Šypseną kelianti Ievos istorija – tik viena iš daugelio, kuriomis pasidalijo patys namų apsaugos kamerų „EZVIZ“ savininkai. Žvėrių linksmybės, kiemus siaubiančios audros, gėlių kioskelį švarinanti garbaus amžiaus moteris ir po privataus namo kiemą slampinėjantys rimtai nusiteikę ilgapirščiai. Tokius ir panašius vaizdus privačių lauko kamerų tiesioginėse transliacijose bei įrašuose Lietuvos žmonės stebi kiekvieną dieną.

Apsaugos sistemų evoliucija

Informacijos ir technologijų amžiuje nuosavo turto sergėti nebereikia pamainomis per naktį einant į žvalgybą. Lauko vaizdo stebėjimo kameros yra tapusios nebe prabangos dalyku, o savaime suprantamu komforto ir saugumo garantu.

Šiuolaikiniai įrenginiai ne tik stebi, transliuoja spalvingą vaizdą ir įrašo informaciją, tačiau, esant neįprastam aktyvumui namų kieme, ties bet kokiu pastatu ar įstaiga, į išmanųjį telefoną siunčia pranešimą realiu laiku, o neprašytus svečius apgręžti geba balsu.


Aparatas nedidelis, bet įspūdingo kalibro

Naujausias technologijas „EZVIZ“ pritaikė neseniai rinkoje pasirodžiusios lauko vaizdo stebėjimo kameros „BC1C“ modelio gamyboje. Pagrindinis šiuolaikinės lauko vaizdo stebėjimo kameros privalumas – galimybė iš viso aplinkos triukšmo išskirti šilumą skleidžiančius objektus.

Dar daugiau: išmanieji sprendimai įgali atskirti žmones nuo po kiemą vaikštinėjančių naminių gyvūnų ar čia užklydusių lauko žvėrių. Algoritmas aptinka žmogaus silueto judėjimą realiuoju laiku.

Namų ir lauko sąlygomis naudoti pritaikytas nedidelis įrenginys pasižymi įspūdinga talpa. Pirmą kartą į lauko vaizdo stebėjimo kamerą „EZVIZ“ integravo vidinę SD atminties kortelę, kurioje telpa 32 GB duomenų, todėl papildomai kortelės pirkti nebereikia. Kalbant paprasčiau – vidinė atmintis pajėgi sutalpinti iki mėnesio senumo įrašus.

Atsargiausi vartotojai duomenis saugoti gali debesies „cloud“ platformoje. Miegoti ramiai gali ir paranojiškiausi, kadangi duomenų perdavimas tarp kameros ir „EZVIZ Cloud“ yra užšifruotas, o šifro raktus teturi šeimininkai. Išbandyti debesijos sprendimus nauji vartotojai visą mėnesį gali nemokamai, o vėliau – pasirinkti individualų standartinį arba premium planą.

Belaidis, bevielis EZVIZ BC1C“ įrenginys dar ir neaikštingas veikia su integruotu 7800mAh talpos akumuliatoriumi ir belaidžiu ryšiu („Wi-Fi). Įkraunamas ličio akumuliatorius leidžia pamiršti kameros maitinimą iki 210 dienų, arba ilgiau nei pusmečiui, tokiu atveju, jeigu fiksuojama iki 10 judesio įspėjimo suveikimų per dieną.


Spalvingai stebi ir dieną, ir naktį

Stebėti vaizdą „BC1C“ kamera pajėgi esant įvairioms sąlygoms – korpuso apsauga užtikrina sklandų įrenginio veikimą tiek vidaus patalpų, tiek lauko teritorijos stebėjimui bet kokiomis oro sąlygomis. Pažangaus aparato korpusas atitinka IP66 atsparumo dulkėms bei drėgmei standartą, t. y. šie aplinkos trukdžiai kamerai nekelia pavojaus.

Bevielis vaizdo stebėjimo įrenginys, transliuojantis ir įrašantis vaizdą „Full HD raiška, išsprendė problemą, su kuria susiduria kiti analogiški įrenginiai – kokybiško vaizdo fiksavimo tamsiuoju paros metu. „BC1C“ net ir naktį aplinką regi visomis spalvomis. Tai užtikrinti leidžia kameroje įmontuoti 2 šviesos diodai ir 4 profesionalūs optiniai lęšiai. 2 MP raiškos vaizdo stebėjimo kamera turi 2.8 mm lęšį, filmuojantį pakankamai plačiu ir patogiu kampu.

Dialogas su nekviestais svečiais
Prašalaičiams kirtus saugomas teritorijas, kurias, montuodamas įrenginį, konkrečiai apibrėžia pats šeimininkas, prasideda filmavimas. Pastarąjį, taip pat pagal išankstinį programavimą, gali lydėti blykstė ir sirena. LED naktinio apšveitimo blykstė nelauktus svečius pajėgi akinti 10 metrų atstumu. Tuo pačiu metu kamera siunčia įspėjimą į programėlę su ja suporuotame išmaniajame įrenginyje.

Dvipusis garso ryšys – garsiakalbis ir mikrofonas – suteikia galimybę girdėti, kas vyksta, ir netgi šnekučiuotis su nekviestais svečiais. Tiksliau – mandagiai pagal situaciją juos išprašyti iš savo valdų.

manus įrenginys suteikia galimybę vietoje kameros cypimo garso suveikimo metu transliuoti iš anksto įrašytą balsinę žinutę.
Geriausia tai, kad nedidelė kamera patogiai tvirtinasi ant praktiškai bet kokio paviršiaus, bet kurioje namų valdos vietoje. Montavimui reikalingi įrankiai pateikiami komplekte. Prireiks tik nuosavo atsuktuvo ir stabilaus „Wi-Fi“ ryšio, prie kurio tinklo galėtų prisijungti turtą sergintis įrenginys.


Nesiekia nei 200 eurų

Kartais Lietuvoje juokaujama, kad įvairių produktų kainos mūsų šalyje iš tiesų yra prieinamos – suprask, priėjai, pažiūrėjai ir nusiminęs nuėjai tolyn. Vis dėlto kamera EZVIZ BC1C“ prieinama net ir ekonomiškiausiems vartotojams – šio įrenginio kaina svyruoja ties 179,99 eur, o ir įsigyti ją nesunkiai galima internetuhttps://ezvizlife.lt.

Neilgai trukus rinkai pristatyta bus analogiška lauko vaizdo stebėjimo kamera, pasižyminti dar įspūdingesniais parametrais. Debiutuosiantis „EZVIZ“ įrenginys – su 4 MP raiškos kamera ir 10400mAh talpos akumuliatoriumi. Pastarasis užtikrins kameros, fiksuojančios daugiausia 10 judesio įspėjimo suveikimų per dieną, nenutrūkstamą veikimą iki 270 dienų. Natūralu, kad, lauko vaizdo stebėjimo kamerai veikiant aktyviau, šeimininkams įrenginio maitinimu pasirūpinti reikės šiek tiek dažniau.

Arba nebūtinai. Patogumo dėlei naujausio modelio lauko stebėjimo kamerai pritaikyta saulės panelė, maitinanti kamerą be sustojimo ir užtikrinanti jos veikimą ištisus metus. Netgi tomis dienomis, kai dangus – tikros lietuviškų cepelinų spalvos. „EZVIZ“ saulės kolektoriaus „CS-CMT-Solar Panel-C“ kaina taip pat nesikandžioja – tesiekia 39,99 eur.