Pastaruoju metu kūrenimui skirto biokuro – medienos – kaina augo apie 40 proc., todėl namo šildymas ja gerokai brango. Norintys užsitikrinti nekintančią šildymo kainą ir sutaupyti, tokius katilus gali pasikeisti į ekologiškus ir ekonomiškai veikiančius šilumos siurblius oras-vanduo. Šilumos siurblio kompresoriaus ir kitų įrenginių pagalba iš 1 kW elektros pagaminama net iki 5 kW šilumos, tai reiškia – 5 kartus pigiau, nei šildyti elektra.

Šilumos siurbliai oras-vanduo – vis labiau Lietuvoje populiarėjantis inovatyvus namų šildymo būdas. Šiuo prietaisu galima palaikyti optimalią temperatūrą visais metų laikais. Dar daugiau – ją galima reguliuoti vieno mygtuko paspaudimu. Šio prietaiso pagrindinė funkcija – šildyti arba vėsinti patalpų orą ir vandenį. Veikimo principas labai paprastas: įrenginys pasisavina lauko šilumos energiją ir ją perduoda patalpos viduje esančiai įrangai, kurioje cirkuliuoja vanduo. Iš viduje esančio įrenginio vanduo patenka į radiatorius ar šildomas grindis, yra naudojamas ruošiant maistą bei prausiantis. Paprastai įrenginį sudaro dvi dalys – lauko ir vidaus. Tie, kurie sudaryti tik iš lauko, vadinami monoblokais. Nors įrenginio veikimo principas paprastas, tačiau jo parinkimą ir įrengimą rekomenduojama patikėti profesionalams, kurie įvertins namo infrastruktūrą, reikiamą šilumos poreikį.

Modernios šildymo sistemos pranašumai

Šilumos siurblius ir saulės elektrines įrenginėjančios bendrovės Oris.lt vadovas Saulius Tamulevičius akcentuoja, kad vietoje kieto kuro katilo įsirengusieji šilumos siurblį patiria didelį komfortą, nes patys gali reguliuoti temperatūrą, kokios norisi, be papildomo vargo. Taip pat įsirengę modernų šildymo būdą oras-vanduo gyvena švaresnėje aplinkoje, be žalingo poveikio sveikatai. Deginant medieną ar anglis išsiskiria ne tik dūmai, pelenai, planetoje katastrofišką šiltnamio efektą sukeliantis anglies dioksidas (CO2), bet ir kenksmingos medžiagos, o visi šilumos siurbliai oras-vanduo yra ir draugiškesni aplinkai, ir taupūs. Jie veikia tik racionaliai naudodami elektros energiją, kurios pastaraisiais metais vis daugiau gaminama iš atsinaujinančių energijos šaltinių – vėjo, Saulės, hidroelektrinių.

 Saulius Tamulevičius, Oris.lt vadovas

„Pavyzdžiui, perkate šilumos siurblį oras-vanduo, kurio kaina 5 tūkst. eurų. Be siurblio per metus už šildymą mokate 1 400 eurų, o su šilumos siurbliu mokėtumėte 400 eurų – sutaupote 1 tūkst. eurų“, – atskleidžia S. Tamulevičius.

Dažniausios klaidos renkantis šildymo būdą oras-vanduo

Žmonės galvoja, kad, pasirinkę labai galingą šilumos siurblį, jie gaus efektyvesnį šildymą – tai dažniausiai daroma klaida. Įsigiję per daug galingą šilumos siurblį pasidarysite „meškos paslaugą“. Mat pasirinkus netinkamą galingumą suvartojama daugiau elektros energijos ir neužtikrinama optimali temperatūra bei efektyvus įrenginio darbas.

Taip pat labai dažnas atvejis, kai siurblys nuperkamas nepagalvojus apie jo montavimą. Tik įsigijus įrenginį surandami montuotojai, o dėl montavimo iškilus problemai – nebeaišku, kas atsakingas. Pardavėjai kaltina montuotojus, montuotojai – įrenginį, o problema galų gale lieka pirkėjui.

,,Teko girdėti daugybės žmonių skundus dėl ignoruojamų skambučių sugedus nupirktam įrenginiui. Norint išvengti tokių nemalonumų ir galimų nuostolių vertėtų rinktis tik tokius pardavėjus, kurie veikia rinkoje jau ne vienerius metus. Ir net tik dėl patirties – tokia įmonė jau yra susikūrusi reputaciją ir ją brangina. Jai tiesiog neapsimoka, kad vienas nepatenkintas klientas sugadintų ilgus metus sąžiningu darbu kurtą reputaciją. Todėl patikima, žinoma įmonė tikrai padarys viską, kad kiekvienas klientas liktų visapusiškai patenkintas‘,‘ – sako Oris.lt vadovas Saulius Tamulevičius.

Jis atkreipia dėmesį, kad pasirinkę Oris.lt bus užtikrinti dėl visų šilumos siurblio įsigijimo žingsnių: nuo prekės įsigijimo iki montavimo, aptarnavimo, suteikiamų garantijų ir įrenginiui, ir montavimo paslaugoms.

 Naujausias 2021m. modelis Daikin Altherma 3 be integruoto boilerio su Wifi oras vanduo šilumos siurblys

Specialisto patarimas: rinktis viską iš vienų rankų

Oris.lt vadovas, planuojantiems įsirengti šilumos siurblį oras-vanduo, žemė-vanduo ar vanduo-vanduo, rekomenduoja iš vienų rankų rinktis ir įrangą, ir jos montavimą.

„Būsto savininkui toks sprendimas projektą padės įgyvendinti paprasčiau, sklandžiau ir greičiau, o svarbiausia – bus 100 proc. aišku, kas atsakingas už viso projekto sėkmę nuo A iki Ž, pataria Oris.lt vadovas, kuris yra sukaupęs daugiau kaip 17 metų inžinerinės patirties ir įgyvendinęs per 5 tūkst. projektų.

Anot jo, keičiant kieto kuro katilą į modernų taip pat svarbu, kad visus darbus – nuo konsultacijų pasirenkant šildymo įrangą iki jos sumontavimo ir paleidimo – atliktų savo darbo profesionalai. Skaičiuojama, kad norint tapti savo srities ekspertu toje srityje reikia dirbti apie 10 tūkst. valandų.

Informacinis video apie šilumos siurblius:

„Tokią patirtį sukaupę Oris.lt specialistai turi kompetencijos į vykdomus projektus žiūrėti kūrybiškai, surasti tinkamiausią sprendimą kiekvieno kliento individualiam poreikiui, kad ir koks specifinis jis bebūtų. Oris.lt siūlo nemokamas konsultacijas, greitą pasiūlymo parengimą ir darbų atlikimą, o, kad klientai būtų užtikrinti, – garantijas ir įrenginiams, ir atliktiems darbams iki 8 metų“, – pasakoja S. Tamulevičius.

Oris.lt specialistai suteikė komfortą jau daugiau nei 3 000 namų klientams. Siūloma rinktis garsiausių prekės ženklų šilumos siurblį, pavyzdžiui, „Daikin“, „Mitsubshi Electric“, „Midea“ ar „Hitachi“, kuris labiausia tinka konkretaus namo šildymui. Jį bendrovėje Oris.lt galima įsigyti ne tik mokant iškart, bet ir lizingu palankiomis sąlygomis. Daugiau informacijos: https://oris.lt

Užsakymo nr.: PT_88343321