Ar galėtumėte pasakyti, kokie dešimt kasdien mūsų internete atliekamų veiksmų sunaudoja tiek energijos, kad galėtų priversti šviesti 60 vatų lemputę? O kokį kalendorinį vienetą valanda saulės energijos galėtų aprūpinti energija visą Žemę? Tikriausiai jau supratote – protmūšis laukia tikrai neeilinis, o klausimai privers kaip reikiant pasukti galvas ir suteiks galimybę pagilinti žinias apie energetikos praeitį, dabartį bei ateitį.

„Lietuva aktyviai siekia energetinės nepriklausomybės – „Litgrid“ įgyvendina unikalius, istorinės reikšmės, strateginius projektus. Pertvarkome savo elektros perdavimo sistemą, kad sinchronizacija su kontinentinės Europos elektros tinklais būtų sėkminga. Šis ilgas ir sudėtingas procesas Lietuvos ir kitų Baltijos šalių energetikams suteikia gausybę įdomių pamokų ir vertingos patirties, naujų žinių. Energetikų diena – proga su visuomene pasidalyti žiniomis ir informacija apie nuveiktus darbus, įsimintinus iššūkius ir pasiektą pažangą“, – teigia Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis. Bendrovė palaiko stabilų šalies elektros energetikos sistemos darbą, valdo elektros energijos srautus ir siekia ambicingų tikslų integruojant atsinaujinančią energetiką į Lietuvos energetikos sistemą.

Klausimus šiam protmūšiui rengęs Paulius Ambrazevičius nuramina – jei teisingų atsakymų ir nežinosite, visada galima pasikliauti fortūna, nes kiekvienas klausimas turės ir keturis galimus atsakymų variantus, tad tikimybė atspėti ne tokia jau ir menka.

Paklaustas, į kiek savo ruoštų klausimų pats būtų atsakęs, jei prieš pasiruošimą protmūšiui juos būtų uždavęs kas nors kitas, Paulius nusijuokia: be pasiruošimo įveiktų tikriausiai pusę, tačiau bendromis jėgomis komandoje – ir gerokai daugiau.

Išduosime jums paslaptį – kuo įvairesnę komandą subursite, tuo daugiau šansų nurungti konkurentus ir teisingai atsakyti į klausimus turėsite. O gal labai pasitikite savo jėgomis ir į protų kovą stosite vienas? Narių skaičius komandoje nėra ribojamas, tačiau rekomenduojamas – 4-6 dalyviai būtų optimalu.

„Garsus muzikantas Louisas Armstrongas yra sakęs, kad geriausias būdas suburti grupę – tai surinkti savo draugus ir išmokyti juos groti. Tad renkant savo komandą tuo ir vadovaukitės – svarbiausia, kad būtų smagu žaisti“, – pataria P. Ambrazevičius.

Dalyvauti protmūšyje nuotoliniu būdu galėsite stebėdami jį per tris skirtingas platformas:

• „Litgrid“ Youtube kanale
• „Litgrid“ Facebook kanale
• Delfi.lt portale

Gerokai pasukti galvas teks visiems komandos dalyviams, tačiau didžiausia atsakomybė, be abejonės, teks kapitonui – atsakymus į klausimus jis pateikinės per „ahaslides“ platformą.

Išsamią informaciją apie protmūšį gausite el. paštu, užsiregistravę žemiau esančioje nuorodoje, o jei jau dabar turite klausimų, į kuriuos galime atsakyti, susisiekite el. paštu protmusis@litgrid.eu.

Iki susitikimo laužant galvas, atrandant negirdėtus dalykus, o svarbiausia – būnant kartu.