Apie patirtį su šiuo japonišku modeliu pasakojo visai neseniai jį įsigijęs Donatas Z., kuris, kaip pats pasakoja, per dvidešimt penkių metų vairavimo patirtį yra turėjęs įvairių modelių: „Visokių mašinų buvo. Ir vokiškų, ir itališkų, ir amerikietiškų. Paskutinė vairuota mašina buvo mersedesas. Dabar pirmas „Nissan“ mano gyvenime.“

Paklaustas kodėl padarė tokį pasirinkimą, vyras kalbėjo, jog po bandomojo važiavimo šis automobilis jam patiko, o pirmiausiai akį patraukė jo išvaizda. Taip pat ilgametis vairuotojas sakė, jog iš esmės viskas jį tenkino šiame automobilyje: gera garso izoliacija, gausi komplektacija ir prieinama kaina, už kurią visa tai galima įsigyti.

„Bandytuose premium klasės automobiliuose dažnai kažkuo nusivili, pavyzdžiui galios per mažai pasirodo, ar vietos per mažai. Tokių premium klasės automobilių kaina dvigubai ar net kartais trigubai didesnė, bet šiame automobilyje yra praktiškai viskas, kas yra ir brangesniuose“, – apie „Nissan Qashqai“ kalbėjo Donatas.


Vyras pasakojo, kad jam patinka šio japoniško krosoverio važiuoklė ir, palyginus su anksčiau turėtu „Mercedes-Benz“, kurio važiuoklė buvo tingesnė, „Qashqai“ yra gerokai judresnis. Taip pat džiaugėsi ir aukštesne prošvaisa, kuri pasitarnauja kai reikia ką nors pakrauti į talpią automobilio bagažinę, o parkuojantis nereikia jaudintis dėl aukštesnio kelkraščio ar apsisukimo ankštuose kiemuose.

Tęsdamas apie automobilio komplektaciją ir jos galimybes vairuotojas sakė, kad tarp aukščiausios ir bazinės komplektacijos kainų skirtumas buvo nedidelis, todėl jis nusprendė rinktis pilnos komplektacijos versiją: „Į technologijas žiūrėjau labai rimtai. Žiūrėjau, kad automobilis susikalbėtų su telefonu, kad galėčiau klausytis muzikos. Taip pat buvo prioritetas, kad būtų sumontuota aukšto lygio garso aparatūra, kaip „Bose“ ar kokia nors kita.“

Bazinės komplektacijos „Qashqai“ kaina prasideda nuo 24.380 eurų, automobiliui taip pat suteikiama penkių metų garantija. Pasirinkęs aukščiausios komplektacijos modelį vairuotojas gavo daug patogumo įrangos – masažuojančias „Nappa“ oda aptrauktas sėdynes su atminties funkcija, projekcinį ekraną ant priekio stiklo bei skaitmeninį prietaisų skydelį. Kalbėdamas apie raktelį vyras juokavo, kad jį visai pamiršo – beraktė atrakinimo bei užvedimo sistemos leidžia jo netraukti iš kišenės.