Iki 25 metų Artūro svoris svyravo tarp 72 ir 96 kilogramų. Tokį svorį išlaikyti pavykdavo sporto ir saikingos mitybos dėka. „Man visuomet patiko sportuoti, ypatingai vaikščioti ilgas distancijas, tačiau kuo didesnis buvo fizinis aktyvumas, tuo labiau norėjosi valgyti. Niekada savęs neribojau produktų atžvilgiu, nes skanus ir geras maistas ir šiandien man išlieka prioritetu“, – sako Artūras.

100 kilogramų ribą vyras peržengė pasikeitus gyvenimiškoms aplinkybėms. Sukūrus šeimą atsirado daugiau sėslumo, susiformavo nauji įpročiai, o seni, tokie kaip sportas, pasimiršo. Juolab, kad tam neliko ir pakankamai laiko. Įkurtas nuosavas verslas reikalavo daugybės darbo valandų, o stresas ir skubėjimas tapo neatsiejama kasdienio gyvenimo dalimi. Subalansuotą ir sveiką maistą pakeitė greiti užkandžiai. Rezultatas – svoris pasiekė 155 kilogramus.

Efektyvus svorio mažinimo būdas be chirurgijos ir drastiškų mitybos pokyčių

„Bet kuriam žmogui papildomas svoris, juolab toks didelis, kelia ne tik fizinį, bet ir emocinį diskomfortą, tačiau kol neturi vidinės motyvacijos, kažin ar pavyks numesti net ir kelis kilogramus. Turbūt dėl jauno amžiaus, net ir sveriant 155 kilogramus aš nejaučiau rimtesnių fizinių sveikatos sutrikimų, bet mintis, kad patenku į rizikos grupę, visuomet buvo šalia. Prasidėjusi pandemija ir matomos jos pasekmės tapo lemiamu faktoriumi mano istorijoje“, – pasakoja Artūras.

Informaciją apie inovatyvaus gydymo galimybę vyras rado nutukimo gydymo centro Calorycare internetiniame puslapyje. „Allurion“ programa turėjo nenuginčijamų privalumų: jokios chirurginės intervencijos ir drastiškų mitybos pokyčių, o svorio metimo procese net 6 mėnesius kartu dalyvauja visa profesionalių gydytojų komanda – dietologas, chirurgas, radiologas, esant poreikiui prisijungia gydytojas psichiatras, endokrinologas ir kineziterapeutas. „Alluron“ programa – tai šiuolaikiškas ir mokslu patvirtintas inovatyvus svorio mažinimo metodas. Paprasta procedūra padeda ne tik sumažinti alkio jausmą, bet ir suformuoja naujus sveikos mitybos įpročius, neišbraukiant iš paciento raciono mėgstamų produktų ir ingredientų.

20 minučių trunkančios procedūros metu, pacientas nuryja į nedidelę kapsulę supakuotą intragastrinį balioną. Atlikus diagnostinį tyrimą ir įsitikinus, kad kapsulė pateko į skrandį, balionas užpildomas skysčiu. Po 4 mėnesių balionas išsileidžia ir pasišalina natūraliu būdu, be papildomos intervencijos.

„Balionas veikia dvejopu principu: visų pirma tai tūrį užimanti pagalbinė priemonė skrandyje, kurios dėka ankstyvas sotumo jausmas pajuntamas nuo mažesnio kiekio maisto. Antra, pats balionas stabdo maisto išslinkimą iš skrandžio į tolimesnę virškinamojo trakto dalį, todėl ilgiau išsilaiko sotumas, susidaro kalorijų deficitas ir tokiu būdu metamas svoris“, – sako programos gydytojas, chirurgas Edvardas Brimas. Po procedūros, tolimesnių rezultatų stebėjimui ir analizei naudojamas išmanusis laikrodis ir su juo susietos svarstyklės. Šių prietaisų pagalba specialioje programėlėje gydytojai gali stebėti ne tik paciento svorio pokyčius, bet ir kitus svarbius fizinius parametrus.

Svarbu ir pačiam įdėti pastangų

Šiandien Artūras jaučiasi kaip niekad gerai ne tik fiziškai, bet ir emociškai. Per 5 mėnesius jam pavyko numesti 55 kilogramus, tad iki optimalaus svorio teliko mažas žingsnelis. O tuomet vienintelis tikslas – išlaikyti tai, kas pasiekta.

Pasak Artūro, „Allurion“ programa – labai efektyvi pagalba metant svorį, tačiau jokios priemonės nebus veiksmingos, jei pats neįdėsi pastangų. „Per šiuo penkis mėnesius pasikeitė ne tik mano mityba, bet ir gyvenimo būdas. Tai, kas iki tol atrodė sunkiai suderinama, šiandien yra mano kasdienybė. Kiekvieną rytą pradedu pasivaikščiojimu, kurio tikslas – 5-7 kilometrai. Eidamas tuo pačiu atlieku ir dalį darbų, sudarau dienos planą, klausau audio knygų. Tą patį atstumą stengiuosi nueiti ir vakarais. Kartais įprastą pasivaikščiojimą pakeičiu šiaurietišku ėjimu su lazdomis. Jei esu Lietuvoje, taip pat reguliariai lankausi baseine, kuriame esu užsibrėžęs tikslą nuplaukti bent 1500 metrų. Pradėjęs svorio metimo programą su „Allurion“, atsisakiau vos kelių maisto produktų: saldumynų, kurių ir iki tol vartojau pakankamai nedaug, duonos gaminių ir sumažinau vaisių kiekį, o kiaulieną pakeičiau veršiena, paukštiena, jūros produktais. Vienintelė taisyklė – valgau tris kartus paroje ne didesnes nei 200-300 gramų porcijas. Už tai, kaip ir už visą palaikymą, ačiū mano žmonai“, – sako Artūras.

* Siekiant apsaugoti pašnekovo privatumą, vardas buvo pakeistas.