„Kelis mėnesius kūrėme šiuos draudimo produktus, ieškojome klientams geriausių pasiūlymų, siekdami skatinti juos į rizikas žiūrėti atsakingiau. Pirmasis produktas, būsto valdytojo civilinės atsakomybės draudimas, apsaugo klientus nuo nuostolių, kurie gali užgriūti klientą, jeigu jo bute įvykęs nelaimingas įvykis padarys žalą kaimynų būstams. Antrasis, sąskaitų draudimas, apsaugos tais atvejais, jei dėl ligos, nedarbingumo, atsitikus nelaimingam atvejui negalite apmokėti komunalinių paslaugų sąskaitų, pateikiamų mūsų platformoje, jas net šešis mėnesius galės apmokėti sąskaitos draudimas“, – komentuoja Aušra Čiuplienė, „Viena sąskaita“ generalinė direktorė.

Siūlo du draudimo paketus

Draudimo paslaugas platformoje „Viena sąskaita“ klientai gali įsigyti pirkdami paslaugos planą „Maksimalus“. Jį užsisakydami žmonės galės rinktis vieną iš dviejų draudimo paketų arba užsakyti abu draudimus.

Pirmąjį, būsto valdytojo civilinės atsakomybės draudimą, sudaro būsto valdytojo ir asmens civilinės atsakomybės draudimai. Kiekvieno draudimo suma gali siekti iki 9000 eurų.

Antrasis, sąskaitos draudimas, padengs platformoje gaunamas sąskaitas susirgus, įvykus nelaimingam atsitikimui ar praradus darbą. Šis draudimas galės apmokėti net iki šešių mėnesių sąskaitas, kurias tiekėjai pateikia „Viena sąskaita“ platformoje. Kompensuojama vienos mėnesio sąskaitos suma – iki 250 eurų.

Taip pat klientams sudaroma galimybė įsigyti abu draudimo paketus pigiau.

Paslaugų sąskaitas draudimas dengs net iki 6 mėnesių

„Komunalinių paslaugų sąskaitų draudimas yra unikalus produktas Lietuvoje. Tai yra apsauga, kuri gali padengti mokamas skirtingų tiekėjų sąskaitas. Šiandien, kai pasaulyje vis dar siaučia pandemija, komunalinių paslaugų kainos kyla, kaimyninėje valstybėje vyksta karas, mažiausiai, ko kiekvienam mūsų reikia, yra stresas dėl komunalinių paslaugų apmokėjimo. Šis draudimas užtikrins, kad atsitikus nelaimingam įvykiui, susirgus ar netekus darbo, bus apmokėtos net 6 mėnesių sąskaitos, o vieno mėnesio draudimo kompensuojama suma priklausys nuo vidutiniškai apmokamų sąskaitų mūsų platformoje sumos ir galės siekti iki 250 eurų“, – sako A. Čiuplienė.

Svarbu tai, kad kuo daugiau paslaugų tiekėjų sąskaitų klientas apmoka per „Viena sąskaita“ platformą, tuo didesnę draudimo sumą jam dengia sąskaitos draudimas to prireikus. Sąskaitos draudimo apsauga teikiama tarptautinės draudimo bendrovė „Chubb European Group SE“ filialas Lenkijoje“, tačiau visas žalų administravimas yra vykdomas Lietuvoje: „Kurdami šią paslaugą siekėmė sukurti kuo paprastesnį produktą, kad klientams jį įsigyti ir valdyti būtų tikrai lengva”, – komentuoja A. Čiuplienė.

„Labai džiaugiamės, kadangi tai yra visiškai nauja ir unikalu rinkoje. Galvodami apie „Viena sąskaita“ teikiamas paslaugas ir naująjį planą ieškojome inovatyvaus draudimo sprendimo, tinkančio kiekvienam vartotojui. Draudimo apsauga sukurta taip, kad klientas jaustųsi užtikrintas dėl galimų nenumatytų įvykių: ligos, nelaimingo atsitikimo ar prarasto darbo. Tikime, kad dabartiniu metu, stipriai išaugus komunalinėms sąskaitoms, ši apsauga padės klientams išlikti ramiems bei išvengti papildomų rūpesčių“, – komentuoja Katerina Pavlidi, draudimo brokerių bendrovės „GrECo Sagauta“ generalinė direktorė.

Būsto draudimą užsisakyti galima toje pačioje platformoje

Platformoje taip pat galima rinktis paslaugos planą su būsto valdytojo civilinės atsakomybės draudimu, kurį sudaro būsto valdytojo ir asmens civilinės atsakomybės draudimai. Pasak A. Čiuplienės, nors „Viena sąskaita“ platformoje šis draudimas pristatomas kaip vienas produktas, kiekvieno šių draudimų išmokos suma gali siekti iki 9000 Eurų: „Pridėjus draudimą prie paslaugos plano tikimasi, kad maža paketo kaina paskatins gyventojus aktyviau rinktis draudimo paslaugas, taip išvengiant didelių išlaidų nutikus draudiminiam įvykiui, juolab, kad dauguma mokėjimo platformos klientų gyvena daugiabučiuose ir tokios rizikos, kaip kaimynų būsto apliejimas, kiti nuostoliai svetimam turtui pasitaiko nuolat“, – sako Aušra Čiuplienė.

Rimos Kazlauskaitės-Alkinės, draudimų brokerio „Edrauda” direktorės, teigimu, Lietuvoje dažniausiai draudžiami nauji, dažais vis dar kvepiantys būstai, o štai dėl senesnės statybos nekilnojamo turto numojama ranka, dauguma pamiršta, kad drausti svarbu ne tik dėl savęs, bet ir kitų: „Įsivaizduokite situaciją, kad trūkus vamzdžiui užliejate kaimynų būstą ar balkone kilęs nežymus gaisras apgadina viršutiniame aukšte esantį turtą – tai ne tik galvos skausmas, bet ir gali stipriai paploninti kišenę. Dirbdami su „Viena sąskaita” mes norime parodyti, kad neišleidžiant daug pinigų, galima apsisaugoti nuo šios rizikos. Juolab, kad kartu galime pasiūlyti rinkoje dar ne taip plačiai žinomą produktą – asmens civilinės atsakomybės draudimą, kuris padengia nuostolius, padarytus tretiesiems asmenims, jų sveikatai, turtui ir apima tokias įprastas ir kasdienes situacijas kaip netyčinė žala, padaryta važiuojant dviračiu, paspirtuku, vaikui išdaužus langą ar pan.”.

Draudimą galima užsakyti pasirenkant „Viena sąskaita“ paslaugos planą „Maksimalus“ ir nurodant pasirinktą draudimo apsaugą. Draudimas įsigalioja tada, kai apmokate „Viena sąskaita“ paslaugos planą „Maksimalus“ ir sulaukiate draudimo sertifikato.