Jei esate pradedantysis ir svarstote nuo ko pradėti – reikėtų atkreipti dėmesį į išmaniojo laikrodžio teikiamus privalumus. Pavyzdžiui, neseniai pasirodęs specialiai bėgimui pritaikytas laikrodis „Huawei Watch GT Runner“ siūlo pažangius sprendimus įvairaus pasirengimo bėgikams.

Išskiriame naudingas išmaniojo laikrodžio funkcijas ir dalinamės patarimais, kurie palengvins jūsų bėgimą:

1. Išlaikykite reguliarumą

Neseniai pradėję ar dar tik besiruošiantys sportininkai pirmiausiai turėtų nusistatyti bėgimo planą ir apsibrėžti siekiamus tikslus. Aiškaus plano išsikėlimas leis bėgimą paversti įpročiu, todėl kasdienė mankšta taps lengvesnė ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Patartina, kad po kiekvienos treniruotės apdovanotumėte save: pavyzdžiui, mėgstamu vaisių kokteiliu. Taip po kiekvienos treniruotės žinosite, jog jūsų lauks malonus atlygis ir įgausite papildomos motyvacijos.

Kita vertus, treniruočių plano sudarymas gali apsunkti tiems, kurie iki šiol aktyviai nesportavo. Su šia problema tvarkytis padeda modernios technologijos. Pavyzdžiui, naujasis „Huawei“ išmanusis laikrodis „Watch GT Runner“ palaiko profesionalią bėgimo programą „TruSport“, kuri automatiškai sudaro treniruočių planą, pagrįstą individualiais vartotojo duomenimis. Sudarant planą prietaisas atsižvelgia į vartotojo fizinę būklę ir kūno poreikius, todėl bėgikas gauna ne tik profesionalias, bet ir asmeniškai jam personalizuotas įžvalgas.

2. Nepersitempkite

Pradėjus bėgioti treniruotės gali pasirodyti pernelyg varginančios, todėl nemažai naujokų jau po pirmųjų užsiėmimų nusprendžia nebesportuoti. Kad taip neatsitiktų, treniruočių metu reikia išlaikyti tinkamai subalansuotą tempą. Pradedantiesiems rekomenduojama treniruotės laiką padalinti po lygiai: derinti bėgimą ir ėjimą. Iš pradžių bėgti minutę, o tuomet tiek pat laiko eiti ir tokią pusiausvyrą išlaikyti visos treniruotės metu. Tokiu būdu iš lėto ugdysite ištvermę bei pastebėsite, kad bėgate vis ilgiau.

Palaikyti stabilų bėgimo tempą padeda ir išmaniajame laikrodyje „Watch GT Runner“ įdiegta „Running Coach“ funkcija, kuri realiu laiku analizuoja vykstančios treniruotės duomenis bei automatiškai koreguoja bėgimo tvarkaraštį. Tai reiškia, kad laikrodis realiu laiku pateikia pasiūlymus dėl treniruočių intensyvumo, jų apimties ar poilsio laiko. Todėl su šiuo prietaisu žinosite, jog neviršijate savo galimybių ribų ir nesijausite pervargę. Nuolatinis vykstančių treniruočių stebėjimas yra svarbus ir dėl to, kad leidžia įvertinti daromą pažangą. „Huawei Watch GT Runner“ nuolat stebi mūsų bėgimo rezultatus ir pateikia ilgalaikę pasiektų rezultatų analizę.

3. Rūpinkitės sveikata

Prieš pradedant aktyviai sportuoti būtina įsivertinti savo fizinę būklę bei nuolat stebėti savo sveikatą. Neteisingai atliekami judesiai ar per trumpas poilsio laikas prisideda prie perteklinio nuovargio bei širdies problemų.

Išlaikyti sveiką kūną padės ne tik prieš treniruotę atliekamas apšilimas bei pilnavertė mityba, bet ir reguliari sveikatos stebėsena. Rodiklis, kurį nuolat stebėti turėtų kiekvienas bėgikas – tai širdies susitraukimų dažnis. Dėl to naujasis „Watch GT Runner“ palaiko pažangiausią „TruSeen 5.0+“ stebėjimo sistemą, kuri užtikrina tikslų sveikatos sekimą visą parą. Laikrodis stebi širdies ritmo dažnį ir kraujo prisotinimą deguonimi („SpO2“). Kai jūsų kūnas pripras prie aktyvesnio gyvenimo būdo, pamatysite, jog širdies ritmas ramybės būsenoje lėtėja, nes jūsų širdis tapo stipresnė. Be to, išmanusis laikrodis vienodai pravartus ir poilsio metu: jis įvertina miego kokybę bei atsistatymo laiką, tad sportininkai žino, kad jų kūnas yra optimalios būsenos.

Taigi, kokybiškas išmanusis prietaisas pradedantiesiems sportininkams treniruotes padaro patogesnes ir suteikia profesionalią priežiūrą. Būtent toks yra išmanusis laikrodis „Huawei Watch GT Runner“, kuris derina sumanius sprendimus ir individualų dėmesį kiekvienam vartotojui.