Ankstyvos virtuvės pamokos

Dar vaikystėje atradęs aistrą gaminti A. Maldonado dirbo ir viename geriausių pasaulio restoranų „Pujol“, o dabar savo patirtį pasitelkia kurdamas kartu su profesionalia virtuvės komanda restorane „La Capital“. „Esu čia, nes mano žmona yra lietuvė. Ji ketino aplankyti savo tėvus ir atsirado darbo galimybė, o aš visada norėjau pakeliauti po Europą. Taip ir nutiko, kad atvykau į savo žmonos gimtąją šalį. Kol kas man čia visai patinka (šypsosi)“, - „Delfi TV“ laidų vedėjos Kornelijos Jasiūnaitės paklaustas, kaip atsidūrė Lietuvoje, paaiškino profesionalus virtuvės šefas.

Tiesa, profesionalas taip pat pripažįsta, jog iš pradžių svečioje šalyje nebuvo lengva. Meksikos gatvėse ne tik daugiau žmonių, visi šypsosi ir mielai bendrauja, tačiau čia nebuvo ir tokio ryškaus skoniais gatvės maisto, kuris toks populiarus jo gimtinėje.

„Meksikoje maisto daug ir jis populiarus tiek gaminti namuose, tiek gatvėje. Dar vaikystėje ir pats atradau maistą. Įprasta, kad mamos ir močiutės daug gamina, o tu turi padėti, nes pas mus daug švenčių“, - pasakojo laidos pašnekovas bei pridūrė, jog jei reikėtų pasirinkti savo mėgstamiausią patiekalą, tai be abejonės būtų ilgai verdamas mėsos sultinys Mole de Olla.

Nelengva užduotis

Tiesa, restorano svečiams kaskart pasiūlyti autentiškų meksikietiškų patiekalų Lietuvoje nėra lengva. Atvykusiam į mūsų šalį šefui teko prisitaikyti, o kaskart norint paruošti išskirtinį patiekalą – atrinkti aukščiausios rūšies produktus.

Lietuvoje, pasak A. Maldonado, bene visur yra naudojamas tas pats garnyras, o Meksikoje yra daugybė daržovių rūšių, todėl gaminti šios virtuvės patiekalus čia sudėtingiau.

„Mūsų koncepcija yra tradicinė Meksikos virtuvė su modernia paruošimo technika. Noriu parodyti žmonėms, koks yra tikras meksikietiškas maistas ir tikras skonis. Keliavusieji po Meksiką atvyksta į šį restoraną ir ieško jau ragautų skonių bei sako, kad maistas toks pat ir net geresnis“, - savo restoraną pristatė virtuvės šefas iš Meksikos.


Skoniais ryški Meksika daugeliui asocijuojasi su skaniausiais patiekalais ir užkandžiais, o vienas populiariausių iš jų be jokios abejonės yra gvakamolė. Sostinėje esančio meksikietiškų skonių restorano „La Capital“ virtuvės šefas Alexis Maldonado „Delfi TV“ žiūrovams papasakojo, kaip pasigaminti autentišką gvakamolę namuose.

„Labai svarbu tinkamai išsirinkti avokadą. Palietus turi jaustis, kad jis šiek tiek minkštas“, - patarė A. Maldonado.

Reikės:

  • Avokadų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Raudonėlio
  • Mėtos
  • Žaliųjų žirnelių
  • Serano pipirų
  • Laimo sulčių
  • Ridikėlių ir kalendros papuošimui

Gaminimas:

Produktų kiekius rinkitės pagal tai, kiek viso gvakamolės norėsite pagaminti. Šakute sutriname avokadus bei tam, kad ši masė nepajuoduotų, apšlakstome ją laimo sultimis, suberiame svogūnus, žaliuosius žirnelius ir viską gerai išmaišome. Tuomet rekomenduojama įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, kuris suteiks kreminės tekstūros bei suberti mėtą ir raudonėlį. Galiausiai šią masę pagardiname žiupsneliu druskos bei papuošus ridikėliais, kalendra ir druskos dribsniais patiekiame.