Su gydytoja šiandien kalbamės ne tik apie estetinės medicinos galimybes rūpinantis savo odos grožiu, bet ir naujoves, padedančias spręsti daugumai aktualias grožio problemas, viena jų padidėjusi odos pigmentacija.

Grožio injekcijos – dažnas pagalbininkas estetinėje medicinoje. Vis tik šią grožio puoselėjimo priemonę neretai gaubia įvairūs mitai. Kokius jums, kaip specialistei, dažniausiai tenka išgirsti?

Klientams užėjus į kabinetą, neretai tenka išgirsti nuogąstavimus, kad veidas po injekcijų atrodys nenatūraliai, akivaizdžiai matysis, kad kažko yra suleista. Taip nutinka, kuomet injekcijas atlieka ne profesionalai, mat svarbu parinkti ne tik tinkamus preparatus, bet ir teisingai juos suleisti į odą. Tam būtinos žinios ir patirtis – specialistai šių subtilybių mokosi metų metus ir renkasi tik patikrintus, sertifikatus bei reikiamus klinikinius tyrimus turinčius preparatus.

Šių laikų estetinė medicina stipriai pažengusi į priekį, tad atliekant injekcijas medicinos klinikoje, kurioje dirba profesionalūs gydytojai, nereikia jaudintis dėl „kaukės efekto“ – rezultatas bus akivaizdus, tačiau itin natūralus. Būtent toks, kokio ir siekiama.

Estetinės medicinos ir gydytojo profesionalo siekis – išgauti harmoningo veido išvaizdą, paryškinant individualius paciento bruožus. Geriausias komplimentas kiekvienam estetinės medicinos specialistui, kuomet po procedūrų klientas pasako: „Ačiū, jūsų dėka atrodau ir jaučiuosi gražiai, o aplinkiniai net nesupranta, kad procedūros buvo atliktos“.

Grožio injekcijos tikrai nėra tik visiems gerai žinomos ir įžymybių pamėgtos raukšlių formavimąsi stabdančios botulino toksino injekcijos ar veido kontūrus koreguojančios hialurono rūgšties injekcijos. Dabar estetinėje medicinoje itin vertinamos naujos kartos Pietų Korėjos „Caregen“ kompanijos injekcijos su biomimetiniais peptidais, visapusiškai teigiamai veikiančiais odą ir natūraliu pagrindu.

Grožio puoselėjimo priemonių yra įvairių – pradedant serumais ar odą stangrinančiais veido masažais. Injekcijos – tarsi sekantis laiptelis. Kaip žinoti, kad šiai grožio priemonei nėra per anksti ar priešingai – per vėlai?

Rūpinimuisi savo odos grožiu sukurta daugybė priemonių, tačiau ypatingas dėmesys turėtų būti skiriamas profilaktikai. Grožio srityje, kaip ir bet kur kitur, galioja ta pati taisyklė – lengviau laiku užkirsti kelią problemos atsiradimui, nei vėliau taisyti situaciją.

Pavyzdžiui, bioreparacijos procedūra, kurios metu į odą leidžiamas hialuronas ir naujos kartos peptidai, ypatingai gerai stangrina ir patempia odą, neleidžia jai senti ir vysti. Tačiau jeigu oda nebuvo rūpinamasi, ji nebuvo profesionaliai prižiūra iki 30-35 metų, norint pasiekti norimus rezultatus, reikės įdėti daugiau pastangų. Taigi visais atvejais tie, kurie profilaktiškai atlieka odos stangrinimo ir drėkinimo procedūras, laimi laike.

Kreiptis į estetinės medicinos specialistą ir kartu su juo pasirinkti tinkamiausią sveikos ir gražios odos priežiūros programą rekomenduočiau tuomet, kai pastebite pirmuosius senėjimo požymius. Įprastai pirmieji senėjimo požymiai – pigmentinės dėmės, stangrumą prarandanti oda, ryškėjančios ir išsiplėtusios poros – pasirodo sulaukus maždaug 30 metų. Šiuolaikinės estetinės medicinos galimybės išties plačios, o sprendimų yra įvairių ir labai efektyvių, tad kartu su specialistu tikrai pasirinksite sau tinkamiausią.

Užsiminėte apie odos atjauninimą peptidų ir hialurono rūgšties injekcijomis. Ar galite plačiau papasakoti, kuo šios injekcijos yra išskirtinės?

Apie hialurono rūgšties injekcijas girdėję tikriausiai dauguma. Šis odai tūrio suteikiantis ir veido kontūrus koreguoti padedantis preparatas jau seniai naudojamas tokiose visiems puikiai žinomose procedūrose kaip mezoterapija ar biorevitalizacija. Lašelis hialurono rūgšties iš karto užpildo raukšlę, taigi padeda sumažinti ar visiškai panaikinti raukšles veido, kaklo, dekoltė ir rankų srityse, padidinti lūpų, skruostų apimtį, drėkinti odą ir padidinti jos elastingumą, koreguoti randus.

Po ilgų mokslinių klinikinių tyrimų metodikos tobulėjo, atsirado naujos procedūros, tokios kaip bioreparacija ar redermalizacija. Šių procedūrų metu naudojama ne tik hialurono rūgštis, bet ir peptidai. Biomimetiniai peptidai atitinka ląstelės receptorius tarsi raktas spyną – jie užveda organizme atsinaujinimo mechanizmą, suaktyvina atjauninimo procesus.

„Caregen“ kompanijos įkūrėjas ir mokslų vadovas Young Ji Chung kartu su pasauliniais plastikos chirurgais atliko medicininį tyrimą, kurio rezultatai išties stulbina: moksliškai įrodyta, kad injekuojami biomimetiniai peptidai teigiamai veikia ir sąveikauja su tarpląsteline ir imunologine matricomis, skatina aktyvesnę fibroląstų gamybą, padidina kolageno ir elastino sintezę, o preparatuose papildomai esanti didesnės koncentracijos hialurono rūgštis intensyviai drėkina odą. Išrasti ir mokslo patvirtinti klinikiniais tyrimais – biomimetiniai peptidai, šiai dienai yra vieni pagrindinių ingredientų odos senėjimo prevencijoje.

Vasarai artėjant, aktualia grožio tema bus pigmentinių dėmių mažinimas. Kokios naujos estetinės medicinos galimybės šiai dienai šioje srityje?

Iš tiesų, šiltajam sezonui įsibėgėjus, dėl pigmentinių dėmelių mažinimo besikreipiančių pacientų sulaukiame vis daugiau. Ši tema aktuali ir jauniems, ir brandaus amžiaus žmonėms.

Viena efektyviausių priemonių, padedanti spręsti odos pigmentacijos problemą – inovatyvios peptidų ir hialurono rūgšties injekcijos „Prostrolane Blanc“. Dėka odą šviesinančių peptidų pigmentacija efektyviai mažinama, o tuo pačiu oda intensyviai drėkinama aukštos koncentracijos hialurono rūgštimi.

Iki šiol daugumą pigmentinių dėmių mažinimui skirtų procedūrų buvo rekomenduojama atlikti šaltuoju metų laiku, kuomet odą minimaliai veikia saulės spinduliai. „Prostrolane Blanc“ injekcijos išskirtinės ir tuo, kad jas saugu atlikti bet kuriuo metų laiku – tiek vasarą, tiek žiemą.

Be to, ši procedūra išsiskiria daugiafunkciniu poveikiu odai – sumažina raukšleles, skaistina odą ir skatina jos ląstelių atsinaujinimą. Unikali injekcijų gamybos technologija užtikrina efektyvų rezultatą suteikiamas švytėjimo ir sveikos odos spindėjimo efektas, giliai drėkinama oda, normalizuojama riebalų sekrecija, išlyginamas odos reljefas, mažinama padidėjusi odos pigmentacija, atkuriama vientisa odos spalva, odos elastingumas ir stangrumas, vyksta „anti-age“ terapija, sumažėja smulkios ir vidutinės raukšlės. Kryžminės jungtys sustiprina atjauninimo rezultatą ir užtikrina ilgesnį išsilaikymo laikotarpį.

Kiek procedūrų prireiks efektui pamatyti?

Šių procedūrų veiksmingumas pastebimas akimirksniu. Įprastai rekomenduojamas 2 procedūrų kursas, atliekant 1 procedūrą kas 2 savaites. Mikroinjekcijų metu preparatas lengvai suleidžiamas į odą, tad baimintis skausmo nereikėtų – procedūros atliekamos greitai ir, svarbiausia, saugiai.

Džiaugiamės, kad „Era Esthetic“ klinika pirmoji Lietuvoje pasiūlė procedūras su biomimetinių peptidų injekcijomis, pasižyminčiomis platesniu aktyviųjų medžiagų kompleksu. Tuo pačiu esame ir vieninteliai „Caregen“ kompanijos distributoriai ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse.

Ar peptidai sprendžia visas odos problemas?

Peptidai yra specializuoti, todėl efektas priklauso nuo to, kokį peptidą procedūrai pasirinksime. Dėka odą šviesinančių peptidų pigmentacija efektyviai mažinama, o tuo pačiu oda intensyviai drėkinama aukštos koncentracijos hialurono rūgštimi. Svarbu ir tai, kad tokias injekcijas saugu atlikti bet kuriuo metų laiku – tiek vasarą, tiek žiemą. Labai aktuali procedūra su biomimetiniais peptidais – tamsių paakių šviesinimas, juk dabartiniame gyvenimo tempe, kuomet daugelis iš mūsų intensyviai dirba ir turi mažiau laiko poilsiui, ši problema tampa vis aktualesnė.

Biomimetiniai peptidai sprendžia ir kitas odos problemas – padeda sumažinti išsiplėtusias poras, stangrina paakių odą, tad gelbėja kovoje su paakių maišeliais. Yra peptidų, kurie lokaliai veikia riebalines liaukas, taigi efektyviai sprendžia aknės ir bėrimų problemas, aktualias ne tik paaugliams, bet ir suaugusiems.

Peptidai gali veikti ir kaip lipolitikai. Šiuo atveju svarbu tai, kad naujos kartos biomimetiniai peptidai nesunaikina riebalų ląstelių kaip kiti lipolitikai, o rezultatyviai sumažina riebalų ląstelių dydį prailginto poveikio technologijos dėka. Po procedūros peptidai dar 2 savaites aktyviai veikia riebalines ląsteles.

Norintiems sustangrinti odą, verta rinktis liftinguojančius peptidus su biomimetiniu peptidu „Heksapeptidu – 46“. Procedūros metu yra imituojamas botulino poveikis, tik be botulino sudėtyje – oda patempiama, stangrinama, taip pat galima atpalaiduoti raumenį ir sumažinti odoje jau susiformavusias raukšleles.

Peptidus galima leisti net ir į galvos odą, taip sprendžiant plaukų slinkimo problemą. „Dr.Cyj“ plaukų užpildas su augimo faktoriais šiai dienai yra vienas efektyviausių gydymų trichologijoje. „Era Esthetic“ klinika yra šio ir kitų „Caregen“ kompanijos preparatų oficialūs distributoriai Lietuvoje. Pirmieji šiuos preparatus pasiūlėme pacientams ir užtikriname, kad procedūrose yra naudojami tik originalūs produktai, mat rinkoje jau pasirodė plagijatų, savo sudėtyje net neturinčių peptidų.

Daugiau informacijos apie peptidų ir hialurono rūgšties injekcijas „Prostrolane Blanc“ rasite: https://lazerineklinika.lt/pigmentacijos-mazinimas-prostrolaneblancb/