Mažesnė kaina ir daugiau bilietų

Sindikato žaidimo būdas skirtas loterijų bilietus perkantiems internetu. Jis ypatingas tuo, jog sujungia žaidėjus į grupę – joje esantys lygiomis dalimis dalinasi bilieto kainą, o laimėjimo atveju – ir prizą.

Lietuvoje žaisti sindikatu siūlo tarptautinės loterijos „Vikinglotto“ ir „Eurojackpot“. Kaip teigia jas įgyvendinančios įmonės „Olifėja“ marketingo vadovė Renata Mozuraitė, sindikatas – tai dar vienas būdas išbandyti sėkmę loterijoje, leidžiantis įsigyti daugiau bilietų už net kelis kartus mažesnę kainą nei žaidžiant įprastai.

„Pavyzdžiui, pasirinkus „Vikinglotto“ žaisti sindikatu – su vienu bilietu žaidžia penki žmonės. Tai reiškia, kad kaina dalinama į penkias dalis – ir, tarkim, 10 „Vikinglotto“ bilietų galima įsigyti vos už 4 eurus. Žaidžiant įprastai už tokią kainą galima įsigyti vos 2 bilietus. Matematika čia – paprasta“, – detalizuoja R. Mozuraitė.

Analogiška situacija ir nusprendus sindikatu dalyvauti loterijoje „Eurojackpot“. Tik joje su vienu bilietu žaidžia ne penkių, o jau dešimties žmonių grupė – tad bilieto kaina tampa dar mažesnė.

„Žaidėjas gali rinktis 20 bilietų už vos 6 eurus arba 50 bilietų – už 15 eurų. Tai reiškia, kad vienas bilietas tekainuoja 0,3 euro – o padovanoti jis gali įspūdingą laimėjimą“, – sako R. Mozuraitė.

Viską lemia atsitiktinumas

Žaidžiant sindikatu biliete esančius skaičių derinius atsitiktine tvarka generuoja kompiuteris. Taip pat svarbu pabrėžti, kad Lietuvoje kompiuteris atsitiktine tvarka atrenka ir žmones, kurie žais su tais pačiais bilietais.

„Tai reiškia, kad bent kol kas mūsų tautiečiai negalėtų pakartoti Škotijos ligoninės kolektyvo laimėjimo istorijos – nes mūsų žaidėjai negali pasirinkti, kad, pavyzdžiui, kolegų būrys ar draugų grupė žaistų su tuo pačiu bilietu. Viską lemia atsitiktinumas“, – skirtumą aiškina R. Mozuraitė.

Tiesa, pasak R. Mozuraitės, neatmetama galimybė, kad ateityje ir Lietuvos žaidėjai galės patys formuoti sindikato žaidėjų grupes: „Visa tai priklauso nuo žaidėjų susidomėjimo ir įsitraukimo. Žaidimas sindikatu mūsų šalyje ir atsirado dėl to, kad „Olifėja“ nuolat siekia savo žaidėjams pasiūlyti naujus ir pagal geriausias tarptautines praktikas pritaikytus žaidimo būdus, kurie jiems leidžia ne tik naujai išbandyti mėgstamą loteriją, bet ir siekia padidinti žaidėjų galimybes laimėti didžiausius loterijų prizus.“

Lietuvos žaidėjams galimybė sindikatu žaisti „Vikinglotto“ pristatyta 2017 m. pabaigoje, o „Eurojackpot“ – nuo 2020 m. kovo mėnesio. Nepaisant to, jog šis žaidimo būdas Lietuvoje gana naujas – šiuo metu jis yra vienas populiariausių tarp žaidėjų, loterijų bilietus perkančių www.perlas.lt.

Užsakymo nr.: PT_88937637