Šventosios laukia ir neeiliniai nauji pasikeitimai: neseniai žalia šviesa uždegta jūrų uosto atstatymo darbams. Ne tik šventosios gyventojams, svečiams, bet ir turizmo verslo atstovams, buriavimo sporto entuziastams, taip pat priekrantės žvejams svarbus ir ilgai lauktas uostas, neabejojama, taps išskirtine Šventosios traukos vieta ir ryškiu šiuolaikinio kurorto identiteto ženklu.

Palangos miesto savivaldybė nuosekliai investuoja gerinant infrastruktūrą ir gražinant viešąsias erdves, kuria naujas pridėtines vertes ir augina Šventosios potencialą. Pastarojo meto darbai – gatvių, įvažiavimo kelio atnaujinimo, centrinės aikštės rekonstrukcijos.

Kryptinga infrastruktūros gerinimo strategija traukia ir privačias investicijas – Šventojoje planuojamos modernaus viešbučio su gydomuoju SPA centru statybos, atsidarė didžiausių prekybos tinklų parduotuvės, projektuojami inovatyvūs gyvenamosios paskirties objektai.

Apartamentų projektą „Mano šventovė“ plėtojantis verslininkas Robertas Jocius pripažino, kad kokybiškai besikeičianti kurortinės vietovės aplinka investuotojus įkvepia priimti netradicinius sprendimus.

Daugiau investuojama į pridėtines vertes

Pajūryje beveik visi naujos statybos projektai apsiriboja tiesiog nauju būstu su parkavimo vieta ir sandėliuku, plius šūkiu A arba A+ pastato energetinė klasė, kur daugiausia važiuojant poilsiauti vasarą, ji neatrodo labai reikšminga. Kokia nors kita infrastruktūra dažnai būna už teritorijos ribų, bendrose miesto erdvėse, toliau nuo būsto.

Mano Šventovė

Pasak projekto Mano Šventovė vystytojo R. Jociaus, tik nedaugelis, vos vienas kitas naujos statybos projektas turi papildomą pridėtinę vertę, kaip vaikų žaidimo aikštelė, ar lauko baseinas, todėl norėjosi sukurti kažką naujo, kažką kitokio, kur perki ne tik "keturias sienas" ar galimybę nueiti iki jūros per 10 min., bet tokią visumą, kuri gali tikti beveik visiems pagal norus.

Kasdienininė veikla vietoje

„Šiuolaikinis žmogus dabar dažnai atostogas derina su kasdieniška veikla, todėl jam svarbu arba neatitolti nuo namų susikurtos kasdieninės veiklos ir infrastruktūros arba jis ieško kur tokią gali rasti išvykus toliau nuo namų“,- pasakoja projekto Mano Šventovė pardavimo vadovas Giedrius Sidaravičius.

„Todėl dažnai pradedame ieškoti vietos atostogoms, kad šalia būtų bent dalis kasdieninių veiklų. Projekte „Mano šventovė“ sukūrėme balansą tarp kasdieninio gyvenimo ir poilsio. Norėjome, kad projektas prilygtų sintezei, kurioje susipina poilsiui skirtas būstas su įvairia infrastruktūra, kur galima būtų aktyviai ir poilsio režimu leisti laisvalaikį, ir tuo pačiu esant reikalui neatitolti nuo miestui būdingų kasdieninių veiklų, tokių kaip sportas, darbas, kitų poreikių reikalingų įvairaus amžiaus žmonėms. Tai tapo aktualu prasidėjus pandemijai, pasikeitus žmonių poreikiams, išmokome prisitaikyti, dirbti per nuotolį.

Darbas, sportas, laisvalaikis

„Dažnai iš klientų girdime, kad - „puiku būtų dar pajūryje praleisti kelias dienas, bet darbas ir kasdieninė veikla to neleidžia“. Todėl kilo mintis projekte "Mano Šventovė" padaryti ne tik standartinį būstą, bet jį pritaikyti prie įvairių kliento kasdieninių poreikių – darbo vietos, sporto klubo, pasyvaus ir aktyvaus laisvalaikio zonų, įvairių kitų pomėgių“, -dėstė NT ekspertas Giedrius Sidaravičius.

Mano Šventovė

„Daug klientų pasakojo, kad atvykus su šeima prie jūros atsiveža ir nešiojamą kompiuterį, kad nudirbtų suplanuotus darbus. Tačiau kompiuterio įjungti nepavyksta, dėl leidžiamo laiko su vaikais, esamo triukšmo būste. O įgyvendinti susitikimą per įvairias programėles su klientais tiesiog neįmanoma. Todėl projekte "Mano Šventovė" sukūrėme atskirą darbo zoną, "co-working" erdvę. Čia gyventojai turės galimybę ramiai dirbti jaukioje ramioje aplinkoje prie stalo, o jei reikės pravesti nuotolinį susitikimą, bus galimybė naudotis atskira uždara erdve, -toliau tęsė G. Sidaravičius.“

„Reikia pripažinti, kad dažnai sportuojančiam žmogui per atostogas nuvykus į pajūrį yra problema rasti sporto klubą, todėl sugalvojome padaryti treniruoklių salę pačiame projekte - bus galima bet kuriuo paros metu sportuoti neišeinant iš teritorijos ar net pačio pastato. Tai svarbu tiems, kuriems sportas yra viena iš svarbių sudedamųjų gyvenimo dalių, išvažiuodami iš miesto, nepaliksite įprastos savo namų, sporto rutinos, ją tik papildysite grynu pajūrio oru, praturtintu laisvalaikiu. O gal kiti poilsiautojai atras pomėgį sportuoti, nes namuose tam nerasdavo galimybių.

Pagalvota ir apie šeimos poreikius, mažiesiems gyventojams sukurta žaidimų erdvė, kurioje vaikai žais ir bendraus jaukioje aplinkoje, o mamos ir tėčiai pabendraus tarpusavyje, čia užsimegs glaudūs kaimyniški ryšiai, bus kuriama stipri bendruomenė.

Kad naujakuriams nereiktų pirkti skalbimo mašinos būste, ar vežti skalbinių namo, bus įrengta patogi bendro naudojimo skalbykla.

Jei nebūtų noro eiti iki jūros ar pasinerti į šaltas, kaip dažnai būna, Baltijos bangas, „Mano šventovės“ projekte numatyta įrengti šildomus baseinus - didesnį suaugusiems, mažesnį - vaikams, kur gylis būtų pritaikytas būtent jiems. Tas labai svarbu šeimoms su mažais vaikais, kur vienas iš tėvų gali prižiūrėti vaiką, o kitas gali eiti į sporto salę, arba tiesiog ramiai pasideginti.

Mano Šventovė

Nepamiršome ir pirties mėgėjų, esant vėsesniam orui, malonu sušilti ir atsipalaiduoti šiltoje pirtyje.

Projekte bus įrengtos dvi tinklinio aikšteles, Jums nereikia niekur eiti už teritorijos ribų, galima tiesiog išėjus į kiemą ir su kaimynais ir draugais aktyviai praleisti laisvalaikį.

Šalia tinklinio aikštelės bus įrengta lauko treniruoklių erdvė, kur po atviru dangumi galima pasportuoti, pasitreniruoti.

Šiuo metu populiaru maistą gaminti grilyje ar ant atviros ugnies. Maisto gaminimo mėgėjams, sukūrėme kepsninių zoną. Jei Jūsų šeimoje yra aktyvių narių, kurie nemėgsta visą dieną leisti pliaže, ar kitaip pasyviai leisti laiką, kepsnių zonoje galės gaminti mėgtsamus patiekalus, dalintis receptais su draugais, kaimynais.

Laikas – vienas svarbiausių dalykų mūsų gyvenime. Gyvendami dideliame mieste mes kelias valandas per dieną praleidžiame automobilyje, vykdami į darbą, sporto klubą, baseiną ir pan. „Mano šventovė“ – Jums suteikia galimybę taupyti Jūsų brangų laiką, jį skirti šeimai, pomėgiams, pasivaikščiojimui pajūriu, maisto ruošimui po atviru dangumi.

„Apibendrinant, galime sakyti, jog pavyko sukurti ir naujakuriams pasiūlyti paslaugų visumą - svajonių infrastruktūrą šalia būsto. Esant lietingam orui, ar tiesiog likus namuose gyventojai turės didelį pasirinkimą ką veikti projekte – ramiai darbuotis darbo zonoje, sportuoti, mėgautis pirties malonumais ar eksperimentuoti su maisto skoniais. Tikime, kad dėka sukurtos infrastruktūros, susiburs tikrai stipri bendruomenė, kur kiekvienas ras savo bendramintį. Kaip mūsų šūkis ir sako apie šį „Mano Šventovė“ projektą - Subalansuota gyvenimui ir poilsiui!“ - Pokalbį reziumavo R. Jocius.

Mano Šventovė

Ilgametis įdirbis

„Mano šventovė“ – ne pirmas R. Jociaus NT projektas. Jau 20 metų vystomi įvairūs objektai, vienas paskutinių sėkmingai įgyvendintas „Eglės apartamentų“ projektas (architektas Donatas Rakauskas). Palangoje 2018-aisiais pripažintas geriausiu būsto kategorijoje Lietuvoje ir įvertintas specialiu apdovanojimu konkurse „Už darnią plėtrą“, be to, toje pačioje kategorijoje pripažintas geriausiu visame Baltijos regione. Tarp pastarojo meto įspūdingų darbų minėtinas ir Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centras, taip pat šiuo metu plėtojamas daugiafunkcis kompleksas Kaune „NewMan“ bei kiti projektai.

Užsakymo nr.: PT_88321117