Dėmesys mažesniam vartojimui, klimato tausojimui ir ilgas garantinis laikotarpis

Prancūzų prekės ženklas „Airwell“ pasižymi inovatyviomis technologijomis ir siekiamybe gerinti kiekvieno žmogaus ir aplinkos gerovę. „Tai yra labai stiprus, jau daugiau nei 75 metus egzistuojantis ir 80 pasaulio šalių veiklą vykdantis rinkos dalyvis. Kompanija visą produkciją sertifikuoja „Eurovent“, o tai galutiniam vartotojui garantuoja kruopščiai ir skaidriai trečiųjų šalių išbandytos įrangos eksploatacines savybes“, – apie pagrindinius motyvus namų ūkiams ir verslui pasiūlyti naują Lietuvos rinkos žaidėją pasakoja bendrovės „Sanlėja“ vadovas Renatas Šilobritas.

Nuo 2017 metų su „Sanlėja“ bendradarbiaujančios UAB „Elkondas“ direktorius Deividas Kairys neslepia itin apsidžiaugęs „Airwell“ atėjimu į Lietuvą. „Mes su „Sanlėja“ užaugome: tai viena iš nedaugelio kompanijų, vienoje vietoje turinti patikimų ir pasaulyje pripažintų gamintojų įrenginius, didelį dėmesį skirianti specialistų mokymams ir komunikacijai. O dabar kartu džiaugiamės dar didesniu „Sanlėja“ augimu, į Lietuvą atvedus „Airwell“. Vienas didžiausių šių prancūzų komforto ekspertų privalumų – oro kondicionieriams ir šilumos siurbliams „oras – oras“ taikoma net 6 metų garantija. Garantinio laikotarpio terminas daug ką pasako apie įrangą – kuo jis ilgesnis, tuo įranga yra kokybiškesnė“, – pastebi D. Kairys.

Namų ūkiams ir verslui skirti „Airwell“ oro kondicionavimo, šildymo, rekuperacijos ir saulės elektrinių įrenginiai orientuoti į optimalų komfortą, gamtos išteklių tausojimą, saikingesnį vartojimą ir kiekvieno žmogaus ekologinę atsakomybę. Kompanija galvoja apie gerą žmogaus savijautą ir individualius poreikius, todėl vartotojams siūlo oro kokybės, temperatūros ir triukšmo mažinimo poreikius atitinkančius sprendimus. Be to, kaip pastebi komforto prietaisus tiesioginiam vartotojui pristatantis D. Kairys, džiugina ir patrauklus, bet kokiam interjerui pritaikytas „Airwell“ įrenginių dizainas, ir daugeliui prieinama kaina.

Namų ūkiai ir verslas vis labiau vertina mikroklimato gerinimo sprendimus

Lietuvių susidomėjimas oro kondicionieriais, šilumos siurbliais, rekuperatoriais bei kitais komfortą namuose užtikrinančiais prietaisais pastaraisiais metais auga. Namų ūkiai ir verslas inovatyvius aplinkos temperatūros reguliavimo ir oro kokybės gerinimo sprendimus renkasi siekdami sumažinti sąskaitas už elektrą, norėdami taupyti energiją ir gyventi komfortiškai bei ekologiškai tiek vasarą, tiek žiemą.

UAB „Elkondas“ direktorius D. Kairys ir UAB „Sanlėja“ direktorius R. Šilobritas

Tendencijas patvirtina ir bendrovės „Sanlėja“ vadovas: „Taip, susidomėjimas auga kasmet ir šiais laikais tai jau tampa nebe prabangos, o komforto prekėmis. Oro kondicionieriai populiarėja dėl klimato kaitos ir vis karštesnių vasarų, kurios Lietuvoje dar ir tvankios bei drėgnos. Pripratę prie komfortiškų sąlygų darbe, žmonės pageidauja to paties komforto ir namuose, ypatingai dabar, kai vis aktualesnis tampa nuotolinis darbas. Pagrindinis verslo motyvas patalpose įsirengti oro kondicionierius grindžiamas geresne darbuotojų savijauta, nes patalpose, kuriose temperatūra siekia 27 laipsnius ir daugiau, labai krenta darbuotojų darbo našumas.“

R. Šilobritas papildo, kad šilumos siurbliai išpopuliarėjo ne tik supratus, kad jie puikiai veikia ir prie itin žemų temperatūrų, bet ir dėl žmonių trokštamo komfortiško gyvenimo bei noro neprisirišti prie būsto išvykus ilgesnių ar trumpesnių atostogų: „Žmonės pasiilgę kelionių ir dabar jie turi visas galimybes tai pagaliau daryti, todėl trokšta inovatyvaus šildymo, namų oro temperatūrą leidžiančio reguliuoti telefonu iš bet kurios pasaulio vietos. Be to, jie vertina ir itin paprastą procesą: šilumos siurbliams „oras – vanduo“ nereikia jokių leidimų. Norint namuose turėti įrenginį, tereikia jį išsirinkti ir užsisakyti: visa kita, nuo pristatymo iki sumontavimo, atlieka specialistai, kurie taip pat profesionaliai patars ir pasiūlys optimalų variantą atsižvelgiant į poreikius ir biudžetą.“ R. Šilobritas atkreipia dėmesį, kad įmonės dažniau renkasi „oras – oras“ šilumos siurblius, kurie yra įperkami kiekvienam verslui, o dėl mažos investicijos ir didelio efektyvumo atsiperka greičiau nei įprasti elektriniai radiatoriai.

Jeigu oro kondicionieriai ir šilumos siurbliai vis dar laikomi komforto prekėmis, tai rekuperatoriai daugeliu atvejų jau tampa būtinybe. Pasak bendrovės „Sanlėja“ vadovo, dalis sveikatą gerinti siekiančių žmonių rekuperatorius įsirengia pageidaudami pastovaus švaraus ir gryno tiekimo į patalpas, o dalis žmonių juos įsigyti yra priversti – šie patalpų vėdinimo įrenginiai yra privalomi pagal ES reglamentus sertifikuojant privačių būstų energetinę klasę. R. Šilobritas įsitikinęs, kad rekuperacija taip pat neišvengiama ir verslui: „Visų pirma, dėl kokybiško ir švaraus oro, taip pat – dėl mažesnių elektros energijos sąskaitų. Juolab, kad įmonėse patalpų vėdinimas dažnai tampa problema: vieniems patinka nuolat praverti langai, kiti jautrūs skersvėjams ir staigiems temperatūrų pokyčiams. Rekuperatorius šią problemą visiškai išsprendžia ir kabinetų vėdinimą atidarinėjant langus nugramzdina į praeitį.“

Pakeisti senus ir neefektyvius katilus skatina ir valstybė

Komforto įrangos specialistai pažymi, kad metams bėgant vartotojų požiūris ir elgsena keičiasi, o prie šilumos siurblių populiarumo žymiai prisidėjo ir Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA), teikianti žmonėms kompensacijas šilumos siurbliams įsigyti.

Senų ir neefektyvių šildymo katilų keitimas į inovatyvius šilumos siurblius leidžia ne tik reguliuoti kambarių temperatūrą būnant toli nuo namų, bet ir tausoti aplinką bei finansus. Bendrovės „Sanlėja“ vadovas Renatas Šilobritas skaičiuoja, kad įsigijus šilumos siurblį, 80 kv. m., A+ energetinės klasės namui elektros sąnaudos per mėnesį šildymo sezono metu vidutiniškai siekia apie 35 eurus.

UAB „Elkondas“ direktorius Deividas Kairys papildo, kad namų komforto sistemas iš jų įsigiję žmonės dažniausiai jas rekomenduoja ir draugams, ir kaimynams, taip organiškai populiarindami tiek oro kondicionierius, tiek šilumos siurblius, tiek rekuperatorius, tiek kitus energiją tausojančius ir oro kokybę gerinančius sprendimus. APVA kompensacijomis nesinaudojantiems žmonėms įmonė siūlo įrangą pirkti ir išsimokėtinai: taip žmonės visomis inovacijų ir komforto naudomis gali džiaugtis iš karto, be papildomų investicijų.