„Taip švęsti verta!“, – dažnam mūsų galvoje skambantį šūkį „Taip gyventi verta!“ perfrazuoja prekybos tinklas ir birželio 2 dieną, 17 val. kviečia visus į „Grill&Fun Nacionalinę grilio dieną“, vyksiančią Vingio parke.

Renginyje bus siekiama masiškiausio grilinimo vienoje vietoje rekordo, o šventės svečius džiugins Sauliaus Prūsaičio koncertas. „Lidl“ gimtadienio šventė nemokama ir atvira visiems: čia pramogų ras ir vaikai, ir tėvai, ir grilio meistrai, ir įvairių virtuvių patiekalų išalkę valgytojai, ir vietoje nenustygstantys augintiniai.

Kviečia registruotis į grilio rekordo siekimą

Grilio entuziastams skirtoje „Grill&Fun“ erdvėje bus siekiama masiškiausio grilio kepėjų susibūrimo rekordo. Rekordų agentūros duomenimis, iki šiol daugiausia barbekiu kepėjų Lietuvoje buvo užfiksuota 70.

„Lidl“ renginyje planuoja pagerinti šį pasiekimą ir grilio puotai suburti ne mažiau kaip 80 žmonių. Jie vienu metu keps „Lidl“ griliui paruoštus patiekalus. Produktais, kitomis kepimui reikalingomis priemonėmis pasirūpins prekybos tinklas.

Norintys prisijungti, kviečiami užpildyti anketą. Nespėjusiems to padaryti internetu, bus suteikta galimybė atvykus į renginį registruotis Vingio parko informacijos centre ir prisijungti prie rekordo siekimo. Čia atvykusiems bus išduodamos ir kepimui reikalingos priemonės.

Grilintojams – Šefo Vikingo patarimai ir pagalba

Kepėjų paradui diriguos barbekiu guru ir mėsos ekspertu tituluojamas virtuvės šefas Vylius Blauzdavičius, grilio fanams žinomas Šefo Vikingo vardu.

Pats Vylius nekantrauja išvysti gausų būrį kepsninių fanų: „Aš galiu pasakyti faktą – mes esame grilininkų tauta. Lietuvoje yra be galo daug grilio entuziastų ir šioje vietoje mes lenkiame daugelį šalių, tiek visos Europos lygiu esame tikrai aukštoje vietoje. Lietuviai daug domisi, eksperimentuoja, ragauja ir kepa.“

Garsus virtuvės šefas patikina, kad renginio metu dalyviams padės ir patars, o vienu patarimu, kaip iškepti kepsnį, dėl kurio varžytųsi draugai ir kaimynai, dalijasi jau dabar: „Viena pagrindinė taisyklė – niekur neskubėti ir kantriai kepti. Nereikia bandyti iškepti greičiau, nes mėsa tiesiog sudegs. Geriau kepti lėtai, kantriai ir susikaupus, nes kiekviena klaida kainuoja daug.“

Pramogų erdvės ir Sauliaus Prūsaičio dovana

„Lidl“ kviečia ne tik registruotis rekordo siekimui, bet ir pakuoti pikniko krepšius, nupūsti dulkes nuo sulankstomų kėdžių ir kedenti pledus, nes šventės svečių laukia ir kitos pramogų erdvės: maisto ir gėrimų, vaikų, augintinių pramogų zonos bei scena.

Pamiršę pikniko krepšį, maisto ir gėrimų zonoje patiekalus galės rinktis iš profesionalų rankų ir užsisakyti įvairių virtuvių patiekalų bei gėrimų. Vaikų zonoje mažųjų pramogautojų lauks batutai, animatoriai, burbuliatorius ir kitos pramogos. Pasirūpinta ir augintiniais: specialiai jiems skirtoje zonoje bus organizuojami žaidimai, lauks užkandžiai ir vanduo.

Geriausią ilgo vasaros vakaro pradžią su smagiausiomis dainomis nemokamame koncerte dovanos ir privers šokti Saulius Prūsaitis su kompanija. Tad burkime bičiulius, tėvus ir kaimynus siekti rekordo ir švęsti kartu, o masiškiausią grilių užkūrę kepsninių fanai pretenduos į vertingą dovaną.

6-asis „Lidl Lietuva“ gimtadienis ir „Grill&Fun Nacionalinė grilio diena“ vyks birželio 2 dieną, 17 val. Vingio parke, Vilniuje. Laukiami visi, o norintys kartu siekti grilinimo rekordo, kviečiami užpildyti anketą.