Atsisako pelno dalies vardan augintinių gerovės

Nuo pat įsteigimo, KIKA GROUP, UAB įmonių grupė kuria ir dirba dėl Lietuvos augintinių gerovės bei sveikatos. „Kai visi kelia kainas ir matome kas vyksta pasaulyje, suprantame, kad žmonių pajamos neaugs taip greitai, kaip šiuo metu kainos. Todėl mūsų įmonė stoja gyvūno ir šeimininko pusėn vardan meilės, sveikatos ir tarpusavio ryšio. Dėl šios priežasties mes sumažinome kainas pačiai svarbiausiai gyvūno priežiūros kategorijai – sausiems pašarams. Mes esame ne perpardavinėtojai, mes – gamintojai, kūrėjai ir veisėjai, todėl galime, galvodami apie gyvūno gerovę, tai padaryti atsisakydami savo pelno dalies.

O šeimininkai ir toliau galės užtikrinti ir atrasti sveiką, subalansuotą, aukščiausios kokybės mitybą savo mylimam augintiniui skirdami netgi mažesnį biudžetą. Mūsų įmonė visuomet, nuo pat įkūrimo pradžios, buvo už gyvūną, už tai kad jis gautų tinkamą maistą ir geriausias priežiūros priemones. Todėl mes ne tik nekeliame kainų, bet jas dar ir mažiname, tam, kad sveiki augintiniai džiugintų mūsų klientus dar ilgus metus.

Rūpindamiesi augintinių gerove, esame atsakingi ne tik už tai, ką pagaminame, bet ir kaip tą darome. Gamindami produkciją skirtą gyvūnams, mes stengiamės prisidėti prie aplinkos išsaugojimo. Būtent todėl gamykloje diegiame saulės energijos panaudojimo sprendimus ir džiaugiamės galėdami savo indėliu prisidėti prie CO2 mažinimo pasaulyje. Planuojame ir toliau energiją pirkti „žalią“, iš atsinaujinančių šaltinių, tokių kaip hidroelektrinės, vėjo ir saulės jėgainės“ – sako Tauras Plungė, „KIKA GROUP, UAB įmonių grupės bendrasavininkas.

 Pašaro gamyklos AKVATERA LT, UAB teritorija, Kauno rajonas

Sumažino kainas pasaulyje pamėgtiems pašarams

Pasak Janitos Januškauskaitės Plungės – KIKA GROUP, UAB įmonių grupės įkūrėjos – kainų mažinimo iniciatyva yra paremta tikėjimu, kad kiekvienas augintinis nusipelnė savo dubenėlyje rasti kokybišką, pagal jo poreikius sukurtą pašarą. Pašarą, kuris yra papildytas aukščiausios kokybės baltymų šaltiniais, tokiais kaip baltoji žuvis, ėriena, lašiša, vabzdžiai ir net silkė, papildytas kitomis naudingomis sudėtinėmis dalimis – vitaminais, mineralais, supermaisto kategorijos ingredientais – chia sėklomis, goji uogomis, žaliąja arbata.

Būtent tokie yra Nature‘s Protection, Nature‘s Protection Superior Care, Nature‘s Protection Lifestyle, HiQ ir Oak‘s Farm pašarai, kuriems „KIKA“ kartu su „AKVATERA“ ir sumažino kainas net iki -45 procentų. Šių prekinių ženklų pašarai yra populiarūs ne tik Lietuvoje, bet eksportuojami į daugiau kaip 60 pasaulio šalių ir pamilti keturkojų tokiose šalyse kaip Amerika, Malaizija, Japonija ar P. Korėja. Vienas geriausiai pasaulyje žinomų – KIKA GROUP, UAB komandos sukurtų produktų – „Nature‘s Protection Superior Care White Dogs“ pašaras:

„Savo veislyne augindami baltakailius šunis ir dirbdami su daugybe pasaulio rinkų, susidūrėme su iššūkiu, ieškant sprendimo, kuris padėtų spręsti ruduojančio kailio problemą. Kartu su komanda išsikėlėme sau tikslą sukurti produktą, kuris būtų ne tik natūralios sudėties, bet ir padėtų spręsti šią problemą.

 KIKA GROUP, UAB įmonių grupės įkūrėja Janita J. Plungė

Daugiau nei 3 metus tarptautinė veterinarų, mitybos ekspertų ir technologų komanda ieškojo formulės, kuri duotų norimą rezultatą kol galiausiai sukūrėme produktą, kuriuo didžiuojamės ir drąsiai pristatome pasauliui. Visada jaučiame atsakomybę už savo sukurtus produktus, nes turime būti užtikrinti, kad jie duos norimą rezultatą ir bus sveiki bei efektyvūs.“ – apie kūrybos procesą pasakoja veisėja ir kinologė J. Januškauskaitė Plungė.

Šeimininkai iš viso pasaulio dėkoja už aukščiausią kokybę, sudėtį, sukurtas inovatyvias formules, problemų sprendimus bei, svarbiausia, už sveikus savo gyvūnus. „Tai mus dar labiau motyvuoja, veda į priekį ir skatina toliau dirbti dėl augintinių gerovės“, – džiaugiasi J. Januškauskaitė Plungė ir papildo, kad šio tikslo siekdama KIKA GROUP, UAB įmonių grupė prisideda ir prie LR Aplinkos apsaugos Ministerijos iniciatyvos „Gyvūnų gerovės metai 2022“ – Būdami gamintojais, turime galimybę prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo ir padėti beglobių gyvūnų organizacijoms, suteikdami jiems paramą sausu, kokybišku pašaru“ – apie dalyvavimą projekte pasakoja ji.

Pašaras mėnesiui – pigiau už kavos puodelį

Visuomenėje vis dar gajus mitas, kad kokybiškas augintinių pašaras kainuoja labai daug. Tačiau „KIKA“ tinklo veterinarijos gydytoja Kamilė Ausmanė su tuo nesutinka ir teigia, jog tai – mitas, o pasirūpinti, kad gyvūnas mėgautųsi jam skirtu, sveiku ir subalansuotu pašaru, padedančiu gyventi sveikiau ir ilgiau, galima visai nebrangiai.

„AKVATERA gamykloje gaminamas, aukščiausios klasės sausas kačių ir šunų pašaras yra vadinamas „Super Premium“ – tai reiškia, kad šis pašaras pasižymi inovatyviais ingredientais bei atspindi naujausiomis tendencijomis ir technologijomis grįstą augintinių mitybą. Toks maistas užtikrina augintinio sveikatą, o tai savo ruožtu prisideda prie šeimininko geros sveikatos ir nuotaikos, nes sveikas augintinis mums teikia džiaugsmą, meilę, bendravimą, neįkainojamą laiką kartu, ilgus pasivaikščiojimus.

 OAK‘S FARM sausas pašaras

Kuomet kalbame apie tokį pašarą – nieko keisto, kad dauguma žmonių galvoja, jog maitinti savo augintinius aukščiausios kokybės maistu kainuoja daug. Tačiau, tam, kad visi augintiniai galėtų gauti sveiko ir subalansuoto maisto, „KIKA“ kartu su „AKVATERA“ sumažino kainas. Nuo šiol jūsų keturkojai šeimos nariai galės maitintis sveiku, subalansuotu pašaru ir jums nereikės išleisti krūvos pinigų“, – džiaugiasi ekspertė.

„Kalbant apie konkrečias kainas, mažų veislių šunų (nuo 1 kg) dienos normos kaina prasideda vos nuo 0,10 euro centų, vidutinių (nuo 5 kg) – nuo 0,31 euro centų, o didelių veislių šunų (nuo 15 kg) dienos norma gali kainuoti nuo 0,32 euro centų.

Palyginimui galime paskaičiuoti, kad mažo šuns dienos normos kaina nesiekia net kavos puodelio kainos. Jei skaičiuosime, kad kava kainuoja 2,8 euro, tai už šią sumą mažą šuniuką galite išmaitinti net 28 dienas“, – skaičiuoja veterinarijos gydytoja ir priduria, kad sausas pašaras šiuolaikiniam skubančiam žmogui gali padėti sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko. – Sausas pašaras nuolat skubančiam šeimininkui yra patogus, laiką taupantis sprendimas, nes nereikia aukoti laiko maisto ruošimui. Be to, maistas nuo mūsų stalo yra netinkamas augintiniams ir gali padaryti rimtos žalos jų sveikatai – sutrikdyti virškinimą, iššaukti alergines reakcijas ar netgi apnuodyti augintinį. Sausą, augintiniams skirtą maistą rinktis verta, nes tai sveika ir patogu, o dabar dar ir už sumažintą kainą visose „KIKA“ parduotuvėse“, – sauso pašaro naudą pristato ekspertė.

 Nature‘s Protection Lifestyle sausas pašaras katėms

Kokybiškas pašaras = subalansuota mityba

Kokybiškas sausas pašaras prilygsta taisyklingai, subalansuotai mitybai, nes jo granulėse yra viskas, ko reikia gyvūnui: baltymų šaltiniai, vitaminai, mineralai ir kiti papildomi ingredientai, svarbūs gerai augintinio savijautai ir sveikatai palaikyti. Teisingai parinktas sausas pašaras gali turėti skirtingas funkcijas ir padėti spręsti įvairias problemas ar netgi prailginti jūsų augintinio gyvenimo trukmę, o to juk ir trokšta visi šeimininkai.

Anot K. Ausmanės, ne mažiau svarbu ir tai, kad maistas augintiniui gali būti parinktas pagal konkrečius jo poreikius – amžių, aktyvumą, veislę ar net sveikatos problemas. „Maistas, kuris tinka jaunam gyvūnui, visai nebetiks senam, o aktyviam gyvūnui reikės kitokios sudėties pašaro nei mažiau judančiam senjorui. Jeigu šeimininkai dvejoja dėl pasirinkimo, jie gali drąsiai kreiptis į profesionalius, nuolat besimokančius „KIKA“ parduotuvių konsultantus, ekspertus, kurie detaliai išsiaiškinę informaciją apie jūsų augintinį, parinks tinkamiausią pašarą, geriausiai atliepiantį individualius jo poreikius.

Kalbant apie konkrečias sveikatos problemas, pavyzdžiui katės, dažnai susiduria su viršsvoriu, atsirandančiu po sterilizacijos, dėl sumažėjusio katės aktyvumo. Optimaliam svoriui palaikyti ir viršsvoriui mažinti reikėtų rinktis mažiau kaloringą maistą, papildytą L-karnitinu ir augalinės kilmės skaidulomis. Būtent toks yra begrūdis Nature’s Protection Lifestyle pašaras sterilizuotoms katėms su lašiša, kriliu, natūraliais antioksidantais ir mineralais.

 Nature‘s Protection Superior Care elektroninis maisto matavimo semtuvėlis

Augintinio svorį reguliuoti padės ir pašaro normavimas. „Normuodami pašarą padėsite reguliuoti augintinio svorį ir taip apsaugoti jį nuo antsvorio bei su juo susijusių problemų – sąnarių, kvėpavimo takų ir net širdies ligų. Tą nesunkiai galima padaryti elektroninio semtuvėlio pagalba, kuris yra puikus matavimo įrankis, skirtas pasverti jūsų augintinio pašarą ir išlaikyti tobulą porcijos dydį“, – pasakoja veterinarė ir primena, kad šalia sauso pašaro augintinis visuomet turi rasti šviežio vandens dubenėlį.

Veterinarė taip pat pažymi, jog svarbu nepamiršti, kad mityba yra visa ko pagrindas, todėl labai svarbu laikytis taisyklingos formulės – 95 proc. pašaro ir iki 5 proc. skanėstų bei papildų.

Kailio spalva – svarbus veiksnys pašaro pasirinkimui

Atsižvelgti reikėtų ir į kitus veiksnius, tokius, kaip kailio spalva. Pavyzdžiui rudos ir baltos spalvos šunims tas pats pašaras netiks, nes skiriasi šių gyvūnų poreikiai – rudo kailio atstovams svarbu išlaikyti ryškią kailio spalvą, o baltiems bene svarbiausia užduotis yra kovoti su rudomis ašarų dėmėmis.

„Rudakailiams reikėtų rinktis tokį pašarą, kuris padeda išlaikyti prigimtinį raudono ir rudo kailio pigmentą, nes šis laikui bėgant gali išblukti dėl aminorūgščių trūkumo plaukų šaknyse. Taip nutinka dėl sumažėjusios spalvinių pigmentų gamybos melanocitų ląstelėse. Tačiau pasirinkę savo augintiniui Nature‘s Protection Superior Care Red Coat pašarą, papildytą specialia RCE (angl. Red Coat Enhancer) formule, užtikrinsite subalansuotą aminorūgščių kiekį organizme, kurios skatins melanocitų ląstelių, esančių plauko folikule, gamybą. Duodami tokį pašarą augintiniui ne tik pasirūpinsite jo visaverte mityba, bet ir džiaugsitės ryškiu, it ugnis, kailiuku.

 Nature‘s Protection Superior Care Red Coat pašaras rudakailiams

Na, o auginant baltakailį – svarbu žinoti, kam jis alergiškas ir vengti šių ingredientų, nes tai gali iššaukti alerginės reakcijas ir kitus negalavimus. Rinkitės tokį pašarą, kuriame būtų kruopščiai parinkti baltymų šaltiniai, nes būtent jie palaiko tinkamą ašarų sudėtį, o tai gali padėti pašalinti rudas ašarų dėmes aplink akis, snukį ir letenas. Vienas iš tokių pašarų, puikiai tinkantis ir subalansuotas baltakailiams – begrūdis sausas pašaras Nature‘s Protection Superior Care White Dogs“, – skirtingus poreikius pagal kailio spalvą pristato K. Ausmanė ir primena, kad problemoms spręsti reikėtų pasitelkti visą sprendimų ratą: nuo skanėstų, pašaro iki kosmetikos ir priežiūros priemonių.

 HiQ sausas pašaras šunims

„Šuns ar katės auginimas yra atsakingas sprendimas, o kiekvienas šeimininkas savo augintiniui nori suteikti viską, kas geriausia. Todėl rinkitės patį kokybiškiausią pašarą, o mainais sveikas ir energingas augintinis jums suteiks meilę ir gerą emocinę būklę. Taip atrodo nesibaigiantis ratas, kurio dėka žmogaus ir augintinio ryšys padeda tiek vienam tiek kitam jaustis laimingesniu ir sveikesniu.“ – sako K. Ausmanė.