„Šiuo metu tikrai negalvojame apie tai, kaip naudojame elektrą, tad pagalbos ir informacijos gauti tikrai naudinga, mat norisi sutaupyti. Dėl to džiaugiamės, kad „Perlas Energija“ ekspertas apsilankęs mūsų šeimos namuose davė iš tiesų apčiuopiamų patarimų, kaip taupyti elektrą ir taip padėti ne tik savo piniginei, bet ir planetai“, – apie vykusį nepriklausomo elektros energijos tiekėjo projektą pasakoja N. Juška.

Elektros energijos ekspertas atliko elektros naudojimo auditą

Praėjusią savaitę Nerijaus Juškos namuose apsilankė „Perlas Energija“ ekspertas, kuris ne tik apžiūrėjo, kokius buities prietaisus naudoja šeima, bet ir pasikalbėjęs apie elektros naudojimo įpročius pateikė visą šūsnį patarimų, kuriuos visus galite rasti paspaudę čia.

„Šiuo metu elektros energijos kainos visoje Europoje muša rekordus dėl stipriai padidėjusios dujų kainos, išaugusių taršos leidimų kainų elektrinėms, kurios išmeta anglies dvideginį, buvusių sausų orų Skandinavijoje, kas ribojo hidroelektrinių gamybą regione. Tad pamatę išaugusias elektros energijos sąskaitas sunerimo ne vienas. Bet būdų taupiau naudoti elektrą tikrai yra.

Pavyzdžiui, pasikalbėję su Nerijumi kartu įsivertinome šeimos elektros naudojimo drausmingumą ir radome ne vieną būdą nestipriai keičiant įpročius namuose elektrą taupyti. Svarbu suprasti, kad net ir tokie dalykai kaip šviesos išjungimas kambaryje, kuriame nesame, tinkamos temperatūros šaldytuve nustatymas ar orkaitės neatidarinėjimas kepant, per ilgą laiką sudaro svarbią dalį elektros energijos sąskaitoje ir gali padėti sutaupyti“, – komentuoja Valerijus Tiukša, „Perlas Energija“ klientų aptarnavimo ir procesų vadovas.

Maži pokyčiai mažina elektros energijos sąskaitas

Nerijus Juška pasakoja, kad jų šeima tikrai nėra drausminga elektros naudotoja – jiems svarbiausia komfortas ir nesprausti savęs į rėmus. Vis dėlto baleto primarijus pripažįsta, kad drausmės, keičiant bent nedidelius elektros naudojimo įpročius, norėtųsi įgyti ir perteikti vaikams, mat galvojant apie elektrą, svarbu ne tik sąskaitų dydis, bet ir rūpinimasis planeta.

„Nesame tie, kurie labai stengiasi galvoti apie elektrą: jei dega, tai dega, nesinori savęs įsprausti į rėmus, mat komfortas mums pirmoje vietoje. Pavyzdžiui, lauko apšvietimą paliekame įjungtą pernakt, vaikai kambariuose turi naktines lemputes, kurios taip pat įjungtos visada, kad jei kas užsimanytų nueiti į tualetą naktį, nejustų diskomforto. Be to, vaikai dar maži, dažnai susitepa drabužius, tad tenka daug ir dažnai jungti skalbyklę, maistą taip pat gaminame namuose. Jei žmona vakare užsinori išsikepti česnakinę duonelę, nėra net klausimo, kad nejungsime orkaitės, nes šiandien kažką jau kepėme. Bet puikiai suprantame, kad net ir tokio komforto rėmuose galima mažinti elektros naudojimą vadovaujantis mažų įpročių keitimu“, – pasakoja N. Juška.

Pasak jo, „Perlas Energija“ elektros sunaudojimo audito metu išgirdo kelis patarimus, kuriais tikrai bandys vadovautis buityje ir taip sunaudoti mažiau elektros: „Pavyzdžiui, sužinojome, kad elektros sunaudojimui įtakos turi ir temperatūra šaldytuve: nuo šiol pačiame šaldytuve nustatėme +3,5, o šaldiklyje -18 laipsnių, mat maisto produktai puikiai išsilaiko ir tokioje temperatūroje, o nustačius žemesnę, naudojama daugiau elektros. Toks nedidelis patarimas, nereikalaujantis beveik jokių pastangų, o jau padeda mažinti elektros naudojimą“.

Kviečiame žiūrėti trumpą video, kaip „Perlas Energija“ ekspertai Nerijaus Juškos namuose vertino elektros sunaudojimą bei pateikė patarimų, kaip mažinti elektros sąskaitas.