Probleminei veido odai – ypatingas dėmesys

Kaip teigia gydytoja dermatologė Valentina Rimkienė, aknė – viena iš dažniausių priežasčių, dėl kurios į gydytojus dermatologus kreipiasi jauno amžiaus žmonės. Ši uždegiminė odos liga gali pasireikšti labai įvairiai: vienus kamuoja tiesiog inkštirai, kitus gali varginti sunkesnės aknės formos, tačiau visais atvejais itin svarbu savo odą prižiūrėti nuosekliai, naudoti būtent tokiai odai sukurtas kasdienes odos valymo ir priežiūros priemones.

Gydytoja dermatologė Valentina Rimkienė

„Kosmetologai neretai gelbėja atlikdami profesionalų odos valymą, tačiau reikėtų nepamiršti – profesionalus odos valymas yra tik papildoma odos priežiūra, tačiau ne aknės gydymas, – sako V. Rimkienė. – Kitas labai svarbus dalykas – odos apsauga nuo ultravioletinių spindulių. Mitas, esą saulė teigiamai veikia aknės pažeistą odą, vis dar labai gajus. Iš tiesų UV spinduliai aknės pažeistai odai yra žalingi, o kai kuriais atvejais gali netgi pabloginti odos būklę ar išprovokuoti hiperpigmentaciją. Todėl pagal odos tipą parinktas apsauginis kremas nuo saulės tokiai odai yra būtinas.“

Išsamiai apie tai, kaip tinkamai prižiūrėti savo odą, spalio 27 d. specialaus Eucerin® DermoPure renginio „Apie aknę paprastai“ metu pasakojo ir kiti savo srities specialistai.

Renginyje dalyvavusi vizažistė Kamilė Kanapeckaitė pastebi, kad viena dažniausių klaidų, kurią daro probleminę odą turintys jauni žmonės – spuogelių maskavimas makiažu. „Jei oda nėra prižiūrėta, naudojamos netinkamos priemonės, – net ir kruopščiausias makiažas neatrodys tobulai, – sako vizažistė Kamilė Kanapeckaitė ir primena svarbiausias taisykles, kurių turėtų laikytis kiekvienas, besirūpinantis savo oda. – Prieš einant miegoti visuomet būtina kruopščiai nusivalyti makiažą. Taip pat svarbu reguliariai keisti pagalvių užvalkalus, odos nusausinimui naudojamus rankšluostukus. Jei tik turite galimybę, leiskite odai pailsėti be makiažo, venkite streso, kokybiškai maitinkitės ir stenkitės gerai išsimiegoti.“

Vizažistė Kamilė Kanapeckaitė

K. Kanapeckaitė atkreipia dėmesį ir į tinkamą odos priežiūros priemonių pasirinkimą: „Būna, kad mano sekėjos klausia patarimų, kokį kremą ar prausiklį joms galėčiau rekomenduoti. Tačiau veido odos priežiūra – labai individualus dalykas, tad su odos problemomis reikėtų kovoti pirmiausia pasitarus su gydytoju, o priemones rinktis atsižvelgiant į savo odos tipą bei būklę. Juk tai, kas tinka vieniems, gali visiškai netikti kitiems“.

Apie aknės atsiradimo ir paūmėjimo priežastis renginyje pasakojusi gydytoja dermatovenerologė Rūta Gancevičienė taip pat akcentuoja odos priežiūros priemonių pasirinkimą – jos turi būti ne tik veiksmingos, bet ir švelnios odai.

Gydytoja dermatovenerologė Rūta Gancevičienė

„Odos paviršiuje esantys lipidai saugo odą, todėl ją prausti reikia labai švelniai. Oda turėtų būti valoma du kartus dienoje, tačiau prausiklį patartina naudoti tik vakarais. Ryte odą pakanka nuprausti šiltu vandeniu“, – sako R. Gancevičienė.

Suprasti, ar priemonė yra tinkama, galima įvertinus odos pojūčius – ji turi jaustis komfortiškai. Jei vargina odos tempimas, odą niežti ar atsiranda naujų bėrimų – naudojama priemonė nėra tinkama. Išimtis gali būti tik tuomet, kai apie tokią galimą trumpalaikę reakciją prieš paskiriant priemonę įspėjo kosmetologas arba gydytojas. Tokiu atveju tolimesnio priemonės naudojimo galimybes reikėtų vertinti individualiai.

Abi pašnekovės įsitikinusios: tinkamai parinktos priemonės gali padėti išspręsti odos problemas, tačiau vien to nepakanka – oda būtina rūpintis ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus.

Kaip pastebi gydytoja dietologė Dalia Vaitkevičiūtė, kovojant su akne būtina atkreipti dėmesį ir į kasdienės savo mitybos racioną. Viena iš svarbiausių gražios odos paslapčių – pakankamas kiekis skysčių ir subalansuota mityba, todėl į kasdienės mitybos racioną būtina įtraukti daugiau produktų, turinčių organizmui itin naudingų Omega-3 riebiųjų rūgščių, antioksidantų, vitaminų C, E ir A. Patartina vengti aknės paūmėjimą skatinančio cukrus ir aukšto glikeminio indekso produktų, taip pat pieno ir perdirbtų mėsos produktų, greitojo maisto.

Gydytoja dietologė Dalia Vaitkevičiūtė

Dėmesį atkreipti reikėtų ir į fizinį aktyvumą, kurio dėka pagreitėja kraujotaka, tad organizmas geriau aprūpinamas svarbiausiomis maisto medžiagomis. Gerėjant kraujotakai oda atrodo lygesnė, sveikesnė ir stangresnė. Jei norite džiaugtis sveika ir skaisčia oda, sureguliuokite miego režimą, atsisakykite žalingų įpročių ir, žinoma, saugokite odą nuo neigiamo aplinkos taršos poveikio.

Priemonės, sukurtos specialiai į aknę linkusiai odai

Siekiant kovoti su spuogeliais, svarbu rinktis ne tik odą gerai valančias, tačiau tuo pačiu švelnias odos priežiūros priemones. Būtent šiuo tikslu ir Eucerin® DermoPure priemonių linija su poras atverčia pieno rūgštimi ir odą švelniai valančiais amfotenzidais.

Eucerin® DermoPure priemonių liniją sudaro septynios skirtingos priemonės visapusiškai į aknę linkusios odos priežiūrai. Odai nuvalyti naudokite švelnų prausimosi gelį ir nešvarumus pašalinantį šveitiklį, tuomet paruoškite odą tolimesnėms procedūroms su odos nesausinančiu toniku. Palepinkite odą poras atkemšančiu, dėmeles veiksmingai mažinančiu lengvos tekstūros serumu ir odą gerai drėkinančiu bei nuraminančiu kremu.

Dienos metui, kuomet norisi, kad oda atrodytų nepriekaištingai, į pagalbą pasitelkite dvi nepamainomas Eucerin® DermoPure priemones: net aštuonias valandas odą nuo blizgesio saugantį ir matinį efektą sukuriantį fluidą su salicilio rūgštimi bei dvigubo poveikio priemonę – odos trūkumus maskuojantį ir dėmeles mažinantį pieštuką.

Daugiau naudingos informacijos bei specialistų patarimų apie aknės varginamos odos priežiūrą išgirsite Eucerin® DermoPure renginyje „Apie aknę paprastai“.

Užsakymo nr.: PT_88545905