Golfas kildinamas iš XIV a. Škotijos piemenų žaidimo, kur medine lazda iki nustatytos ribos smūgiuojami maži akmenukai. Šiais laikais 9-nių arba 18-os duobučių golfo laukai su specialiomis gamtinėmis kliūtimis, skirti smūgiuoti ir įridenti kamuoliuką per kuo mažiau smūgių. Žaidžiama smūgiams naudojant įvairių dydžių lazdas, skirtas skirtingiems nuotoliams ir smūgių trajektorijoms išgauti. Lietuvoje golfas pradėtas žaisti visai neseniai – 2000 metais. Per 22 metus Lietuvoje sukurti net penki aikštynai, vienijantys įvairaus amžiaus, profesijų bei išsilavinimo golfo žaidėjus.

Kalbiname vieno moderniausių golfo klubų rytų Europoje "The V Golf Club” direktorių Paulių Vasiliauską. „Žmonės ilgam susižavi golfo žaidimu. Dažnu atveju - visam gyvenimui. Paskatinti jau žaidžiančių draugų rato noriai registruojasi vis nauji žaidėjai. Vyrai atsiveda žmonas, vaikus. Žaidžia ištisos kartos, mat šiame sporte nėra jokio amžiaus cenzo. Nauda labai aiškiai suprantama. Ilgai leidžiamas laikas lauke, daug vaikštoma, žaisti galima ir vienam, ir su kompanija, o konkurencijos ir azarto yra tiek, kiek pasirenka pats žaidėjas. Įdomus faktas ir džiugi žinia vaikščioti mėgstantiems žmonėms - vieno žaidimo metu žaidėjai surenka net iki 6-9 tūkstančių žingsnių“.

Pauliaus pasakoja apie atstovaujamo klubo išskirtinumą. "The V Golf Club” golfo laukai itin išpuoselėti. Jie primena gerai prižiūrėtą parką, kuriame kasdien daug natūralios gyvybės, tylos ir ramybės. Šis aikštynas yra vienas idiliškiausių aikštynų Baltijos šalyse, jungiantis škotiškus reljefus su amerikietiškos architektūros sprendimais. Tai pirmasis golfo aikštynas Baltijos šalyse, kurį pagal USGA čempionato specifikacijas pastatė garsus britų golfo aikštynų architektas Bobas Huntas (PGA projektavimo direktorius, Jungtinė Karalystė – aut. past.). Šis architektas veikė komandoje su patyrusiais aikštynų formuotojais iš JAV, kurie bendradarbiavo su Arnoldu Palmeriu, vienu garsiausių visų laikų golfo žaidėjų, tapusiu puikiu golfo aikštynų dizaineriu, turinčiu savo portfelyje daugiau nei 300 golfo aikštynų visame pasaulyje. Dėka nuostabaus projektavimo, „The V Golf Club“ golfo aikštynas 2009 m. buvo paskelbtas žymaus leidinio „Golf Inc.“ geriausiu naujai vystomu golfo aikštynu Pasaulyje. Vyr. laukų technologas iš Škotijos Paulas Taitas ir jo atsidavęs kolektyvas kasdien deda visas pastangas, kad laukas atitiktų aukščiausius standartus ir nekantrauja surengti dar vieną „Vilnius Pro – Am 2022“ tarptautinį golfo turnyrą.

„The V Golf Club“ golfo akademijai vadovauja Lietuvos PGA įkūrėjas ir vadovas Egidijus Baleišis. Golfo pamokose ir akademijoje laukiami įvairaus amžiaus golfo žaidėjai, atvykstantys į klubą arba išmokti žaisti golfą, ar tiesiog tobulinti savo žaidimą.

Kiekvienais metais pas mus atvyksta jauni golfo profesionalai stažuotis iš Jungtinės Karalystės, kurie mums padeda ir įgyja vertingos patirties mūsų golfo aikštyne. Taip jie gauna praktikos gyvenimui kaip pilnai kvalifikuoti PGA profesionalai. Tikimės, kad pandemijos apribojimai jau leis šiemet išlaikyti šią tradiciją.

"The V Golf Club” yra „Vilnius Grand Resort kurortinio komplekso dalis, todėl golfo klubo nariai gali naudotis visa esama 280 hektarų infrastruktūra. Viešbučio paslaugomis, 2020 metais atidarytu visiškai nauju ir ypatingai klientų pamėgtu V SPA sveikatingumo ir poilsio centru. „Vilnius Grand Resort“ – laisvalaikio, poilsio, pramogų ir renginių kompleksas, džiuginantis svečius išskirtine aptarnavimo kultūra bei unikaliu paslaugų deriniu. Modernus kurortas, ežerų, beržynų ir vingiuojančių kalvų apsuptyje harmoningai įsiliejęs į gamtovaizdį, vos keliasdešimt minučių kelio nuo Vilniaus miesto centro, kviečia atrasti gamtą, skanų maistą bei tikrą atpalaiduojantį poilsį. Golfo laukų teritorijoje galima gyventi nuosavų namų, kotedžų komplekse, pasimėgauti net 4 restoranų patiekalais.