Tokių dovanų idėjomis mamoms dalijasi natūralių audinių specialistė ir vilnos gaminių kūrėjų „Flokati” atstovė Žydrūnė Ragelė.

1 idėja – vilnonės šlepetės

Vilnonės šlepetės, tai dovana, kuri patiks daugeliui mamų. Pasirūpinkite mamų pėdomis artėjant šiltajam metų laikui, nes su vilnonėmis šlepetėmis pėdos neprakaituoja.

 Vilnonės šlepetės

„Ką verta išsiaiškinti prieš perkant šlepetes dovanų? Pėdos dydį ir patinkantį dizainą ar mėgstamas spalvas. Nebūtina rinktis tradicinio uždarų vilnonių šlepečių modelio. Gal mamai patiktų šlepetės atviru priekiu arba per pirštą? Jei mamos pėdos linkusios šalti, išrinkite jai šlepetes su nedideliu aulu, kuris šildys ne tik pėdas, bet ir čiurnas“, – pasakojo specialistė.

2 idėja – kokybiškas rankšluostis

Turbūt viena praktiškiausių dovanų – kokybiškas rankšluostis. Rinkdami rankšluostį prisiminkite, kokios spalvos yra mamos vonios kambarys. Rankšluosčių spalvą siūloma taikyti būtent prie šios patalpos spalvų.

10 dovanų idėjų mamoms nuo jaukaus pledo iki šiltų šlepečių

„Patariama rinktis grynos medvilnės rankšluosčius. Renkantis juos, svarbiausia atkreipti dėmesį į medvilnės tankį, kuo jis didesnis – tuo geriau rankšluostis atliks savo pagrindinę funkciją, sugers drėgmę. 600 – 800 g/m tankio rankšluosčiai tiks ne kiekvienam, nes jie džiūsta ganėtinai ilgai, todėl optimaliausia rinktis 500 g/m tankio rankšluosčius, kurie puikiai atliks savo funkciją bei greitai džius“, – pasakojo moteris.

Jei jūsų mama mėgsta gulėti prie ežero ar jūros – tuomet pradžiuginkite ją paplūdimio rankšluosčiu.

3 idėja – vilnonis arba medvilninis chalatas

Mamoms mėgstančioms laiką leisti namuose ideali dovana gali būti jaukus chalatas.

„Kad nesuklystumėte patariu rinktis klasikinį kokybiškos medvilnės chalatą. Arba galite nustebinti mamą vilnoniu chalatu. Tokie chalatai gali skambėti neįprastai, tačiau vieną kartą jį išbandžius grįžti prie kitų audinių chalatų nebesinorės“, – pasakojo Ž. Ragelė.

Vilna puikiai sugeria ir išgarina drėgmę, joje nesikaupia nemalonūs kvapai ir nešvarumai. Chalatai iš vilnos maloniai šildo iškart juos užsidėjus, tačiau neleidžia kūnui perkaisti, prisitaiko prie kūno poreikių temperatūros atžvilgiu.

4 idėja – šiltas ir jaukus pledas

Dovana, kuria mama džiaugsis ilgai – vilnonis pledas. Pledu mama galės susiausti tiek vakare žiūrint televizorių ar skaitant knygą, tiek atšilus orams juo apsigaubti sėdėdint terasoje ilgais vasaros vakarais.

 Renkšluosčiai

„Rinkdami pledą atsižvelkite į šių metų tekstilės tendencijas: populiarūs kreminiai, žali atspalviai. Į madą grįžta dideli piešiniai, taip pat „boucle“ audinys, kuriame aiškiai matomos siūlų kilpos kaip, kad puikiai žinomuose „Coco Chanel“ kostiumėliuose“, – patarė „Flokati“ specialistė.

5 idėja – lengva antklodė

Galbūt jūsų mama skundžiasi prastu miegu arba jai nuolatos šalta? Padovanokite mamai lengvą vilnonę antklodę, su kuria ji galės puikiai išsimiegoti ar poreikiui esant apsigaubti.

 Vilnonis pledas

„Vilnonė antklodė yra itin pralaidi orui, su ja mažiau prakaituojama, vilna prisitaiko prie temperatūros pokyčių, todėl yra tinkama miegoti tiek vasarą, tiek žiemą. Vilnoje nesikaupia nešvarumai, dulkių erkutės, todėl ji rekomenduojama į alergijas linkusiems žmonėms. Noriu ir paneigti mitą, kad vilnonę patalynę yra sunku prižiūrėti. Anaiptol, ji nereikalauja didesnės priežiūros nei įprasta patalynė“, – pasakojo „Flokati“ specialistė.

Anot moters, naudojant vilnonę patalynę rečiau prabusite dėl prakaitavimo, sudirgintos odos ar suerzintų kvėpavimo takų. Skirtingi tyrimai teigia, kad vilnonė patalynė gali pagerinti miego kokybę iki 25 procentų.

6 idėja – vilnonės kojinės

Vilnonės kojinės – maža, bet labai vertinga dovana, kurią tikrai įvertins kiekviena mama.

 Vilnonės kojinės

„Vilnonės kojinės itin naudingos šiltuoju metų laiku, dėka pralaidumo orui pėdos „kvėpuoja“, todėl išvengiama gausesnio prakaitavimo. Jos puikiai tiks ir šiuo metu, kai šildymas jau išjungtas, o orai vis dar neįšyla. Dovana pravers tiek namuose, tiek darbe“, – minėjo moteris.

7 idėja – jogos kilimėlis

Mamoms mėgstančioms meditaciją, jogos pratimus tikrai patiks vilnonis jogos kilimėlis. Jis gali skambėti neįprastai, tačiau ankstyvais rytais vilna glausdamasi prie kūno, maloniai šildydama ir skatindama kraujotaką – viršija visus lūkesčius. Vilnoniai jogos kilimėliai kasmet vis labiau populiarėja Skandinavijoje, vakarų šalyse.

8 idėja – vilnonė liemenė

Vilnonė liemenė pradžiugins vyresnio amžiaus mamas, kurioms ypatingai norisi papildomos šilumos.

„Vilna neteplus pluoštas, todėl neverta pergyventi, kad tokia liemenė reikalaus didelės priežiūros. Malonesnė prie kūno bus liemenė su kupranugarių vilna. Tai puiki dovana, kuri tiks ištisus metus – tiek vėsią žiemą namuose, tiek ilgiau vakarojant vasaros metu“, – pasakojo Ž. Ragelė.

9 idėja – vilnonis šalis

Stilingas vilnonis šalis tikrai pravers dirbančioms mamos, kai biuruose tampa vėsoka. Vilnoniai šaliai atrodo tvarkingai, nes vilna nėra linkusi glamžytis. Tinkamai prižiūrimi jie gali tarnauti itin ilgai, todėl tai vertinga ir ilgaamžė dovana.

10 idėja – vilnonės juostos

Dar viena dovanos idėja, kuri pradžiugins vyresnes mamas – vilnonės juostos.

„Galbūt esate girdėję, kad mama skundžiasi nemaloniais pojūčiais juosmens, riešo ar kelio srityse, juos numalšinti gali padėti vilnonės juostos. Vilna suteikia odai mikromasažą, ją šildo, taip stimuliuojama kraujotaka, tokiu būdu nemalonūs pojūčiai ir yra malšinami. Tai dar viena praktiška dovana jūsų mamai“, – dalijosi Ž. Ragelė ir pridūrė, kad per mamos dieną labai svarbus ir dėmesys, kurį rodome artimiausiems žmonėms.

Visas šias dovanas galite rasite „Flokati“ salonuose didžiuosiuose miestuose bei internetinėje parduotuvėje.