Smulkius gedimus sutvarkykite akimirksniu

Pasekite profesionalių lenktynininkų pavyzdžiu ir visada kartu su savimi automobilyje turėkite bent keletą esminių įrankių ir daiktų. Teleskopinės terkšlės pagalba atsuksite ar priveršite sunkiau prieinamose vietose esančius varžtus, o LED šviestuvas leis pastebėti visus gedimus net ir tamsiu paros metu.

Savo automobilio bagažinėje taip pat nuolat vežiokitės užvedimo laidų komplektą. Turėdami jį galėsite greičiau išspręsti savo transporto priemonės problemas bei padėsite kitiems su sunkumais susidūrusiems vairuotojams.

Lipdukų juostų ar plastikinių dirželių rinkinį pravartu turėti kiekvienam vairuotojui. Jų pagalba galima sutvirtinti skirtingas automobilio dalis, laidus, todėl jų galima rasti kone visuose Dakaro boliduose. „Lidl“ pabrėžia, jog tai yra tik laikini automobilio gedimų taisymo sprendimai, kurie pasiekus kelionės tikslą turi būti pakeičiami specialiomis tvirtinimo detalėmis.

Profesionalūs įrankiai – rimtoms problemoms spręsti

Bene dažniausia Dakaro ralio lenktynininkus kamuojanti problema – prakirsti ratai. Priklausomai nuo vairuojamos transporto priemonės dydžio, dalyviai kartu vežasi vieną arba du atsarginius ratus, tačiau motociklininkai ar keturračių vairuotojai tokia prabanga džiaugtis negali.

Reguliariame eisme dalyvauti pritaikytų automobilių bagažinėse neretai yra specialiai atsarginiam ratui laikyti skirta vieta, todėl turint specialius įrankius jį nesunkiai galite pasikeisti patys.

Skubiam bekamerių padangų remontui galite naudoti aukštos kokybės padangų defektų purškiklių kaučiuko pagrindu. Jeigu automobilio rate trūksta oro, jį prisipūsite naudodami „Ultimate Speed“ mini kompresorių, kuris veikia per 12 V degiklio jungtį automobilyje. Šių priemonių pagalba akimirksniu išspręsite nežymius padangų pažeidimus ir galėsite tęsti savo kelionę.

 Ultimate Speed mini kompresorius

Lenktyniniai Dakaro bolidai gali pasigirti hidrauliniai keltuvais, leidžiančiais jų ekipažams greičiau pakeisti prakirstus ratus naujais. Visgi, kasdienių jūsų kelionių patogumui užtikrinti pakaks turėti pastatomų kėliklių komplektą. Jį naudodami galėsite lengvai pakelti automobilio šoną, o „Parkside“ elektriniu smūginiu suktuvu saugiai prisuksite atsarginį automobilio ratą.

Lenktynių favoritai rūpinasi automobilių švara

Kiekvienos lenktynių dienos pabaigoje komandų mechanikai ruošia transporto priemones kitos dienos startui. Smėlėtose dykumose automobilių kėbulai pasidengia storu purvo sluoksniu, o jų viduje ima karaliauti dulkės, todėl valymo darbai yra kone svarbiausia pasiruošimo lenktynėms dalis.

Kelionės automobiliu bus smagesnės, jeigu naudosite guminius kilimėlius ir specialiais užvalkalais uždengsite automobilio sėdynes. Kilimėlius patogu iškratyti, juos taip pat galima plauti plovykloje, o netyčia apgadintus užvalkalus nesunku pakeisti naujais.

 Akumuliatoriaus gnybtai

Esant purvinam automobilio salonui, palaikyti tvarką ir švarą jums padės sausojo ir drėgnojo valymo siurblys. Iš karto su skirtingų tipų nešvarumais susidorojantis siurblys gal ir netilps jūsų automobilio bagažinėje kasdienių kelionių metu, tačiau kantriai jūsų lauks garaže ar sandėliuke namuose.

Pasirūpinkite saugesnėmis ir malonesnėmis kelionėmis jūsų nuosavu automobiliu. Jau dabar įsigykite automobilio akumuliatoriaus kroviklį, alyvos siurblį, mini kompresorių ar pastatomą kėliklių komplektą. Šias ir kitas automobilio priežiūrai skirtas prekes nuo šiandien rasite artimiausioje „Lidl“ parduotuvėje.

Užsakymo nr.: PT_89158243