Todėl gavęs progą išbandyti naujuosius „HUAWEI WATCH GT 3 Pro“ modelius, tiesiog negalėjau atsisakyti. Yra du variantai: 46 mm titaninis, kuris labiau tinka vyriškai rankai, ir 43 mm baltos keramikos su auksu dengtais elementais, kurį greičiausiai rinksis dailioji lytis.

Užsisegęs laikrodį ant riešo, mintimis grįžau į tuos laikus, kai žodžių junginio „išmanusis laikrodis“ dar apskritai nebuvo: tvirtas, solidus titaninis korpusas su braižymams atspariu safyro stiklu, antra patvariausia medžiaga pasaulyje. Laikrodžio medžiagos atlaiko praktiškai bet kokį aplinkos poveikį (smūgius, braižymus, sūrų vandenį), ir patikėkite, žinau, ką sakau, nes vis dar turiu šveicarišką laikrodį iš titano ir safyro, kuris net ir po daugybės metų atrodo beveik kaip naujas. Šis laikrodis puikiai tiks tiek prie kasdienės ar sportinės aprangos, tiek ir prie kostiumo.

Baltos spalvos keraminis modelis skirtas tiems, kurie nori būti pastebėti (ar pastebėtos). Iš keramikos pagamintas ne tik laikrodžio korpusas, bet ir dirželis. Ši medžiaga prisitaiko prie riešo temperatūros, todėl laikrodis tampa praktiškai nejuntamas. Keistas, bet geras jausmas. Žinoma, abiejų modelių dirželius galėsite lengvai pasikeisti į, pavyzdžiui, odinius ar fluoroelastomerinius (sintetinis į kaučiuko gumą panašus audinys).

Abu modeliai turi graviruotas, malonias liesti spaudžiamas bei sukamas karūnėles ir po vieną funkcinį mygtuką. Apie funkcijas – netrukus.

Titaninis modelis turi 1.43“, keraminis – kiek mažesnį – 1.32“ AMOLED ekraną. Abiejų raiška – 466 x 466 pikselių. Į ekranus malonu žiūrėti tiek dieną, tiek ir nakties metu, be to, „HUAWEI“ iš anksto įdiegė kelis ciferblatus, automatiškai prisitaikančius prie paros laiko. Dieną jie – ryškesnių spalvų, vakare ir naktį – švelniai melsvos, primenančios šviečiančias fosforo rodykles. Ir vėlgi, panašu, kad „HUAWEI“ šiuolaikiniam laikrodžiui norėjo suteikti klasikinio laikrodžio akcentų.

Keraminis modelis taip pat turi tokių adaptyvių ciferblatų, iš kurių viename visos dienos metu elegnatiškai skleidžiasi rožės.

Laikrodį valdyti labai paprasta ir patogu. Spustelėjus karūnėlę, atsiranda visos piktogramos, o pasukus karūną yra reguliuojamas piktogramų dydis. Spustelėjus funkcinį mygtuką, iš karto patenkame į mėgstamų treniruočių sąrašą (arba bet kokią kitą programą, kurią nusistatysime). Iš viso rasite daugiau nei 100 įvairių sporto režimų, nuo ėjimo iki golfo, nuo triatlono iki slidinėjimo.

Na, o dabar apie inovacijas. Neveltui paminėjau šio modelio atsparumą sūriam vandeniui. „HUAWEI WATCH GT 3 Pro“ rasite naują gylio jutiklį, leidžiantį naudoti naują treniruočių režimą „Freedive“ (laisvąjį nardymą), su kuriuo galėsite nerti iki 30 metrų sūriame vandenyje ir iki 50 metrų – gėlame. Šis treniruočių režimas:

● Vertins jūsų gebėjimą sulaikyti kvapą (Apnėjos testas) ir stebės progresą;
● Fiksuos panirimo, pakilimo greitį ir gylį realiu laiku bei poilsio laiką paviršiuje;
● Siųs pavojaus signalus, įvertinęs deguonies kraujyje lygį ir širdies susitraukimų dažnį.

Patobulintos ir bėgimo treniruotės. Nuo šiol galima sudaryti savo treniruočių tikslus, o dirbtinis intelektas valdys treniruočių intensyvumą ir atsigavimui būtiną laiką, naudodamas ne tik momentinius, bet ir istorinius duomenis, taip tiksliau atvaizduodamas jūsų progresą.

Treniruotėms telefonas nėra būtinas, laikrodyje yra GPS, tad visi išsamūs treniruočių duomenys vėliau automatiškai sinchronizuojasi su telefono programėle „HUAWEI Health“.
Beje, laikrodis yra suderinamas su daugeliu kitų treniruočių programėlių, tokių kaip „Runtastic“ ar „Komoot“. Aš naudojausi „HUAWEI Health“, man jos siūlomų galimybių užteko per akis.

Neturėjau galimybių patikrinti visų šio laikrodžio treniruočių tikslumo, bet naudojantis sporto klube duomenys buvo matuojami tiksliai, o labiausiai nustebino greitas duomenų atvaizdavimas realiu laiku.

Beje, „HUAWEI WATCH GT 3 Pro“ yra suderinami su išoriniais širdies ritmo matuokliais, taip gaunant dar tikslesnius duomenis treniruočių metu. Tai ypač aktualu profesionalams.

„HUAWEI WATCH GT 3 Pro“ laikrodžiai palaiko atnaujintą „TruSeen 5.0+“ širdies ritmo stebėjimo technologiją, ir, gamintojo teigimu, duomenys dabar dar tikslesni net ir keičiantis greičiui ar esant įkalnei, taip pat tiksliau matuojama ir miego kokybė. Tikslesnius duomenis padeda užtikrinti ir išlenkta laikrodžio nugarėlė, dėl kurios sensoriai patikimiau liečiasi prie riešo. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad dėl tokios formos laikrodį dėvėti patogiau nei turintį plokščią nugarėlę – sporto metu neprakaituoja riešas.

Be jau visiems išmaniesiems laikrodžiams įprastų prisotinimo deguonimi, miego, streso ar menstruacinio ciklo stebėjimų, „HUAWEI WATCH GT 3 Pro“ yra ir kūno temperatūros matavimo jutiklis. Medicininiais tikslais juo kliautis turbūt nevertėtų, bet turint įtarimų dėl pakilusios ar per žemos temperatūros, tai puikus ir greitas pagalbininkas. O ir mano bandymų metu temperatūra buvo fiksuojama korektiškai.

Mano bandomas titaninis modelis turi 530 mAh bateriją. Kadangi tai ne itin ką sako, paaiškinsiu – vieno įkrovimo man užteko beveik dviem savaitėms. Kaip tokiam technologiškam laikrodžiui, tai, sakyčiau, tiesiog puikus rezultatas. Baltos keramikos „HUAWEI WATCH GT 3 Pro“ laikrodis mažesnis, taigi turi ir kuklesnę bateriją, bet vieno įkrovimo turėtų užtekti savaitei.

Abu modeliai įkraunami belaidžiu būdu. Be to, galite naudoti nebūtinai komplektinį, o bet kurį belaidį įkroviklį, naudojantį „Qi“ įkrovimo standartą (bene labiausiai paplitęs). Aš naudojau savo „iPhone“ belaidį įkroviklį. Beje, „HUAWEI WATCH GT 3 Pro“ suderinamas tiek su „Android“, tiek ir su „iOS“ įrenginiais.

Laikrodį per „Bluetooth“ suporavus su telefonu, galima atsiliepti į skambučius ir juos atmesti, taip pat skaityti žinutes bei į jas atsakyti. Tiesa, jeigu naudojate belaides „HUAWEI“ ausines, tuomet galite iš laikrodžio pasirinkti, kad atsilieptumėte naudojant jas.

Laikrodžiu taip pat galima valdyti muziką, grojančią iš telefono. Man tai itin patogu sporto salėje, klausantis muzikos per ausines, neturinčias patogaus muzikos valdymo. Muziką galima leisti groti ir iš paties laikrodžio (ir net per laikrodyje esantį garsiakalbį), neturint po ranka telefono, nes laikrodis turi 32 GB vidinę atmintį. Telefone esančios dainos lengvai sinchronizuojamos ir išsaugomos laikrodyje.

Apibendrinęs galiu pasakyti, kad tai vienas išbaigčiausių (jei yra toks žodis) išmaniųjų laikrodžių rinkoje. Tiek dėl savo klasikinio ir universalaus dizaino (ypač su titaniniu dirželiu) jis tinka ir sporto klube, ir prie kasdienių rūbų, ir prie kostiumo. Papildomi aplodismentai už technologijas, kurios ne tik gražiai atrodo specifikacijų lape, bet ir praktiškai naudingos, o svarbiausia – jos veikia taip, kaip turi veikti.