Bet apie viską iš pradžių. Šią kamera galima būtų pavadinti „Paprasta kaip dukart du“. Instaliuoti įtaisą tikrai nesudėtinga, tą padaryti gali bet kuris vartotojas, sugebantis bet kurį įrenginį prijungti prie bevielio interneto. Išėmę EZVIZ iš pakuotės, tiesiog pajunkite kroviklį prie elektros tinklo, o pačią kamerą arba pritvirtinkite prie sienų ar lubų (tam skirta speciali montavimo lėkštelė, esanti komplekte), arba tiesiog pastatykite jums patogioje vietoje ant spintos – abiem atvejais ši elektroninė „akis“ išlieka stabili, jei tik žemė nedreba.

Kameros pajungimas užtruks vos kelias minutes

Pajungę kamerą prie maitinimo, į telefoną atsisiųskite programėlę EZVIZ iš „App store“ arba „Google“ programėlių parduotuvės. Atsisiuntimas nemokamas. Tuomet per programėlę susiekite telefoną su kamera, nuskenuodami jos QR kodą, priklijuotą ant nugarėlės. Tuomet turite dvi galimybes – jungtis prie interneto kabeliu per LAN jungtį arba bevieliu ryšiu. Jungdami įtaisą prie interneto, sulauksite kibernetinės asistentės patvirtinimo balsu ir netrukus ekrane pamatysite filmuojamą vaizdą bei programėlės EZVIZ meniu. Jame – keli svarbūs funkciniai mygtukai. Jie suteikia galimybę atsukti atgal ir peržiūrėti dominančią įrašo vietą, ją ištrinti, pasirinkti filmavimo kokybę, kamerą pasukti 360 laipsnių kampu (tiesiog nykščiu stumdant rutuliuką telefono ekrane), įjungti automatinę judesio sekimo funkciją (tai yra labai svarbi kameros naujovė), telefonu kalbėtis su asmeniu, esančiu prie kameros, pasirinkti privatų režimą (jei nenorite filmuoti kažkurio epizodo), jungtis prie debesies (saugyklos, kurioje bus saugomi įrašai), naudoti įrašymo į telefoną galimybę, padaryti momentinę 360 laipsnių nuotrauką.

Įrenginio teises galima suteikti ir kitam šeimos nariui ar draugui, jei jis prisiregistravę programėlėje, o įrašų bibliotekoje galima rasti vaizdus, kurios nufilmavote iš anksto nustatytu metu.

Naudingos funkcijos

Svarbi ir naudinga IR infraraudonųjų spindulių pašvietimo iki 10 m funkcija, kuri leidžia aiškiai matyti tamsoje. Uždegus ar užgesinus šviesą kamera iš naktinio režimo į dieninį persijungia pati. O TRUE-WDR (plataus dinaminio diapazono technologija) režimas normalizuoja vaizdo kokybę esant itin kontrastingam apšvietimui (kad nebūtų vien balta ir juoda). Kaip bet kuriame šiuolaikiniame išmaniajame telefone vartotojas gali pasirinkti vaizdo spalvų paletę: Originalią, Lengvą, Ryškią. Kameros vaizdą galima vartyti 180 laipsnių kampu.

Automatinė judesio sekimo funkcija veikia tikrai efektyviai ir yra labai praktiška. Dar geriau - kamera judantį žmogų skaitmeniniu būdu priartina iki 4 kartų. O peržiūros režimu (žiūrint ne tiesiogiai), telefone vaizdą skaitmeniniu būdu galima pasididinti dar 8 kartus. Ir priekaištų įrašo kokybei sunku rasti, turint omeny, kad tai – viso labo nedidelė naminė saugos kamera. Beje, programėlės nustatymuose yra galimybė pasirinkti judesio ieškiklio jautrumą 6 balų skalėje. Iš esmės, nustačius 6, po menkiausio žmogaus galvos kryptelėjimo kamera susifokusuoja į jį ir padidina vaizdą. Tad dažnu atveju visiškai pakanka nustatyti jautrumą ties vidurine reikšme.

Programėlės pranešimų skiltyje yra daugybė skirtingų nustatymų. Tačiau vėlgi, ko gero praktiškiausias – gauti pranešimą į telefoną, kamerai užfiksavus žmogaus siluetą. Tačiau galima ieškiklį konfigūruoti ir nebūtinai žmogaus siluetui arba apibrėžti tik siaurą zoną, kurioje norėtumėte užfiksuoti judesį.

Pradėjus naudotis kamera, reikėtų apsispręsti, kokio ilgio įrašus kaupsite ir kur: telefone (bet ilgi epizodai užims atmintį), Micro SD kortelėje (specialus lizdas kameros galinėje sienelėje kortetelei iki 256 GB ), tačiau vagystės atveju neteksite ir kameros, ir vaizdo įrašo. Kamera naudoja H.265 vaizdo glaudinimo technologiją, kuri leidžia taupyti vaizdo saugyklos vietą. Įrašinėjant geriausia – Ultra HD – kokybe viena minutė vaizdo įrašo telefone užima apie 8 MB. Tačiau, jeigu kokybė jums nėra labai svarbi, o saugyklos vietą būtina taupyti, galite rinktis Full HD ir Standart kokybinius vaizdo raiškos nustatymus.

Galimybė atsukti vaizdą atgal ir peržiūrėti

4 megapikselių kamera įrašinėja 2K raiška, kurios tikrai pakanka. Tačiau, kaip rodo praktika, ilgiau nebuvus namuose, norisi peržiūrėti ilgesnį archyvą. Ko gero, geriausias ir nedaug kainuojantis būdas saugoti įrašus – pasirinkti EZVIZ CloudPlay debesį su galimybe saugoti vaizdą ribotą laiką. Programėlė siūlo 30 dienų nemokamą bandomąją debesies versiją, bet už patogų vartotojui informacijos kaupimą ir saugojimą debesyje vėliau reikės susimokėti. Įrašinėdami viena kamera ir rinkdamiesi 7 dienų vaizdinės informacijos saugojimo laikotarpį, mokėsite 49,99 Eur per metus (galima rinktis ir mėnesio prenumeratą). Jei vaizdai saugojami 30 dienų, mokestis – 99,99 Eur per metus.

Tačiau EZVIZ siūlo ir Namų planą, kai į tą patį debesį galima sujungti iki keturių kamerų. Jas galima grupuoti pagal namų erdvę. Pvz., virtuvė, svetainė, vaikų kambarys, galinis kiemas ir t.t. Jei įrašote vaizdą keliomis kameromis, už 7 dienų vaizdų istoriją mokėsite 74,99 EUR , o 30 dienų įrašo saugojimo atveju – 149,99 EUR per metus (galima prenumeruoti ir trumpesniam laikotarpiui).

Jei jums kyla klausimų dėl asmeninės informacijos saugumo, galime garantuoti, kad duomenų perdavimas tarp EZVIZ kameros ir debesies yra užšifruotas, o kodą turi tik vartotojas. Norint prisijungti prie debesies, reikia atlikti kelis autentifikavimo žingsnius.

Apibendrinant galima būtų drąsiai sakyti, kad ši maža ir patrauklaus dizaino vidaus erdvės apsaugos kamera EZVIZ CS-C6W turi begalę funkcijų, veikia sklandžiai ir yra patogi naudoti. Funkcijų kiekis tikrai atitinka kainą, kuri svyruoja apie 109 EUR.

Užsakymo nr.: PT_88464609