Naująjį „Festool“ akumuliatorinį gręžtuvą-suktuvą „QUADRIVE” TPC 18/4 su kalimo funkcija išbandę meistrai lieka nustebinti, kaip greitai jie gali atlikti pačius įvairiausius montavimo darbus – dvigubai ar net trigubai greičiau. „Festool” TPC 18/4 savo klasėje yra neprilygstamas ir meistrams daro įspūdį dėl išskirtinės galios, didelės sūkių amplitudės, puikios ergonomikos, ypatingo universalumo ir saugumo. Tai yra geriausias kada nors sukurtas „Festool“ akumuliatorinis gręžtuvas-suktuvas, kuris tiks visais gyvenimo atvejais. Įsitikinkite patys!

„Festool“ TPC 18/4 ypatybių savybių vaizdo apžvalga:

Kaip veikia kalimo funkcija?

Gręžiant betoną, jame gali pasitaikyti įvairių akmenukų, į kuriuos grąžtas atsiremia ir toliau nebegręžia. Būtent kalimo funkcija palengvina ir pagreitina kietų statybinių medžiagų gręžimą. Gręžiant su kalimo funkcija, betone pasitaikęs akmenukas tiesiog suskaldomas – tai leidžia gręžti greičiau ir lengviau.

„Festool“ TPC 18/4 kalimo mechanizmas yra unikalus savo patvarumu ir tuo, kad yra susietas su gręžtuvo-suktuvo greičiu. Tai reškia, kad greičiau gręžiant šiuo įrankiu, intensyviau vyksta ir kalimas išilgai grąžto ašies.

„Festool“ TPC 18/4 kalimo mechanizmo veikimas:

Kuo kalantis gręžtuvas-suktuvas yra pranašesnis už perforatorių?

„Festool“ TPC 18/4 kalimas vyksta išilgai grąžto ašies. Jį sukuria du tarpusavyje sąveikaujantys diskai. Perforatoriuje kalimas taip pat vyksta išilgai grąžto ašies, tačiau šiuo atveju jį sukuria pneumatinis plaktukas, kuris smūgiuoja didesne amplitude ir jėga. Jeigu darbo procese dominuoja betono, akmens, kietų statybinių medžiagų gręžimas, perforatorius būtų optimalus pasirinkimas. Tačiau jeigu pagrindinis darbas yra varžtų sukimas ir medienos ar kitų minkštų medžiagų gręžimas, o kietų statybinių medžiagų gręžimas pasitaiko rečiau, tuomet geriau rinktis gręžtuvą-suktuvą su kalimo funkcija. O pasirinkę itin patvarų ir universalų gręžtuvą-suktuvą „Festool“ TPC 18/4, turėsite praktiškai amžiną ir nepamainomą pagalbininką visais gyvenimo atvejais.

„Festool“ TPC 18/4 akumuliatorinis gręžtuvas-suktuvas su kalimo funkcija (šaltinis: „Festool GmbH“)

Kokius darbus galima atlikti naudojant gręžtuvą-suktuvą su kalimo funkcija?

„QUADRIVE“ TPC 18/4 yra vienas galingiausių „Festool“ gręžtuvų-suktuvų, nors jo dizainas yra itin kompaktiškas. Įrankio sukimosi greitis gali būti reguliuojamas diapazone nuo 0 iki 3.600 min-1. Tai leidžia naudotojui atlikti pačius įvairiausius darbus net sunkiausiomis sąlygomis: sukti didelius varžtus, tvirtinti skydus, medžio drožlių plokštes, daugiasluoksnes („sandwich“) plokštes, montuoti karkasus.

Kaip plačiai pritaikysite akumuliatorinį gręžtuvą-suktuvą, priklauso ir nuo priedų įvairovės: TPC 18/4 akumuliatorinis gręžtuvas-suktuvas gali būti naudojamas net su 7 „Festool“ griebtuvais, pvz., su standartiniu, kampiniu, ekscentriniu ir net specialiu „Festool Centrotec“ griebtuvu, kuris leidžia itin patogiai ir sparčiai keisti grąžtus ir sukimo antgalius.

Kampinis griebtuvas gręžimui ir sukimui sunkiai prieinamose vietose (šaltinis: „Festool GmbH“)

Ar galingi gręžtuvai-suktuvai yra saugūs?

Galingi ir greiti automobiliai gali būti pavojingi, todėl juose yra diegiamos įvairios saugumo technologijos. Tas pats liečia ir profesionalius akumuliatorinius gręžtuvus-suktuvus. Greitai sukant varžtus ar gręžiant, grąžtas gali užstrigti – tai didina riziką išsisukti riešą ar net nusiversti nuo kopėčių ir susižeisti. Tačiau su „Festool“ TPC 18/4 to neatsitiks – jame yra įdiegta naujoviška, elektroninė „KickbackStop“ funkcija, kuri sumažina riziką išsisukti riešą, jeigu grąžtas staiga užstrigtų.

„KickbackStop“ funkcijos veikimas:


Elektronika – ne prabanga, o būtinybė

Daugelis rinkoje esančių gręžtuvų-suktuvų turi mechaninį sukimo momento valdymą. Pasiekus nustatytą sukimo momentą, suktuvas toliau varžto nesuka, tačiau jo viduje spyruoklė „prašokinėja“, todėl ši detalė greičiau dyla, naudoja akumuliatoriaus resursą ir kelia erzinantį garsą. Šių nepatogumų išvengsite, rinkdamiesi akumuliatorinius gręžtuvus-suktuvus su elektroniniu sukimo momento valdymu. Nereikia nė sakyti, kad „Festool QUADRIVE“ kalantis gręžtuvas-suktuvas turi būtent elektroninį sukimo momento valdymą.

Velnias slypi detalėse

Rinkdamiesi akumuliatorinį gręžtuvą-suktuvą, atkreipkite dėmesį, kaip greitai perjungiami sukimosi greičiai. Daugumoje rinkoje esančių modelių sukimosi greičius galima perjungti tik laikantis eiliškumo, t.y. jeigu sukate varžtą 1 greičiu, bet norite greitį padidinti iki 3, iš pradžių reikės nustatyti 2 greitį ir tik tada reikiamą 3 greitį. Tačiau „Festool“ TPC 18/4 gręžtuvas-suktuvas suteikia galimybę akimirksniu keisti greičio padėtį bet kokia kryptimi, pvz., 4 greitį iškart sumažinti iki 1. Tai suteikia ypatingą patogumą dirbant.

Ypač patogus TPC 18/4 sukimosi greičių perjungimas (šaltinis: „Festool GmbH“)

Taip pat svarbu, kaip pagamintas įrankio korpusas. Tarkime, dirbant ant šlaitinio stogo, įrankį neatsargiai padėjus, jis gali nuslysti ir nukristi žemyn. Kad to išvengti, „Festool“ TPC 18/4 gręžtuvo-suktuvo korpusas specialiose vietose turi gumuotą, neslystančią dangą. Be to, jis turi kablį ant korpuso, su kuriuo įrankį galima patogiai pasikabinti tiesiog ant kelnių.

TPC 18/4 galima pakabinti ant kelnių diržo (šaltinis: „Festool GmbH“)

Meistrams yra gerai žinoma situacija, kada varžtas yra sukamas, naudojant ne pilnai varžto dydžiui pritaikytą sukimo antgalį. Taip dirbti nereikėtų, nes galima sugadinti varžtą ir sukimo antgalį. Jeigu gręžtuvas-suktuvas turi kaip TPC 18/4 korpuse integruotą magnetinį sukimo antgalių laikiklį, tuomet reikalingiausius sukimo antgalius galima visada laikyti po ranka.

Magnetinis sukimo antgalių laikiklis (šaltinis: „Festool GmbH“)

Kaip grąžtai lemia akumuliatorinio gręžtuvo-suktuvo ilgaamžiškumą?

Naudojant grąžtus, pagamintus iš prastos kokybės metalo, jie ne tik greičiau atšips. Dėl jų įrankis bus veikiamas didesnės apkrovos, todėl elektronika reaguos į pasipriešinimus. Taigi laikui bėgant tai sukels gedimus, o įrankio remontas pareikalaus papildomų investicijų. Maža to, gręžiant prastos kokybės grąžtais, mediena gali būti išplėšyta, todėl ją vėliau teks dar papildomai apdirbti – vėl gi, darbui reikės skirti daugiau laiko ir resursų. Todėl pasirinkę kokybišką įrankį, geriausiai naudokite ir originalius reikmenis – taip lengviau pasieksite puikių rezultatų ir tausosite išteklius.

Naujasis „Festool QUADRIVE“ TPC 18/4 yra nepamainomas pagalbininkas visais gyvenimo atvejais (šaltinis: „Festool GmbH“)

„Festool“ akumuliatoriniai sprendimai

„Festool“ įmonė, kurdama akumuliatorinius įrankius, ypatingą dėmesį skiria bekompromisei kokybei, apgalvotoms dizaino detalėms, patvarumui ir naudotojo saugumui. Tokiu būdu „Festool“ įrankiai leidžia meistrams įvairiose situacijose dirbti lengviau, greičiau, patogiau ir tiksliau.