Šlovės valanda – TikTok

Socialinių tinklų analitikai vieningi – 2022-ieji bus TikTok šlovės metai. Trumpų videosiužetų kūrimo ir dalijimosi platforma jau šiemet pasiekė populiarumo rekordus, o kitąmet ketina užkariauti dar didesnį vartotojų kiekį, ypač – jaunimo tarpe.

Kodėl toks TikTok toks populiarus? Nes jo veikimas paremtas itin efektyvia suasmeninto turinio rekomendacijų sistema, kuri tiek kūrėjui, tiek reklamos užsakovui leidžia organiškai pasiekti itin gerus rezultatus. Ši platforma leidžia paprastai, bet tuo pačiu kūrybiškai pateikti originalų turinį – patrauklius minivaizdo siužetus. Ir būtent toks turinys pasiekia didžiausią vartotojų ratą.

Dar viena populiarumo priežastis – TikTok sukurtą turinį paprasta panaudoti ir kituose socialiniuose tinkluose, pavyzdžiui, Instagram, LinkedIn ar Facebook, tuo pačiu susikuriant dar didesnį gerbėjų ratą. Ar visos socialinių tinklų platformos taikysis prie jaunimo pamėgto TikTok ir siūlys panašius produktus? Nebūtinai. Štai feisbukas eina kitu, metavisatos keliu. O ką darys kiti? Tai parodys 2022-ieji.

Huawei nova 9

Svarbiausia – kūrybiškumas

Tyrimų duomenimis, net 64,5 proc. interneto vartotojų informaciją gauna iš socialinių tinklų – TikTok, Facebook, Twitter, YouTube, Snapchat ar Instagram. Tačiau su dideliu vartotojų skaičiumi kyla ir didesni konkurencingumo iššūkiai. Anot ekspertų, tik įtraukus, kūrybiškas ir kokybiškas turinys patraukia dėmesį ir organiškai didina vartotojų skaičių bei populiarumą.

„Esame įsitikinę, kad augimas įmanomas tik per kūrybišką turinį ir patrauklų istorijų pasakojimą. Šių dienų ar ateities vartotojai yra vis labiau technologiškai pažengę, vadovaujasi tendencijomis ir tikisi aukščiausios kokybės. Tačiau jie ieško ir trumpo, linksmo, lengvo turinio“, – teigia Shant Oknayan, TikTok verslo sprendimų padalinio vadovas.

Todėl vizualų turinį kuriantiems influenceriams svarbu turėti idėjas sklandžiai įgyvendinti leidžiančias priemones. Būtent tokias galimybes socialinių tinklų turinio kūrėjams siūlo naujausias „Huawei nova 9” išmanusis telefonas.

Vienas iš didžiausių šio flagmano privalumų – „Huawei XD Fusion Engine“, kuris bet kuriuo paros metu leidžia išlaikyti ryškiausią kokybę ir kameros detalumą kiekviename vaizdo taške tiek fotografuojant, tiek filmuojant.

Be to, telefone yra ir integruotas dirbtinio intelekto (DI) tobulinimo algoritmas, užtikrinantis ryškius kadrus, leidžiantis kurti sulėtintus vaizdo siužetus, o priekinę ir galinę kameras perjungti realiu laiku – filmuoti galima nepertraukiamai abejomis kryptimis.

Huawei nova 9

Didėjantiems vaizdo formatams – nepriekaištinga vaizdo kokybė

Trečioji ir, ko gero, įdomiausia socialinių tinklų tendencija 2022-iesiems – tai didėjantys vaizdo formatai išmaniuosiuose įrenginiuose.

Bet kodėl vaizdo formatas didėja ir kinta? Nes taip patogiau, įdomiau ir... pritraukia dar daugiau vartotojų. Nuo pasirinkto vaizdo formato priklauso ir tai, koks turinys bus kuriamas, o tuo pačiu nepaprastai svarbūs tampa ir telefono vaizdo kameros parametrai.

Pavyzdžiui, YouTube, Facebook, Instagram jau leidžia įvairius vaizdo formatus, kuriuos galima talpinti tiek tiesiai iš išmaniojo telefono, tiek iš kompiuterio. Tuo tarpu TikTok pranešė pradedanti bendradarbiauti su „Amazon Fire TV“ paslauga. Ką tai reiškia? O gi tai, jog nuo šiol TikTok videosiužetus bus galima žiūrėti per didžiulį televizoriaus ekraną namuose. Kol kas tai – JAV ir Kanados gyventojams, tačiau panašios paslaugos ir galimybės pasieks ir Europos vartotojus.

Be to, tikėtina, tokias tendencijas perims ir kitų socialinių tinklų platformos – panašu, kad socialinių tinklų lyderiu tapęs TikTok neleis ramiai snūduriuoti kitiems rinkos gigantams.

Huawei nova 9

Tuo tarpu kūrybiškas turinys aukščiausios raiškos formatu 2022-aisiais bus būtinybė bet kurioje socialinių tinklų platformoje.

O kad telefonu filmuotas vaizdas televizoriaus ekrane maloniai nustebintų – būtina aukščiausios klasės telefono kamera. Ir tam idealiai tinka „Huawei nova 9“ telefonas, turintis net 50 MP „Ultra Vision“ kamerą su itin dideliu vaizdo jutikliu ir RYYB spalvų filtro jutikliu bei galimybe filmuoti 4K raiška. Telefone taip pat integruotas 8 MP itin plataus kampo objektyvas, 2 MP makro lęšis bei 2 MP vaizdo gylio jutiklis, padėsiantis įamžinti ryškius portretus ar išgauti kokybišką fono suliejimo efektą.

Stulbinančios kokybės asmenukėms – priekinė 32 MP jutiklį turinti kamera, kuria darytos nuotraukos atrodo itin gerai.

Aukščiausios kokybės vaizdą atkuria 120 Hz „Original Colour“ lenktas ekranas, perteikiantis 1,07 mlrd. spalvų. Be to, „Huawei nova 9“ telefone įdiegta 8 GB operatyvioji darbinė atmintis. Ji, drauge su pavyzdingu „Snapdragon 778G“ procesoriumi, leidžia pajusti visą šiuolaikinių išmaniųjų technologijų potencialą.

Huawei nova 9

Nepertraukiamam vizualaus turinio kūrimui ir redagavimui pasitarnauja ir kiti „Huawei nova 9” privalumai – telefonas ypač patogus naudoti ir ergonomiškas, nes sveria vos 175 gramus , o baterija – itin patvari, ilgaamžė ir talpi (4300 mAh). Ją su greitojo įkrovimo funkcija pilnai pakrauti galima vos per 38 minutes, o 60 proc. įkrovimą galima pasiekti vos per 18 minučių.

Tad jei jūsų kasdienybė neatsiejama nuo socialinių tinklų – „Huawei nova 9” taps jūsų patikimiausiu partneriu.

Užsakymo nr.: PT_88739123