naujos kartos oro kondicionierius „Samsung WindFree™“ su „Digital Inverter Boost“ kompresorių technologija užtikrina visapusišką komfortą namuose.

„Samsung Climate Solutions“ fokusuojasi į tobulą namų mikroklimatą, todėl nemalonų žodį „šaldymas“ keičiame į kur kas priimtinesnį – „vėsinimas. Pirmieji pasaulyje pasiūlėme tobulo namų mikroklimato produktą be tiesioginio šalto oro pūtimo. Būtent tai leidžia išvengti nemalonių šalto oro gūsių ir peršalimų“, – paaiškina technologijos „WindFree™“ esmę M. Abraitė.

Įprasti kondicionieriai veikia šalto oro pūtimo principu: tai padeda atvėsinti namus, tačiau ilgainiui sukelia diskomfortą ir nemalonius pojūčius, didina tikimybę peršalti, sutrikdyti kvėpavimo organų veiklą. Oro kondicionieriuose „Samsung WindFree™“ su inverterio technologija įdiegtas unikalus sprendimas: per daugiau kaip 20 tūkstančių mikroskylučių vėsus oras lėtai ir tolygiai paskirstomas visoje patalpoje nesukeliant nemalonaus šalčio pojūčio ir užtikrinant optimalų komfortą pagal jūsų pasirinktą temperatūrą patalpoje. Technologija užtikrina kone perpus greitesnį patalpos atvėsinimą iki norimos temperatūros ir reikiamos temperatūros palaikymą.

Papildomas privalumas – temperatūros valdymo funkcija „WindFree™ Cooling“, kuri padeda sukurti idealų mikroklimatą miegui. Be to, šiuose oro kondicionieriuose yra „Auto Swing“ funkcija, todėl vėsus oras automatiškai sklaidomas į visas puses – ne tik aukštyn ir žemyn, bet ir iš kairės į dešinę. Tai garantuoja, kad patalpa bus maloniai vėsinama iki pat tolimiausio kampučio.

Pasirinkę „Samsung WindFree™“ su elektrostatiniu PM1.0 filtru, džiaugsitės ne tik gaiviu, bet ir švariu oru, nes šis filtras sulaiko ypač smulkias (iki 0,3 μm) dulkes ir išnaikina elektrostatiniu nusodintuvu sugautas tam tikrų rūšių bakterijas. Jaudintis dėl kenksmingų bakterijų kaupimosi bei nemalonių kvapų taip pat nereikės, mat šiuose oro kondicionieriuose įdiegta automatinio išsivalymo funkcija.

Neskleidžia triukšmo ir taupo jūsų pinigus

Komfortas namuose turi būti juntamas, tačiau negirdimas – tokia filosofija kurdami naujos kartos oro kondicionierius vadovaujasi „Samsung Electronics“. Senesnės kartos, neinverterinių, oro kondicionierių kompresoriai kas kiek laiko įsijungia ir išsijungia, todėl kelia palyginti didelį triukšmą.

Oro kondicionieriaus „Samsung WindFree™“ kompresorius su technologija „Digital Inverter Boost“ veikia nuolat. Jis generuoja galingą oro srautą, tačiau jame įdiegtas pažangus garso slopintuvas „Twin Tube“, todėl net ir dirbdamas dideliu greičiu, oro kondicionierius veikia tikrai tyliai ir netgi sumažina aplinkos triukšmą.

Nustatytas minimaliu režimu, įrenginys skleidžia vos 24 decibelų garsą, kuris yra tylesnis net ir už šnabždesį. Kaip tik dėl to „Samsung WindFree™“ idealiai tinka ir toms patalpoms, kuriose miegate, ilsitės ar dirbate.

Neinverterinių oro kondicionierių kompresoriai, bandydami pasiekti reikiamą temperatūrą, nuolatos įsijungia ir išsijungia, taip suvartodami daug energijos. „WindFree ™“ funkcija ir „Digital Inverter Boost“ kompresorių technologija leidžia oro kondicionieriui savarankiškai koreguoti apsisukimų per minutę skaičių ir efektyviausiai vartoti energiją, tad tobulą mikroklimatą namuose sukursite nesijaudindami dėl sąskaitos už elektrą. Be to, kai lauke ne per karšta, galite naudoti ECO režimą ir taip dar labiau sumažinti energijos sąnaudas.

Kurkite komfortą namuose per nuotolį

Jei karštomis vasaros dienomis svajojate visuomet sugrįžti į maloniai vėsius namus, „Samsung Electronics“ oro kondicionieriai ir tuo pasirūpins už jus: dirbtinis intelektas analizuoja patalpos sąlygas bei naudojimo pobūdį ir automatiškai pasiūlo temperatūros korekciją.

Novatoriškos technologijos judesio jutikliai nustato, ar patalpoje yra žmonių ir pagal tai oro kondicionierius automatiškai pasirenka veikimo režimą – dirba didesniu arba mažesniu pajėgumu. Be to, dirbtinis intelektas prisimena ankstesnius nustatymus, pavyzdžiui, veikimo laiką, lauko ir nustatytos kambario temperatūros santykį, todėl nereikia kaskart iš naujo įvesti tokių pačių nustatymų.

Oro kondicionierių patogu valdyti ir nuotoliniu būdu. Jame integruotas Wi-Fi, tad atsisiuntę išmaniesiems įrenginiams pritaikytą „SmartThings“ programėlę koreguoti nustatymus ir keisti namų temperatūrą galėsite bet kur ir bet kada.

Investuokite žvelgdami į ilgalaikę perspektyvą

„Samsung“ oro kondicionieriai sukurti su ta pačia naujovių ir kokybės aistra, kuri padėjo šiam prekių ženklui įsitvirtinti prekių ženklų kūrimo ir vertinimo kompanijos „Interbrand“ skelbiamame pirmajame geriausiųjų prekių ženklų penketuke, todėl yra labai vertinami visame pasaulyje. Kompanija ir toliau daug investuoja į mokslinius tyrimus, našumo bandymus bei kokybės kontrolę, kad rinkai pateiktų inovatyvias aukščiausios kokybės oro kondicionavimo sistemas.

„Jei norite sukurti tobulą namų mikroklimatą, rinkitės kokybišką produktą, kuris ilgai išliktų efektyvus. Jūs perkate įrenginį 5–7, o gal ir 10-čiai metų, tad šiuo atveju bandyti sutaupyti – ne pats geriausias sprendimas“, – pataria M. Abraitė, „Samsung Electronics Baltics“ atstovė.

Rinkdamiesi oro kondicionierių savo namams, įvertinkite ir tai, kad dabartiniu periodu gamintojai neretai susiduria su įrangos tiekimo problemomis, tad uždelsusiems įsigyti norimą prekę gali tekti palaukti. Samsung investuoja ne tik į inovatyvias technologijas, tačiau ir į tiekimo grandinės valdymą, taip užtikrinant nenutrūkstamą oro kondicionavimo įrangos tiekimą tam, kad komfortas jūsų namuose visuomet būtų ranka pasiekiamas kada tik panorėsite.