Savo technologijomis (inžineriniais sprendimais, jutikliais ir nuotoliniu valdymu) rinkoje pirmauja „Hikvision Ax Pro“ bevielė apsaugos sistema, valdoma išmaniajame telefone instaliuota nemokama programėle „Hik-Connect“. Ji puikiai tinka ne tik privatiems namams, sodyboms, bet ir nedideliems verslo objektams. „Pamirškite laidus. Jų nebereikia“, - taip pagrindinį sistemos privalumą pristato „EZVIZ/Ax Pro“ produktų žinovas Karolis Pocius.

Kodėl „Ax Pro“ yra „du viename“

Neabejotinas patikimais davikliais garsėjančios apsaugos sistemos „Ax Pro“ privalumas – galimybė į ją integruoti puikiai užsirekomendavusias „Hikvison“ stebėjimo kameras, galinčias filmuoti judančius objektus. Pasak Karolio Pociaus, sumaniai derinant apsaugos sistemos „Ax Pro“ daviklių sistemą su nedidelėmis, bet daug funkcijų galinčiomis atlikti kameromis, galima pasiekti stulbinamų rezultatų. Ši sistema ne tik padės išsaugoti asmeninį turtą, bet ir apsaugos nuo apgadinimo įsilaužiant jūsų langus ar duris. Nes vagis iki jų greičiausiai neprieis.

Tokio stulbinamo efektyvumo pasiekti padeda minėtas daugiafunkciškumas. Viena vertus, nedorų ketinimų turinčiam asmeniui įsibrovus į jūsų kiemą ar įmonės teritoriją, pavojaus signalą gaus ne tik apsaugos įmonė – pats šeimininkas savo telefone, išmaniojoje programėlėje „Hik-Connect“ galės matyti svečią. Jei pavojus klaidingas (tarkime, iš mokyklos grįžo vaikas ir pamiršo atjungti signalizaciją), „Ax Pro“ signalizaciją ar atskirus jos elementus patys atjungsite nuotoliniu būdu vos keliais mygtuko paspaudimais telefono ekrane.

Jei į jūsų privačią erdvę įsibrovė piktavalis, jis iš karto išgirs „Ax Pro“ garsinę signalizaciją. Tokiu būdu vagis gali būti atgrasomas nuo tolimesnių žingsnių, taigi nuo jūsų turto sugadinimo. Be to, jūs (priklausomai nuo sistemos komplektacijos) galite gauti įsibrovėlio atvaizdą į telefoną ir perduoti jį apsaugos įmonės darbuotojams arba policijos pareigūnams kaip įrodymą.

Jei įsibrovėlis nereaguotų į sireną ar kitokį perspėjimą, jį neutralizuotų žaibiškai atvykę apsaugos darbuotojai. Taigi vienas iš „Ax Pro“ sistemos privalumų yra tai, kad vartotojas gali gauti „du viename“. Ir stebėjimą, ir kibernetinę bei fizinę apsaugą.

Bevielės apsaugos sistemos privalumai

Įdėmiau paželkime į „Hikvision Ax Pro“ bevielę apsaugos sistemą, siūlančią tiek daug galimybių. Kaip ji veikia, ar ją lengva instaliuoti ir naudotis? Iš tiesų, ši sistema gali labai daug, o naudotis ja be galo paprasta. Na, panašiai, kaip išmaniuoju televizoriumi ar navigacijos programėle išmaniajame telefone.

Jums pakaks įsigyti apsaugos sistemos komplektą, o apsaugos paslaugas teikiančios įmonės specialistas ją pajungs prie interneto, susies bevielius įrenginius, pajungs prie apsaugos pulto. Tuomet galėsite miegoti ramiai. Be to, jei norėsite išplėsti apsaugos sistemos galimybes, tai galėsite padaryti labai lengvai, pas gamintojo atstovą įsigydami norimus priedus ar daviklius. Toks sistemos paprastumas ir lankstumas leis ją perkelti į kitą objektą (jei keičiate būstą), tuo pačiu gerokai išplečiant ir jos daviklių veikimo zonas.

Kas sudaro „AX Pro“ sistemą ir kaip ji veikia?

Centralė: dvi versijos pagal poreikius

„AX Pro“ apsaugos sistema telpa į kelias nedideles dėžutes. Ją sudaro centralė (centrinės smegenys), bevieliai judesio davikliai (galite komplektuoti tiek, kiek reikia), bevielis pultelis ir magnetinis durų uždarymo jutiklis. Visi prietaisai, išskyrus centralę, neturi jokių laidų, todėl jų montavimas – labai patogus.

Centralę galima rinktis iš dviejų variantų. Truputėlį paprastesnė ir pigesnė L versija bei modernesnė M. L versija gali turėti 32 aktyvius vartotojus, galinčius valdyti sistemą o M versija – net 48. Prie L versijos galima jungti du „repyterius“ (prietaisai, atkartojantys bevielių jutiklių signalus), o prie M – dvigubai daugiau. „Repyteriai“ (atkartotojai) leidžia išplėsti jutiklių veikimo zoną, jei to reikia. Taip galima jų veikimo atstumą (kuris ir taip įspūdingas) padidinti du kartus.

Paprastesnę L versiją prie interneto tinklo galima jungti trimis būdais: prie LAN laidu, įdėjus SIM kortelę arba paprastu bevieliu ryšiu (bendras paketinis radijo ryšys GPRS). M versijos centralė modernesnė, turi dar daugiau galimybių: du SIM kortelių lizdus, palaiko 3G bei 4G ryšį.

Žinoma, centralei reikia elektros energijos šaltinio, todėl bent vieną laidą teks panaudoti. O visi papildomi jos valdomi išoriniai davikliai veikia 868 MH dažniu ir susikalba tarpusavyje. Beje, visų „priedų“ (daviklių ir jutiklių) baterijų veikimo laikas – tarp 3-5 metų.

„AX Pro“ pagaminta taip, kad vartotojui naudotis būtų kuo paprasčiau. Ant centralės nėra nieko nereikalingo, jokių mygtukų, tik viena LED lemputė, garsiakalbio grotelės apačioje ir dangtelis nugarėlėje. Dangtelis atlieka dvi funkcijas. Jis padeda centralę pritvirtinti norimoje vietoje. Taip pat slepia kelis lizdus: maitinimo, LAN, SIM kortelės ir įjungimo/išjungimo mygtuką.

Centralė turi ir apsaugos funkciją. Jei vagis ar „ateivis“ bandytų nuimti centralę nuo sienos (nuimtų dangtelį), įsijungtų sirena. Šią ir kitas funkcijas galima konfigūruoti (arba atjungti) mobiliojoje programėlėje „Hik-Connect“ išmaniajame telefone.

Paklausite, o kas nutiktų nutrūkus elektros tiekimui? Sistemos smegenys, centralė, taip pat turi integruotą bateriją. Taigi, jei dėl audros ar kitų priežasčių nutrūktų elektros tiekimas, jūsų signalizacija vis tiek autonomiškai veiktų dar iki 12 val. Tik svarbu, kad būtų susieta mobiliuoju ryšiu su jūsų telefonu.

Išmanumas. „AX Pro“ veikia išmania dviejų krypčių belaide sistema, kuri sugeba atpažinti pašalinius dažnius ir taip pakeisti savo apsaugos sistemos dažnius, kad ji veiktų nedarydama įtakos kitiems belaidžiams įrenginiams. Taip pat apsaugos sistema turi aukšto lygio duomenų kodavimą ir identifikuoja, jei kažkas bando slopinti duomenų perdavimą.

Paleidimas. Kaip minėjome anksčiau, sistema sukurta taip, kad vartotojui ja naudotis būtų lengva ir patogu. Pajungus centralę prie elektros šaltinio, paspaudus mygtuką ON, užsidegs LED lemputė. Ji sufleruoja, kad einate teisingu keliu, sistema maitinama, baterija įkraunama. Tik, prieš uždėdami centralės dangtelį (jei jau tvirtinsite prie sienos), nepamirškite nuskenuoti QR kodo ir pridėti centralės „Hik-Connect“ programėlėje. Kadangi signalizacija išmani, sistema iš esmės viską padaro už jus pati, informuodama balsu apie atliekamas operacijas.

Baterijos. „Ax Pro“ sistemose naudojamos daugeliui puikiai pažįstamos baterijos – AA, AAA, CR2032,CR2450, CR123A ir kitų tipų.

Davikliai: paprasti ir net su vaizdo kamerom

Kiekvieno įrenginio – ne tik centralės - dėžutėje rasite ir po vartotojo gidą. Bet jo iš esmės nereikia, jei signalizaciją jums pajungia AX PRO rekomenduotas specialistas. Daviklius galima prie sienų ar kitų paviršių klijuoti gamintojo siūloma dvipuse lipnia juosta arba prisukti varžtais. Principas paprastas: skenuojate kiekvieno įrenginio QR kodą ir pridedate programėlėje.

Judesio davikliai žmones fiksuoja iki 12-15 metrų atstumu, o su pačia centrale ryšį gali palaikyti net 1600 m atstumu. Žinoma, jei sąlygos idealios ir storos sienos ar reljefas netrikdo signalo. Gali kilti klausimas, ar signalizacija gali suveikti atsitiktinai. Tarkime, praskridus musei.

Tikrai neturėtų, nes davikliai nereaguoja į gyvūnus, lengvesnius nei 30 kg. Kaip minėjome anksčiau, daviklio baterija turėtų tarnauti bent penkerius metus. O jei norėsite ją pakeisti, vėlgi viskas labai paprasta: nuimsite dangtelį, pakeisite maitinimo šaltinį. Kaip ir centralė, judesio daviklis nugarėlėje turi įjungimo mygtuką bei apsaugą - tamperį (piktavaliui nuėmus dangtelį, suveiks signalizacija).

Į apsaugos sistemą galite jungti ir sudėtingesnį judesio daviklį – su integruota vaizdo kamera. Užfiksavęs judantį kūną, jis gali padaryti iki 20 nuotraukų, kurias, sujungtas į trumpą filmuką, atsiųs jums į mobiliąją „Hik-Connect“ programėlę. Su centrale jis gali komunikuoti net iki 800 m atstumu. Numatytas baterijos resursas – iki 6 metų.

Magnetinis durų atidarymo daviklis taip pat idealiu atveju veikia net 1600 m atstumu nuo centralės. O jo baterija turi tarnauti iki 5 metų.

Ir – bene svarbiausias valdiklis (jei nenorite valdyti sistemos programėle) - bevielis pultelis. Jį galima nešiotis kišenėje, tiesiog prisegus kaip raktų pakabuką. Su centrale jis išlaiko ryšį 900 m atstumu. O pultelio baterijos turėtų pakakti trims metams. Beje, sistemoje galima naudoti ir tradicinę signalizacijos įjungimo/išjungimo klaviatūrą.

Programėlės „Hik-Connect“ galimybės

Programėlė siūlo begalę kiekvieno prijungto bevielio prietaiso ar centralės nustatymų. Iš dažniau naudojamų – galite pasirinkti prisijungimo prie interneto būdą. Jei jungiatės per maršrutizatorių, reikės suvesti jo slaptažodį ir spausti mygtuką „Next“. Na, viskas labai paprasta ir intuityvu. Tuomet jau galėsite pridėti aukščiau išvardytus bevielius sistemos komponentus. Arba už jus tai padarys AX PRO specialistas.

Pagrindiniame programėlės ekrane turėsite galimybę įjungti ar išjunti centralę bei parinkti net ir jos veikimo nustatymus. Pavyzdžiui, esant reikalui atjungti centralės ar daviklio dangtelio apsaugą (tam atvejui, jei norite pajungti laidą ar pakeisti SIM, bateriją ir t.t.).

Kaip ir išmaniųjų apsaugos kamerų „EZVIZ“ (valdomų programėle per telefoną) atveju, centralės valdymu galima pasidalinti ir su kitais programėlės „Hik-Connect“ vartotojais. Tarkime, su šeimos nariais, kolegomis, bendrasavininkiais. Taigi pridėti (per „Enrollment mode“ meniu) arba panaikinti vartotojus, kitus bevielius įrenginius ar keisti bevielio pultelio slaptažodį galima vos keliais virtualaus mygtuko paspaudimais telefono ekrane.

Pasirinkę meniu punktą „Area“, galime susikurti iki 16 skirtingų apsaugos zonų ir suteikti joms pavadinimus: svetainė, virtuvė, garažas, kiemas ir pan. Kiekvieną iš jų galima įjungti arba atjungti (tarkime, miego metu).

Jei esame pasirinkę ryšio sąsają per SIM kortelę, pranešimus apie suveikusią apsaugos sistemą galime gauti ne tik į programėlę, bet ir SIM žinutėmis tiems abonentams, kurių telefono numerius suvesime į programėlę.

Meniu galimybės tikrai neribotos. Paspaudę ant centralės simbolio galime keisti dešimtis jos nustatymų (tarkime, prisijungimo prie tinklo). Pasirinkę daviklius, gausime visą informacijos spektrą – programėlė rodys net oro temperatūrą, nebekalbat apie baterijos būklę ar signalo stiprumą bei tamperio (apsaugos nuo dangtelio atidarymo) statusą. Taip kiekvieną daviklį galima susikonfigūruoti atskirai pagal poreikius.

Meniu pasirinkę punktą „Notifications“, galėsime matyti visų sistemos suveikimų laiką ir zonas, taip pat prijungtų ar atjungtų įrenginių istoriją. Kitaip tariant, visus svarbiausius įvykius, užfiksuotus programėlėje.

Saugesnis ir patogesnis gyvenimas

Taigi bevielė apsaugos sistema „Ax Pro“ labai išplečia galimybes ir daro mūsų gyvenimą saugesnį bei patogesnį. Ji tinka ir daugiabutyje, ir miesto kotedže, ir kaimo sodyboje. Įsivaizduokite: turite rąstinį namą, bet sugalvojote pastatyti dar ir pirtelę, vėliau dar ir garažą. O gal dar elingą valčiai ežero pakrantėje. Bevielė saugos sistema „Ax Pro“ leis įrengti judesio ir durų atidarymo daviklius visuose naujai pastatytuose objektuose, nutolusiuose nuo centralės net ir didesniu atstumu. Ir tam nereikės jokių papildomų laidų. Tik nuskenuokite QR kodus ir pridėkite prietaisus programėlėje. Užtruksite vos kelias minutes.

Užsakymo nr.: PT_89120053