Renginys nemokamas, tačiau registracija būtina – spausti čia.

Pasak tarptautinės technologijų karjeros mokyklos suaugusiesiems „Vilnius Coding School“ įkūrėjos ir stipriausių IT darbdavių karjeros mugės TECH MUGĖ organizatorės Julijos Rimšelės, technologijų rinka plečiasi į visas puses.

„Stebime tendencijas, kai technologijų bendrovės auga, iš „galiojimo“ išeinančių profesijų specialistai dairosi į IT rinką, o šios rinkos darbo spektras nenustoja plėstis į kitas sritis. Tad susidomėjimas persikvalifikavimo į IT rinką galimybėmis neslopsta, o bendras darbuotojų „pool’as“ šalyje tik išaugo darbo rinką papildžius ir iš Ukrainos atvykusiems nuo karo bėgantiems žmonėms“, – sako karjeros mugės organizatorė J. Rimšelė.

Dėmesys turiniui

Organizuojant trečiąją TECH MUGĘ buvo priimtas sprendimas praplėsti ir paties renginio ribas – pakviesti lankytojus išgirsti nemokamų pranešimų tiesiai iš IT rinkos žaidėjų lūpų.

„Renginio naujiena – gyva pranešimų sesija, kur nuo scenos bus galima išgirsti IT darbdavių mintis nuo persikvalifikavimo patarimų, iniciatyvų padėti ukrainiečiams iki sėkmės istorijų, – teigia J. Rimšelė. – Bendrovės atstovauja įvairioms rinkoms, tiek e. komercijos, tiek duomenų analitikos ar AgTech, todėl kiekvienas tikrai sužinos spalvingą rinkos naujienų paletę.“

Organizatoriai atskleidžia, kad į mugę atvyksta ir kviestinis svečias iš Izraelio, kuris pasidalys kibernetinio saugumo naujienomis. Shaharas Alonas, Izraelio taikomųjų programų saugumo bendrovės „Checkmarx“, turinčios klientų daugiau nei 70 šalių, korporatyvinės plėtros komandos narys, užbaigs pranešimų sesiją. Bendrovės kuriama platforma leidžia programinės įrangos kūrėjų komandoms rasti saugumo spragas savo programiniame kode, įskaitant atvirojo kodo komponentus, kuriuos jie naudoja savo programose, ir jas ištaisyti dar programinės įrangos kūrimo etape.

Shahar Alon

„Šiandien vis daugiau įmonių yra labiau subrendusios kibernetinio saugumo srityje: jos geriau supranta, kad kibernetinis saugumas yra gyvenimo būdas ir būsena. Skaitmenizacijos eroje įprasta kasdienė visos visuomenės veikla priklauso nuo to, ar visuomenė gali pasitikėti įvairiomis interneto platformomis. Taip pat įmonės supranta, jog negali sau leisti, kad dėl kibernetinių atakų vėluotų jų veikla, būtų prarastos komercinės paslaptys ar pažeisti privatumo teisiniai įsipareigojimai. Todėl kibernetinio saugumo sritis auga, o šios srities profesionalų poreikis didėja“, – teigia Sh. Alonas, kuris plačiai papasakos apie šios srities darbo rinkos tendencijas.

Ant scenos lankytojai išvys bendrovių „Nortal Lithuania“, „Barbora“, Statistikos departamento, „Checkmarx“, „Macaw“, „Xplicity“ ir „Exacaster“ ekspertus ir išgirs jų pranešimus.

Mugę lydi sėkmės istorijos

Po praėjusių metų stipriausių IT darbdavių TECH MUGĖS įmones papildė per 100 naujų darbuotojų, kuriuos bendrovės sutiko renginyje. J. Rimšelės nuomone, šiandieniame kontekste taip pat itin svarbu padėti IT specialistams, kurie atvyko ir vis dar atvyksta į Lietuvą ieškoti prieglobsčio. „TECH MUGĖ yra nemokama ir joje laukiami visi, kurie sieja ar nori sieti savo karjerą su IT sritimi“, – teigia J. Rimšelė.

Mugėje lauks speciali erdvė, skirta tiek užsieniečiams, gyvenantiems Lietuvoje, tiek ukrainiečiams, atvykusiems į Lietuvą ieškoti prieglobsčio. Karjeros ekspertai bus pasiruošę juos konsultuoti IT darbo rinkos, persikvalifikavimo, atvirų darbo pozicijų ar praktikų klausimais ir kt. Konsultacijos vyks anglų kalba.

Šiais metais naujų talentų į savo atviras IT pozicijas jau užsiregistravo ieškoti „Present Connection“, NFQ, „Valantic“, „Credit info“, „Coherent Solutions“, „DevBridge“, SEB, „SpectroCoin“, „Iterato“, „Centric IT Solutions Lithuania“, „CyberCare“, „Macaw“, „Aardvark technologies“, „Nord Security“, „Barbora Lietuva“, „Corner Case Technologies“, „Oxylabs“, „Teltonika“, „Nortal“, „Xplicity“, „Adform“, „Softeq“, „Tieto EVRY“, „Reiz Tech“, „Swedbank“, „Simplex“, „Exacaster“, „Softneta“, „Telia“, „Super HOW?“, „Cujo Baltic“, „Luminor Group“, „Nordcurrent“, „Lietuvos statistikos departamentas“ ir kt.