Nuolat augantys klientų poreikiai „Kardiolitos klinikų“ Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centrą skatina ieškoti naujų būdų, kaip pasiūlyti grožio paslaugas dar kokybiškiau ir patogiau.

Šiame centre teikiamos estetinės ir lazerinės dermatologijos paslaugos nuo konsultacijų iki procedūrų, pacientus konsultuoja dermatovenerologai bei plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojai.

„Mūsų centre dirba savo sričių profesionalai, tikrieji estetinės medicinos meistrai – gydytojai, pažįstantys grožį. Kviečiame apsilankyti ir viliamės, kad pamėgsite mūsų profesionalias ir saugias konsultacijas, tyrimus bei procedūras“, – kviečia Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centro įkūrėjai.

Apgamų, papilomų, kapiliarų ir kitų odos darinių šalinimas, frakcinis odos atjauninimas Fraxis CO2 ir Secret RF technologijomis ir patempimas (fotorejuvenizacija), nepageidaujamų plaukelių šalinimas, raukšlių gydymas hialurono rūgšties ir botulino toksino injekcijomis, veido odos atnaujinimas trombocitais praturtinta plazma (PRP terapija) – tai tik kelios iš populiariausių ir Jūsų grožiui puoselėti reikalingiausių procedūrų.

Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centre taip pat teikiamos konsultacijos dėl krūtų didinimo (mažinimo), kūno kontūrą koreguojančių, riebalų šalinimo, veido, kaklo ir kitų plastinių operacijų. Vilniuje esantis centras pirmasis Baltijos regione pradėjo taikyti pažangiausią plaukų persodinimo metodiką DHI (Direct Hair Implantation) – ši technologija itin saugi, nes nenaudojami jokie skalpeliai ar kiti traumuojantys chirurginiai instrumentai, o plaukai po šios procedūros atrodo itin natūraliai. Naujausios kartos technologijos – dar vienas iš svarbiausių centro privalumų: kraujagysliniai pažeidimai gydomi galingu, universaliu ir turinčiu daugybę priedų vokišku „Quadro Star PRO YELLOW“ lazeriu, o daugelį kitų odos problemų galima išspręsti su naujos kartos „Fraxis duo“ sistema, leidžiančia skirtingomis procedūromis aplenkti laiką be operacijų.

Sugrįžus po atostogų Lietuvoje ar užsienio kurortuose, įpusėjęs ruduo – itin tinkamas metas pasirūpinti veido oda, kūno formomis ar plaukų puoselėjimu. Siūlome susipažinti su šiam metui aktualiomis procedūromis, kurias siūlo „Kardiolitos klinikų“ Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centras.

VEIDAS

Susigrąžinti jaunystę: frakcinis odos atnaujinimas

Frakcinis odos atnaujinimas Fraxis CO2 – inovatyviausia ir rezultatyviausia estetinės dermatologijos procedūra, padedanti sugrąžinti jaunystę Jūsų odai. Auksiniu odos jauninimo procedūrų standartu laikomas frakcinis odos atnaujinimas naujos kartos lazeriu Fraxis CO2 labiausiai tinkamas tuomet, kai odoje matomi ryškesni nuovargio ar senėjimo požymiai: gilios raukšlės, nelygumai, pakritusi oda, patamsėję paakiai, pigmentinės dėmės ar nelygi odos spalva.

Procedūros metu specialiai Jūsų odai parenkami lazerio parametrai. Lazerio impulsais suformuojami tam tikri mikroskopiniai vamzdeliai odoje, kuriais pašalinamos senos ląstelės. Lazeriu veikiamą zoną supančios sveikos ląstelės pradeda dalytis ir užpildo pažeistą plotelį. Tokiu būdu, panaudojant natūralius odos atsinaujinimo procesus, skatinamas greitas gijimas ir suformuojama lygi ir sveika oda. Atlikus procedūrą oda tampa stangresnė, sumažėja gilios raukšlės, išsilygina mažesnės raukšlelės, sumažėja odos pigmentacija, išsiplėtusios poros bei nuo spuogų likę randeliai, suvienodėja odos spalva, dingsta kiti estetiniai defektai.

Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centro gydytoja dermatovenerologė Jurgina Ūselienė specialiu lazeriu atlieka Fraxis CO2 procedūrą.

Holivudo žvaigždžių pasirinkimas: frakcinis mikroadatinis odos atjauninimas

Pasaulyje ypač efektyvia laikomą nechirurginę grožio procedūrą „Secret RF“ nuo šiol galima atlikti ir sostinės Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centre! „Secret RF“ – tai pasaulinė inovacija odos atnaujinimo srityje. Ši procedūra tampa pirmuoju Holivudo žvaigždžių pasirinkimu, kai norima greito ir akivaizdaus rezultato. Ši procedūra idealiai tinka siekiantiems per trumpą laiką sumažinti smulkias raukšleles ir pigmentaciją, palyginti odos spalvą, turėti gražesnę, stangresnę, sveikos išvaizdos odą!

Frakcinė radiodažnio technologija taikoma ne tik veido odai, bet ir kitoms zonoms: kaklui, dekoltė, plaštakoms. Ji taip pat naudojama randų ar išsiplėtusių strijų šlaunų ar pilvo srityse mažinimui, ypač tinkama jaunesniems žmonėms, turintiems randelių po aknės.

Procedūrai atlikti naudojama unikali naujos kartos didelio intensyvumo radiodažnio technologija ir auksinių mikroadatėlių sistema. Mažomis, plonomis lėtai ir švelniai slenkančiomis mikroadatėlėmis odoje sukuriami kanalai, pro kuriuos į konkrečias sritis nukreipiama radiodažnio energija, skatinanti audinių atsinaujinimą 3-uose skirtinguose odos sluoksniuose. Suaktyvinama kolageno ir elastino gamyba, todėl jau po pirmos procedūros oda akivaizdžiai atjaunėja, atrodo gaiviau ir sveikiau!

Prieš ir po „Secret RF“ procedūrų.

Botulino toksino ir hialurono rūgšties injekcijos raukšlėms mažinti

Botulino toksino injekcijos yra viena iš dažniausiai atliekamų raukšlių mažinimo procedūrų. Pirmąsias mimikos raukšleles pastebime dar ankstyvoje jaunystėje dėl pasikartojančių veido išraiškų (šypsojimosi, raukymosi, pykčio ar liūdesio emocijų). Senstant šios raukšlės ryškėja, gilėja ir taip keičia mūsų išvaizdą. Be to, raukšlės pradeda formuotis su metais dėl veido audinių pokyčių – elastingumo sumažėjimo, natūralaus odos pasmukimo.

Botulino toksino injekcijų poveikis atsiranda dėl tam tikrų raumenų veiklos slopinimo ar paralyžiavimo. Šios injekcijos gali būti naudojamos siekiant sumažinti raukšles susiformavusias kaktos zonoje, aplink akis, rečiau – smakro zonoje, prie lūpų. Botulino toksinas taip pat gali būti naudojamas bruksizmo gydymui („gummy smile“ – angl.) panaikinimui.

Botulino toksino injekcijomis galima išlyginti mimikos, vadinamąsias „pykčio, įtampos“, apatinio veido trečdalio, kaklo raukšles.

Hialurono rūgštis – tai natūrali medžiaga, esanti žmogaus organizme bei turinti didelę reikšmę palaikant vandens balansą odoje. Senstant bei priklausomai nuo tam tikro sezoniškumo ar mitybos hialurono kiekis organizme gali sumažėti, o oda – išsausėti, pradėti šerpetoti, papilkėti. Hialurono rūgšties injekcijų tikslas – užpildyti tarpus tarp odos ląstelių, atstatyti odos drėgmę ir stangrumą. Tokios injekcijos veikia tarsi pagalvėlės, iš vidaus suteikiančios atramą veido audiniams ir ląstelėms, kurie dėl senėjimo procesų yra praradę apimtį, elastingumą.

Hialurono rūgštis ne tik padeda išlaikyti odos drėgmę, švytėjimą. Tai – populiari priemonė, siekiant paryškinti tam tikrus veido bruožus (skruostikaulius, žandikaulio liniją) bei užpildyti raukšles ir padaryti jas ne tokias gilias. Procedūra gali būti atliekama nosies kupreles korekcijai, lūpų putlinimui ir lūpų kampučių pakėlimui, pajuodusių ir įdubusių paakių, smakro korekcijai. Hialuronas yra skirtingų rūšių bei skirtingos konsistencijos. Tinkamiausią preparatą parinks gydytojas, įvertinęs individualią paciento būklę.

KŪNAS

Nepageidaujamų plaukelių šalinimas Aleksandrito lazeriu

Ruduo ir žiema – pats tinkamiausias metas grožio procedūroms, atliekamoms medicininiais lazeriais. Viena iš jų – greitas nepageidaujamų plaukelių šalinimo būdas. Plaukų šalinimas šiai dienai yra neatsiejama kiekvieno žmogaus higienos ir estetikos procedūra.

Plaukų šalinimas lazeriu – tai procedūra, kurios metu dėka lazerio skleidžiamos šviesos sunaikinamas plauko folikulas. Lazerio pagalba galima ilgam pašalinti nepageidaujamus plaukelius. Plaukų šalinimą lazeriu renkasi pacientai, kenčiantys nuo įaugančių plaukų, dėl kurių susidaro pūliniai bei turintys alergišką, į bėrimus linkusią odą. Taip pat dėl pernelyg didelio plaukuotumo, greitai ataugančių plaukų, diskomforto labai dažnai juos skusti ar depiliuoti.

Plaukų šalinimas lazeriu gali būti atliekamas tiek vyrams, tiek moterims. Moterys dažniausiai šalina nepageidaujamus plaukus pažastų, bikini, blauzdų, šlaunų zonose (veido srityje – virš viršutinės lūpos, smakro, skruostų zonose). Vyrai dažniausiai renkasi pečių, pažastų, nugaros, krūtinės, pilvo plaukų šalinimą.

Priklausomai nuo zonos dydžio, kurioje norima pašalinti plaukus bei plaukuotumo, rekomenduojama atlikti 5 ar daugiau procedūrų. Procedūros veiksmingumas labiausiai priklauso nuo plauko spalvos, storio bei gylio, taip pat nuo hormonų kiekio bei genetinio polinkio.

Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centre plaukelių šalinimo procedūras Aleksandrito lazeriu atlieka gydytoja G. Ulianskaitė.

Populiariausios plastinės operacijos: kas dažniausiai koreguojama?

„Anksčiau plastinė chirurgija buvo laikoma tabu, tačiau pastarąjį dešimtmetį požiūris keičiasi, apie tai kalbama vis garsiau“, – sako Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja Giedrė Uždavinytė Šemetienė.

Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centro plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja Giedrė Uždavinytė Šemetienė

Gydytoja išskiria dvi šiuo metu populiariausias plastines operacijas:

• Riebalų persodinimas – ši operacija skirta kūno linijoms koreguoti ar kai kuriems kontūrams padidinti, išlyginti gilesnes raukšles, koreguoti kūno sričių defektus, taip pat atjauninti odą. Persodinimui riebalinis audinys imamas iš paties paciento poodžio.
• Akių vokų operacija – ją rekomenduojama atlikti, kai dėl užkritusių vokų yra sumažėjęs regos laukas, taip pat norint atsikratyti „pavargusio“ žvilgsnio įspūdžio.

PLAUKAI

Pažangiausia plaukų persodinimo technologija leidžia susigrąžinti pasitikėjimą savimi

Vešlūs plaukai – gamtos dovana, kuria norisi džiaugtis kuo ilgiau. Prasidėjęs plaukų slinkimas ar retėjimas daugeliui sumažina pasitikėjimą savimi ir gali pabloginti gyvenimo kokybę. Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centro gydytojos dermatovenerologės Aistė Audickaitė, Renata Kliunkienė bei plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja Giedrė Uždavinytė Šemetienė pataria, kad viena išeičių tokioje situacijoje – plaukų transplantacija itin moderniu metodu.

Pasak gydytojų, tai aktualu tiek vyrams, tiek moterims. Šiai procedūrai nėra amžiaus apribojimų, nebent būtų papildomų kontraindikacijų. Tokiais atvejais būtina išsiaiškinti, ar plaukų slinkimą lemia ne ligos, kurias galima pagydyti.

Pašnekovių teigimu, plaukų išslinkimo priežastys gali būti pačios įvairiausios, dažniausia jų – androgeninė alopecija. Tai yra paveldima liga, kurią lemia lytiniai hormonai androgenai. Vyrams dažniausiai prasideda hormonų ir genetikos kombinacijos sukeltas plikimas, o moterų plaukų slinkimą neretai sukelia skydliaukės problemos. Pacientai taip pat dažnai kreipiasi norėdami maskuoti galvos plaukuotosios dalies randus, atkurti dėl traumos, nudegimų ar genetinių priežasčių prarastus antakius ar barzdą.

Dermatovenerologė A. Audickaitė pasakoja, kad transplantavimu gali būti sprendžiama ne tik galvos plaukų praretėjimo ar nuplikimo problema, taipogi atliekant šią procedūrą galima suformuoti antakius ir barzdą, jei šiose zonose plaukai neauga ar yra reti.

Dermatovenerologė Aistė Audickaitė atkreipia dėmesį, kad plaukų transplantacijos atliekamos tiems pacientams, kurie turi savų plaukų.

Plaukų persodinimas DHI metodu laikomas pažangiausiu Baltijos regione – procedūros metu perkeliama po vieną plauko folikulą iš paciento donorinės zonos į tą vietą, kurioje pageidaujama atstatyti plaukus ar didinti jų tankumą. Pasak R. Kliunkienės, plaukų persodinimo procedūra besidomintys asmenys gali būti ramūs – DHI metodika Lietuvoje dirbantys gydytojai ir slaugytojos yra paruošti pagal aukščiausius „DHI Global University Academy“ standartus.

DHI technologiją pacientai renkasi dėl daugybės privalumų. „Dauguma pacientų renkasi šią procedūrą vien todėl, kad prieš ją nereikia nuskusti norimos atsodinti zonos plaukų. Plaukų persodinimas nereikalauja drastiškų paciento gyvenimo pokyčių – jau po savaitės jis gali grįžti į darbą ar socialinį gyvenimą“, – sako R. Kliunkienė.

Taikant DHI metodą, kitaip nei kitų plaukų persodinimo operacijų atvejais, nenaudojamos adatos, adatkočiai, kuriais būtų galima pažeisti plauko folikulą, todėl prigyja net 99 proc. transplantuotų folikulų. Nors persodinus plaukus akį džiuginantis rezultatas matomas iš karto, tačiau pacientams dera būti kantriems – tikrasis vaizdas pasimatys praėjus keliems mėnesiams ar po metų.

Prieš ir po. DHI metodu persodinami paties paciento plaukai iš donorinės zonos. Rezultatas – natūraliai atrodanti šukuosena.

„Kardiolitos klinikų“ Dermatologijos ir estetinės chirurgijos centras

Verslo centras U219 Ukmergės g. 219, Vilnius

Tel. +37062033383

www.kardiolitosklinikos.lt

Užsakymo nr.: PT_88654583