Daliai žmonių alergija žiedadulkėms gerokai apkartina gyvenimą. Bėda ta, kad žiedadulkių apstu ne tik lauke – dalis jų patenka ir į namus. Smulkios dalelės į vidų patenka įvairiais keliais – tiek su lauko oru, tiek prikibusios prie plaukų ir drabužių. Tačiau naudojant oro valytuvą žiedadulkių kiekį namuose galima veiksmingai sumažinti.

„Oro valytuvas – puikus pasirinkimas norintiems geresnės namų oro kokybės. IKEA asortimente turime oro valytuvus STARKVIND ir FÖRNUFTIG – jie pašalina iki 99,5 proc. ore skendinčių kietųjų dalelių, įskaitant žiedadulkes“, – sako gaminio vadovas, dirbantis su oro kokybei gerinti skirtais IKEA gaminiais Henrikas Telanderis.

Staliukas su oro valytuvu pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

IKEA oro valytuvai ne tik efektyviai pašalina iš oro žiedadulkes ir kitas kietąsias daleles – jie sukurti taip, kad sunaudotų kuo mažiau energijos, skleistų kuo mažiau triukšmo, būtų lengvai perkeliami iš vienos vietos į kitą ir derėtų daugelio namų interjere.

Red dot apdovanojimą pelnęs oro valytuvas

Dar daugiau – už staliuką STARKVIND su oro valytuvu IKEA gavo „Red Dot“ apdovanojimą gaminių dizaino kategorijoje. Šis konkursas yra vienas svarbiausių pasaulyje ir reiškia tarptautinį pripažinimą už puikų dizainą. „Red Dot“ gaminio dizaino kategorijoje 2022 m. varžėsi dizaineriai, dizaino agentūros ir gamintojai iš maždaug 60 šalių. Kiekvieną gaminį vadovaudamasi šūkiu „Gero dizaino ir inovacijų beieškant“ vertino tarptautinė 48 narių komisija.

Dailus ir išmanus namų aksesuaras

Apdovanojimą pelnęs STARKVIND yra daugiau nei oro valytuvas – tai dar ir dailus bei praktiškas namų aksesuaras. Išmanus sprendimas ir kavos staliukas viename: sujungus technologines ir interjero dizaino žinias, jis lengvai atranda vietą žmonių namuose. Vietos, beje, jis neužima daug. Padedami didelės komandos inžinierių ir tiekėjų, gaminį sukūrė IKEA dizaineris Davidas Wahlas ir gaminio vadovas Henrikas Telanderis.

Red dot apdovanojimą pelnęs oro valytuvas

Oro valytuvas STARKVIND skirtas naudoti viduje ir yra optimizuotas patalpoms, kurių plotas iki 20 kv. metrų. Didesnių patalpų orui išvalyti prireiks šiek tiek daugiau laiko – arba galima naudoti kelis oro valytuvus kartu. Oro valytuvo STARKVIND ventiliatorius gali veikti penkiais skirtingus greičiais, bet turi ir automatinį režimą, kuris ventiliatoriaus greitį pats parenka pagal oro kokybę. Valdyti oro valytuvą galima rankiniu būdu arba per išmaniąją programėlę „IKEA Home smart“. Maitinimo blokas paslėptas oro valytuvo viduje, o laidas pravestas pro vieną iš masyvinės beržo medienos kojų. „Norėjome kuo labiau atitolti nuo rinkoje dažnai pernelyg „techniškai“ atrodančių oro valytuvų, todėl staliuko kojoms ir stalviršiui pasirinkome medieną“, – sako „IKEA of Sweden“ dizaineris Davidas Wahlas.

„Džiaugiamės ir didžiuojamės tuo, kad IKEA gaminys pelnė „Red Dot 2022“ apdovanojimą. Mums tai ne tik pripažinimas – už to slypi visa mūsų dizaino filosofija, idėja kurti gerą ir demokratišką dizainą“, – sako „IKEA of Sweden“ Dizaino skyriaus vadovas Johanas Ejdemo.