„Stengiamės, kad mūsų darbuotojai gautų visą jiems reikalingą sveikatos priežiūrą, todėl nuolat peržiūrime papildomų naudų spektrą ir įtraukiame vis daugiau aktualių paslaugų. Nuo sausio 1 d. dalinai kompensuosime apsilankymus pas odontologą ar okulistą. Tikime, kad draudimo praplėtimas suteiks mūsų darbuotojams ir jų sveikatai dar daugiau naudos“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė.

Anot S. Savickienės, nuo 2019 m. pradžios kasmet siūlomas privatus sveikatos draudimas yra labiausiai prekybos tinklo darbuotojų vertinama papildoma nauda. Šių metų sausio–rugsėjo mėnesiais darbuotojai pasinaudojo daugiau kaip 10 tūkst. įvairiausių paslaugų – nuo ambulatorinio ar stacionaraus gydymo iki receptinių ir nereceptinių vaistų. Taip pat apdraustieji privačiu sveikatos draudimu gali be jokių apribojimų lankytis privačiose klinikose.

 Sandra Savickienė

Darbuotojus apdraudžia vis dažniau

Anot „Lietuvos draudimo“ Verslo klientų departamento direktoriaus Simono Lisausko, nuo pandemijos pradžios Lietuvoje vis daugiau dėmesio skiriama darbuotojų sveikatai, o šią tendenciją, tikėtina, padiktavo jie patys. Sveikatos draudimas apdraustajam suteikia saugumo jausmą, kad jis gaus visą reikiamą pagalbą, kai jos prireiks, ir pasitikėjimą, kad darbdaviui rūpi, kaip darbuotojas jaučiasi.

Šią tendenciją pagrindžia ir statistika – skaičiuojama, kad per dešimt šių metų mėnesių sveikatos draudimo rinka paaugo 25,5 proc. (pernai rinka augo 14 proc.). Ankstesniais metais daugiausiai draudėsi informacinių technologijų ir telekomunikacijų įmonės bei bankai. Tačiau pastaraisiais metais privatus sveikatos draudimas tampa vis populiaresnis ir kituose sektoriuose.

„Visgi tik dalis įmonių gali pasigirti jau kelerius metus investuojanti į darbuotojų sveikatą. Daugelis šią priemonę pradėjo taikyti tik pastaraisiais metais. Tikėtina, kad tokia praktika ateityje tik dažnės, nes privatus draudimas tampa atsakingo ir į darbuotojų gerovę orientuoto verslo būtinybe“, – teigia S. Lisauskas.

Simonas Lisauskas

Darbuotojų sveikata rūpinasi ir kitomis priemonėmis

„Lidl Lietuva“ savo darbuotojų sveikata rūpinasi ir kitais būdais. Pavyzdžiui, dovanoja specialius vitaminų rinkinius. Juose kiekvienas komandos narys gauna įvairių imunitetą stiprinančių vitaminų – nuo vitamino C iki omega-3 riebalų rūgščių. Taip pat visi norintys darbuotojai ir jų vaikai iki 14 metų kasmet gali nemokamai pasiskiepyti nuo gripo.

„Mūsų taikomos sveikatos stiprinimo priemonės nėra nukreiptos tik į fizinę komandos narių sveikatą. Ne mažiau svarbi ir emocinė savijauta. Tam skirta naujausia mūsų iniciatyva – „Gali mumis pasikliauti!“. Jos metu darbuotojai ir jų artimieji kviečiami nemokamai ir anonimiškai pasikonsultuoti su kvalifikuotais psichologais bei konsultantais asmeniniais, teisiniais ar finansiniais klausimais ir taip gerokai palengvinti savo kasdienybę“, – sako S. Savickienė.

S. Savickienė pažymi, kad prie emocinio saugumo užtikrinimo prisideda ir finansinis komandos narių stabilumas. Lyginant su didžiausias šalies prekybos tinklais, „Lidl Lietuva“ darbuotojams mokamas didžiausias vidutinis darbo užmokestis, kuris remiantis naujausiais spalio mėnesio „Rekvizitai.lt“ duomenimis, neatskaičius mokesčių siekia 1662,50 eurų. Taip pat nuo 2022 m. sausio 1 d. „Lidl Lietuva“ visiems darbuotojams didins atlyginimus 5–15 proc. ir tam iš viso skirs daugiau nei 9 mln. eurų.

Šiuo metu įmonėje jau dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 59 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 23-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje bei Druskininkuose.

Užsakymo nr.: PT_88933849