„Aktyvų gyvenimo būdą susiedami su dėmesiu aplinkai, siekiame įkvėpti žmones prisidėti prie pastangų mažinti plastiko taršą ir rinktis atsinaujinančias bei perdirbtas medžiagas. IKEA suvienijo jėgas su Pasauline banglenčių sporto lyga ir sukaupė įdomių įžvalgų apie aktyviai gyvenančių žmonių poreikius, susijusius su tvarkos palaikymu, judėjimu iš vienos vietos į kitą ir aktyviu poilsiu. Šie poreikiai aktualūs ne tik banglenčių sporto entuziastams – būtent tai ir paskatino sukurti tokius gaminius, kurie praverstų daugeliui. Tikimės, kad ši kolekcija padės skleisti aktyvaus gyvenimo būdo džiaugsmą daugelio žmonių namuose ir kasdieniame gyvenime“, – sako IKEA Lietuva interjero dizaino skyriaus vadovė Eimantė Nemanė.

Kolekcijos KÅSEBERGA asortimentą sudaro daugiau kaip 20 gaminių, skirtų namams ir aktyviam poilsiui. Tarp jų – mokymuisi skirta, po ranka dedama lenta banglenčių sportui, paplūdimio kėdė, kavos staliukas ir krepšys, puikiai tinkantis šiukšlėms iš paplūdimių rinkti.

Kuriant gaminių dizainą kartu su Pasauline banglenčių sporto lyga ir žinomais banglentininkais Kassia Meador ir Robu Machado, buvo siekiama suteikti šiems daiktams kuo daugiau funkcionalumo, panaudoti kuo daugiau perdirbtų medžiagų ir atkreipti dėmesį į žiedinės ekonomikos principų pritaikymą kasdieniame gyvenime. Todėl didelė dalis kolekcijos KÅSEBERGA gaminių yra pagaminti iš perdirbto poliesterio, o kiti – iš atsinaujinančių medžiagų, pavyzdžiui, bambuko ir kamštienos.
„Man buvo garbė ir malonumas, kuriant kolekciją KÅSEBERGA, bendradarbiauti su Robu Machado, Pasauline banglenčių sporto lyga ir IKEA. Tai vandenyno įkvėpta namų apyvokos daiktų ir banglenčių sporto reikmenų kolekcija, sukurta taip, kad būtų ir funkcionali, ir gerai nuteikianti, ir tvari. Ši kolekcija skirta nuolat gausėjančiai pasaulinei banglentininkų ir paplūdimių mėgėjų bendruomenei, kuriai rūpi gamta“, – sako banglentininkė ir verslininkė Kassia Meador.

„Stebėti, kaip vyksta bendradarbiavimas kuriant kolekciją KÅSEBERGA, ir dirbti kartu su dizaineriais plėtojant šiuos tvarius gaminius mums, Pasaulinei banglenčių sporto lygai, buvo labai vertinga patirtis, – sako Pasaulinės banglenčių sporto lygos Įplaukų skyriaus vadovė Cherie Cohen. – IKEA tvarumo iniciatyvos puikiai dera su Pasaulinės banglenčių sporto lygos ir mūsų gerbėjų iniciatyvomis. Esame tikri, kad šie gaminiai, sukurti naudojant perdirbtas ir atsinaujinančias medžiagas, bus labai populiarūs tarp banglentininkų, vandenynų mylėtojų ir dizaino entuziastų.“

Kolekcija KÅSEBERGA pavadinta nedidelio Švedijos miestelio, kuriame yra vienas iš labiausiai į pietus nutolusių banglenčių ruožų, įskaitant Baltijos šalis, vardu. Šios kolekcijos gaminiais visame pasaulyje pradedama prekiauti 2022 m. gegužės mėnesį. Prekių kainos prasideda nuo 2,99 Eur.

Gaminiai

• Krepšys KÅSEBERGA gaminamas iš vandenynuose surinkto plastiko. Taip siekiama mažinti paplūdimių ir vandenynų taršą. Pasak IKEA atstovo, buvo norima sukurti ką nors, kas padėtų švarinti paplūdimius, bet, žinoma, šį krepšį galima pritaikyti ir kitiems poreikiams. Jis lengvas, lengvai sulankstomas ir užima nedaug vietos. Be to, jis pagamintas iš tinklinio audinio, kad išbyrėtų smėlis. Tikimasi, kad krepšys KÅSEBERGA paskatins daugiau žmonių prisidėti prie paplūdimių švarinimo.

• Rankšluostis-apsiaustas su gobtuvu KÅSEBERGA pasižymi patogumu – jis turi kišenę su specialiomis angomis rankoms prakišti, kad persirengimas paplūdimyje būtų paprastesnis. Jį lengvai susuksite ir įsidėsite į kuprinę. Išsimaudžius vandens telkinyje ar duše, bus malonu susisupti į minkštą ir jaukų frotinio audinio apsiaustą.


• Jogos kilimėlis KÅSEBERGA sukurtas siekiant įkvėpti žmones rūpintis sveikata ir gera savijauta. Kilimėlio paviršius yra iš kamštienos, o apatinė jo pusė padengta guma, kad neslidinėtų. Dizainerio teigimu, kilimėlis toks dekoratyvus, kad jį galima naudoti ir kaip dekoro elementą.

Apie Pasaulinę banglenčių sporto lygą

1976 m. įkurta Pasaulinė banglenčių sporto lyga (angl. World Surf League, WSL) yra pasauliniai banglenčių sporto namai. Ji siekia keisti pasaulį ir šiuo tikslu, pasitelkdama įkvepiančią banglenčių sporto galią, organizuoja įvairius renginius, kuria patirtis ir pasakoja istorijas, kad įkvėptų augančią pasaulinę bendruomenę gyventi prasmingai, savitai ir su užsidegimu. 2019 m. IKEA ir Pasaulinė banglenčių sporto lyga paskelbė apie planus pradėti bendradarbiauti, siekiant geriau suprasti aktyviai gyvenančių žmonių kasdienį gyvenimą – gyvenimą vienu ritmu su vandenynu.