Tradicijų ir šiuolaikinio kulinarijos meno įkvėpta vieta

Rugsėjo pabaigoje Vilniuje atsidaręs išskirtinis restoranas „La Capital“ lankytojams siūlo leistis į meksikietiškų skonių kelionę. Tradicinė Meksikos virtuvė čia naujai interpretuojama ir derinama su šiuolaikiniu kulinariniu menu. Meksikietišką dvasią restorane perteikia ir originalius bei ryškius skonius atkartoja virtuvės šefo kruopščiai sukurti patiekalai, kurių nederėtų painioti su Teks-Meks virtuve.

Autentika „La Capital“ restorane juntama net ir kasdienėse detalėse. Pavyzdžiui, tortilijos ir tostados gaminamos vietoje virtuvės komandos, jas ruošiant tradiciniu meksikietišku būdu, specialiu iš Meksikos atsiųstu aparatu. Tuo tarpu tradicinius skonius atkuriančius natūralius prieskonius „La Capital“ siunčiasi iš Ispanijos bei Meksikos, o labiausiai meksikietišką stilių atitinkančių ingredientų ieško visoje Europoje.

Restorano komanda pasakoja, kad siekdami svečiams pasiūlyti unikalius potyrius susiduria ne su vienu iššūkiu, tačiau užsidegimas ir kūrybiškas požiūris padeda juos įveikti. „La Capital“ kviečia paragauti daug skirtingų, senovinių preispaniškų tradicijų įkvėptų patiekalų, o savo favoritus atrasti galima ir išbandžius specialiai paruoštą degustacinį rinkinį.

Ieva Guraitė / ,,Ievafoodshost"

Lankytojus pasitinka skonių gausa

Tarp ypatingų meniu pasiūlymų galima rasti užkandžiams patiekiamas net trijų rūšių sevičė, vietoje ruošiamus salsa rinkinius ar pomidoriniame padaže marinuotų krevečių ir aštuonkojo kokteilį „Vuelve a la vida“. Restorano lankytojai taip pat gali išbandyti kukurūzinį viščiuką su juodosios arba žaliosios molės padažu, kuris yra svarbus meksikietiškos virtuvės akcentas.

„La Capital“ netrūksta ir tradicinių desertų, tokių kaip meksikietiškos plikytos tešlos spurgytės churros. Taip pat lankytojai kviečiami paragauti specialiai restorano meniu sukurtų, originalių Meksikos skonių ir ingredientų įkvėptų ledų bei šerbetų su pekano riešutais ar meskaliu.

Ieva Guraitė / ,,Ievafoodshost"

Dar viena išskirtinė klientams siūloma staigmena – daugiau nei 100 rūšių tradicinių Meksikos gėrimų tekilos ir meskalio kolekcija, sudaryta patyrusios someljė. Norėdami giliau pažinti šios šalies skonius bei ritualus, restorano svečiai taip pat gali pasimėgauti tiesiai iš Meksikos atgabenamu vynu ar išmėginti dažnam negirdėtus gėrimus, tokius kaip raicilla ar sotolis. Be to, net ir tradiciniai bei visiems puikiai žinomi kokteiliai, pavyzdžiui, „Margarita“, šioje vietoje įgauna meksikietišką atspalvį.

Ne atsitiktinai restoranui pasirinkta vieta

Saltoniškių verslo centre atidarytas restoranas „La Capital“ yra „Brussels Mussels“ kūrinys ir jų besitęsianti kulinarinė kelionė po įvairias šalis. Vilniečiai jau turėjo progą susipažinti su kiek anksčiau įkurtais kitais sėkmingais šios komandos restoranais, kurie atskleidžia Belgijos bei Prancūzijos gastronominę kultūrą.

„La Capital“ komanda pasakoja, kad vieta restorano atidarymui buvo pasirinkta ne atsitiktinai. Pasak jų, dažnai naujus barus ar restoranus renkamasi vystyti miesto centre, šalia kitų panašių įstaigų. Tačiau kurdama „La Capital“, komanda nusprendė sekti pirmojo „Brussels Mussels“ restorano, įsikūrusio Rinktinės gatvėje Vilniuje, pavyzdžiu. Meksikietiškų patirčių restorano kūrėjai siekė pasiūlyti erdvę, kurioje žmonės skaniai ir kokybiškai galėtų pavalgyti ne miesto centre.

Ieva Guraitė / ,,Ievafoodshost"

Be to, Saltoniškių gatvėje esantis „Danske“ miestelis, kuriame yra įsikūręs naujasis restoranas, primena didžiųjų pasaulio miestų verslo centrus. Todėl ir į „La Capital“ užsukę žmonės dažnai maloniai nustemba, kad naujoji erdvė leidžia pasijusti tarsi Niujorke ar kitame pasaulio didmiestyje.

Meksikietiška dvasia ir interjere

Ne mažiau išskirtinis nei pasirinkta vieta yra ir restorano interjeras, kuriame per subtiliai derinamas detales atsiskleidžia meksikietiška autentika. Pasak „La Capital“ kūrėjų, Meksika yra didelė ir įvairi šalis, skirianti ypatingą pagarbą gamtai. Todėl ir Vilniuje įsikūrusiame restorane siekiama perteikti šios šalies tradicijas.

„La Capital“ interjere dominuoja pilki ir rusvi atspalviai, menantys Meksikos žemes, kalnus ir kraštovaizdį. Pasitelkiamos natūralios medžiagos, tokios kaip medis ar molis. Taip pat jaukią bei smagią restorano aplinką kuria tradicinės meksikietiškoje kultūroje dekoracijos, kurios buvo atrinktos ir atgabentos iš Meksikos specialiai restoranui Lietuvoje.

Siekiant kuo tiksliau atkurti Meksikos papročius ir suteikti autentiškumo pojūtį, ypatingas dėmesys skiriamas ir „La Capital“ naudojamiems indams. Taigi, restorano lankytojai turi galimybę tradicinius gėrimus, tokius kaip meskalis ar tekila, ragauti iš tam specialiai skirtų stikliukų ir talpų.

Ieva Guraitė / ,,Ievafoodshost"

Patyrusi restorano komanda

Restorano „La Capital“ komandą sudaro patyrę savo srities specialistai. Vienas svarbiausių jos narių – iš Meksikos atvykęs virtuvės šefas Alexis Hernández Maldonado, sukaupęs didelę patirtį dirbdamas aukščiausio lygio restoranuose su geriausiais šefais. Savo darbe jis derina prancūzišką kulinariją su autentiška Meksikos virtuve. Restorano įkūrėjai džiaugiasi, kad į Lietuvą jiems pavyko pasikviesti profesionalų šefą su žmona Alina, kuri taip pat yra Meksikos autentiškų gėrimų, meskalio ir tekilos someljė. Juos suintrigavo kuriamas modernus meksikietiškos virtuvės pateikimo konceptas. Privilioti tokį patyrusį šefą – gastronominis Lietuvos laimėjimas.

Pirmą kartą į Lietuvą atvykęs šefas iškart persikėlė čia gyventi ir dirbti. „Meksika yra garsi šalis. Ten nuolat vyksta didžiulis veiksmas, visur pilna žmonių, jie garsiai linksminasi, valgo gatvės maistą, šurmuliuoja. Čia, Lietuvoje labai ramu, žmonės santūresni. Veiksmo, akivaizdu, mažiau“, – įspūdžiais dalijasi A. H. Maldonado.

Nors kurdamas autentišką meksikietišką virtuvę restorane „La Capital“ A. H. Maldonado susiduria su iššūkiais, jis tiki ir žavisi šiuo projektu bei dega idėja skleisti žinią apie Meksikos kultūrą mūsų šalyje. Drauge su komanda jis siekia kurti komfortišką modernią autentiką.

Taip pat pozityviai „La Capital“ komanda pasitinka ir artėjančias gražiausias žiemos šventes. Klientams restoranas ruošia įdomią ir įtraukiančią Naujųjų metų pasitikimui skirto renginio programą, o šventes ypatingoje aplinkoje norintiems paminėti svečiams pasiūlys pasimėgauti išskirtine degustacine vakariene.

Užsakymo nr.: PT_88933891