„Norfos“ mažmena vidutinis visų darbuotojų atlyginimas 2022 m. kovo mėnesį siekė 1425,16 Eur neatskaičius mokesčių. Palyginus su 2022 m. vasario mėnesio vidutiniu atlyginimu, jis padidėjo 167,48 Eur arba 13,3 proc. Skaičiuojant tik tuos darbuotojus, kurie išdirbo visą kalendorinį mėnesį, vidutinis atlyginimas siekė 1536,70 Eur neatskaičius mokesčių. Tuo tarpu įmonės darbo užmokesčio mediana pakilo iki 1418,74 Eur, kai palyginus tą patį laikotarpį praėjusiais metais siekė 1283 eurus.

„Kažkada esu sakęs, kad laimingas darbuotojas yra efektyviai dirbantis darbuotojas. Ir iš tiesų, atlyginimo augimas „Norfoje“ yra tiesiogiai susijęs su darbo efektyvumu ir našumu, kurį užtikrina mūsų darbo planavimo ir organizavimo sistema, kai kiekvienas darbuotojas, pagal įdėtas pastangas, gauna atitinkamą atlygį. Esamas rezultatas parodo, kad mūsų darbuotojai – geriausi rinkoje, todėl stengiamės jiems atsilyginti didžiausiu darbo užmokesčiu, – sako D. Dundulis. – „Norfa“ nuo kitų Lietuvoje veikiančių prekybos tinklų skiriasi tuo, kad didžioji dalis mūsų darbuotojų dirba rajonuose. Tai reiškia, kad rajonuose esame vienas iš didžiausią atlyginimą mokančių darbdavių, ir tikrai žinau ne vieną miestelį, kuriame žmonės darbą „Norfoje“ laiko prestižiniu“, – teigia verslininkas.

Pašnekovo paprašius „nupiešti“ „Norfoje“ dirbančio žmogaus portretą, parduotuvių tinklo vadovas nedvejodamas įvardija darbštų ir darbo vietą gerbiantį darbuotoją. „Tai žmogus, kuris gerai išmano savo darbą, sugeba užduotis atlikti ne tik greitai, bet ir kokybiškai, ir, žinoma, siekiantis rezultato. Negano to, pastebiu, kad mūsų darbuotojai yra išdidūs. Pavyzdžiui, kai pirkėjai bando išprovokuoti konfliktą ar pasielgti neetiškai, darbuotojas tikrai dažnai pastovės už save ir už vietą, kurioje dirba“, – sako D. Dundulis.

Noras dirbti ir užsidirbti

„Norfos mažmena“ Lietuvoje veikia beveik 25 metus. Vidutinis ofiso darbuotojų darbo stažas įmonėje siekia 15 iki 18 metų, o parduotuvėse netrūksta žmonių, kurie dirba 10-15 metų. Be oraus darbo užmokesčio, kurį siūlo įmonė, reikšmingą įtaką norui ne vienerius metus dirbti toje pačioje kompanijoje turi ir kolektyvas.

„Pagrindinis principas, kuriuo vadovaujamės savo parduotuvėse – tai abipusė pagarba. Galbūt santykiai ne visada privalo būti draugiški, bet netoleruojame žeminimo, kurio, deja, Lietuvoje vis dar netrūksta“, – sako prekybos tinklo vadovas.

Dainius Dundulis

Į pastaruoju metu vis populiarėjančią tendenciją įmonėms rūpintis darbuotojų užimtumu po darbo valandų, D. Dundulis žvelgia skeptiškai ir tikina, kad siūlyti papildomas naudas darbuotojo sąskaita nėra teisinga.

„Galbūt pasirodysiu nepopuliarus, bet papildomų materialinių gerovių savo darbuotojams mes neteikiame. Laikomės pozicijos, kad žmogus į darbą pirmiausia ateina užsidirbti. Ir jei tik norės, tikrai užsidirbs, tad ir pramogas, gaudamas vieną didžiausių atlyginimų šiame sektoriuje, galės įsigyti pats. Manau, kad kur kas geriau yra uždirbti daugiau pinigų ir juos panaudoti taip, kaip nori, nei uždirbti mažiau ir gauti, pavyzdžiui, pakvietimą į kiną, kurio, galbūt, tau visai nereikia“, – teigia verslininkas.

Didelio naujų darbuotojų poreikio nejaučia

Artėjant vasarai, prekybos sektoriuje natūraliai pradeda ryškėti naujų darbuotojų poreikis. Tačiau didelių iššūkių prekybos tinklui „Norfa“ šiuo klausimu nekyla.

„Vasaros metu apyvarta kyla, tačiau darbuotojų trūkumo nejaučiame. Matyt dėl to, kad mūsų tinkle įsidarbinę darbuotojai neskuba pabėgti – vertina geras darbo sąlygas, užmokestį. Žinoma, vasaros sezonui priimame daugiau jaunimo, papildomai užsidirbti norinčių studentų“, – pasakoja verslininkas.

Šiuo metu „Norfos mažmena“ valdomosiose įmonėse jau dirba ir apie 50 ukrainiečių. Nors įdarbinant karo pabėgėlius daugelis akcentuoja kalbos barjero problemą, D. Dundulis to per daug nesureikšmina. Pasak jo, kur kas didesnis iššūkis yra pripratinti ukrainiečius prie vakarietiško prekybos centro darbo kultūros.

„Manau, kad tokiuose miestuose kaip Vilnius ar Klaipėda, kur nemaža dalis žmonių moka rusų kalbą, problemų kyla mažiau, o ir patys pirkėjai ar kiti parduotuvių darbuotojai yra geranoriški ir padeda pavertėjauti. Vis tik pastebime, kad darbo kultūra Ukrainoje yra kitokia nei Lietuvoje. Teko girdėti, kad ukrainiečiai yra pripratę daryti tik vieną konkrečią užduotį, o mūsų parduotuvės darbuotojai yra atsakingi už daugelį procesų. Tad mes, kaip darbdaviai, privalome prisidėti prie jų mokymo ir skirti jiems daugiau dėmesio“, – sako pašnekovas.

Verslininkas nevisai sutinka ir su gana dažnai girdima vieša nuomone, jog atvykėliai iš kitų šalių atima darbo vietas iš lietuvių. „Tiesos tame yra, tačiau galiu pasakyti, kad gana ilgai ramiai gyvename. Dabar turėtume pagalvoti, kuo galime padėti tiems, kurie gyvena sunkiau už mus“, – sako D. Dundulis.