Šiandien norime jums papasakoti, kokius žingsnius turėtumėte atlikti, kad probleminė oda taptų sveikesnė ir skaistesnė, o kova su spuogais, riebaluotumu ir užsikimšusiomis poromis – paprasta ir veiksminga.

1 žingsnis: Kruopštus odos šveitimas

Jei jūsų oda yra probleminė ir linkusi į bėrimus, kruopštus ir apgalvotas veido prausimas ir šveitimas turėtų būti esminė jūsų odos priežiūros rutinos dalis. Nors labai svarbu nepersistengti ir neišsausinti odos, tačiau būtina pašalinti negyvas odos ląsteles, perteklinius riebalus, prakaitą ir kitus „netobulumus“, kurie gali prisidėti prie porų kimšimosi ir spuogų atsiradimo bei jų dėka kylančių uždegiminių procesų.

Jeigu dėvite makiažą ir/arba kremą nuo saulės (o kremą nuo saulės turėtumėte naudoti visus metus) – atlikite dvigubą veido valymą. Pirmiausia, naudokite micelinį vandenį arba hidrofilinį prausiklį ir nusivalykite makiažą/kremą nuo saulės. Tuomet prauskite veidą vandens pagrindo prausikliu, geriausia tokiu, kuris švelniai nušveis jūsų odą ir bus prisotintas ingredientų, kurie padeda kovoti su akne. Svarbiausia ingredientai, kuriuos būtina paminėti – glikolio ir salicilo rūgštys.

Glikolio rūgštis yra švelni, tačiau efektyvi ir yra vertinama ir mokslininkų, ir vartotojų. Ji puikiai nušveičia odą ir padeda jai atsinaujinti. Salicilo rūgštis, kuri yra išgaunama iš baltojo gluosnio žievės, gali prasiskverbti į giliuosius odos sluoksnius, puikiai kovoja su uždegimais ir skatina odos ląstelių atsinaujinimą.

Patikimas produktas, kurio formulė praturtinta abejomis rūgštimis, yra „MATH Scientific“ prausiklis DEEP CLEANSING GEL WASH, kurio unikali formulė šiuo metu laukia patento. Produkto sudėtyje yra 5% glikolio rūgšties ir 1,5% salicilo rūgšties – koncentracija, kuri leidžia efektyviai nušveisti odą, tačiau jos nedirgina, o optimalus prausiklio pH (4.0) sukuria nepalankią terpę bakterijų dauginimuisi odos paviršiuje. Prausiklio efektyvumas taip pat yra įrodytas klinikiniais tyrimais.

Kadangi „MATH Scientific” kosmetika yra sukurta mokslininkų ir pasižymi minimalistinėmis bei švariomis sudėtimis, kiekvienas produktuose esantis ingredientas turi konkrečią paskirtį, kuri yra orientuota į vartotoją ir jo siekiamus rezultatus. „MATH Scientific“ moto „mažiau yra daugiau“ puikiai tinka ir probleminės odos savininkams, kadangi supaprastinta ir apgalvota rutina – vienas esminių kovos su bėrimais ir sudirgimais ginklų.

Serumas probleminei odai „SKIN BALANCE“ (MATH Scientific nuotr.)

2 žingsnis: Tinkamas serumas/drėkiklis (nepersistengiant su sluoksniavimu)

Jūsų oda žino, kaip susidoroti su uždegimais, jai tereikia šiek tiek pagalbos, kad galėtų optimaliai funkcionuoti ir tinkamas serumas/drėkiklis čia gali atlikti svarbų vaidmenį. Norint sėkmingai kovoti su spuogais, užsikimšusiomis poromis ir pertekliniu riebalavimusi, svarbu ir imtis problemos šaknų, ir nepamiršti efektyvaus drėkinimo, kadangi jei oda per nelyg išsausės, ji gali pradėti gaminti perteklinius riebalus ir kompensuoti sausumą, o būtent to svarbu išvengti.

Patikrinti ir moksliškai pagrįsti drėkinantys ingredientai yra glicerinas bei hialurono rūgštis. Serumo/drėkiklio fazėje, juos naudinga derinti su speficiniais ingredientais, skirtais būtent į bėrimus linkusiai odai, tokiais kaip jau minėtos AHA ir BHA rūgštys, PHA rūgštys (gliukonolaktonas, galaktozė), gluosnio žievės ekstraktas (salicino, iš kurio gaunama salicilo rūgštis, šaltinis).

Šioje kategorijoje taip pat verta atkreipti dėmesį į minimalistinius „MATH Scientific“ produktus – serumus SKIN BALANCE bei ANTI-ACNE SOS. Serumas SKIN BALANCE yra praturtintas baltojo gluosnio ekstraktu, kuris padeda apsaugoti poras nuo užsikimšimo, sulyginti odos spalvą, sumažinti pigmentaciją, kovoti su inkštirais ir spuogais. Šis serumas ypatingas tuo, kad jame taip pat yra ir odos drėkinimo superingredientų - glicerino bei hialurono rūgšties. Be to, produktas yra suformuluotas taip, kad pasitepus juo nereikia papildomai naudoti drėkinamojo kremo – veidas ir taip yra efektyviai ir ilgam sudrėkinamas.

Serumas ANTI ACNE SOS yra skirtas naudoti lokaliai – ant paskirų spuogelių. Jo sudėtyje yra AHA, BHA ir PHA rūgščių. Produktas padeda “užmigdyti” tiek jau iškilusius spuogelius, tiek ir tuos, kurie dar tik formuojasi. Jis taip pat sukuria nepalankią terpę bakterijoms ir nešvarumams. Šio serumo efektyvumas kovoje prieš aknės bakterijas taip pat yra patvirtintas klinikiniais tyrimais.

Jeigu vis dėlto norite papildomo drėkinimo ir nepanaudoję kremo tiesiog jaučiatės nemaloniai, rinkitės kremą, kuris „neapkraus“ odos nereikalingais ingredientais: kvapais, „blogaisiais“ alkoholiais, eteriniais aliejais ir t.t. Atkreipkite dėmesį, į kremus, kurie pasitarnaus apsauginio odos barjero stiprinimui, kurių sudėtyje yra pantenolio (vitamino B5), niacinamido, glicerino. Lengvas ir efektyvus kremas, kuris puikiai dera su jau minėtais serumais, yra „MATH Scientific“ BALANCE3, kurio sudėtyje subalansuoti ir drėkinantys, ir su bėrimais kovojantys ingredientai.

Kadangi daugelis ingredientų, skirtų kovai su bėrimais ir kitomis odos problemomis, yra stiprūs ir reikalaujantys odos ištvermės, sluoksniuoti juos reiktų labai atsakingai. Rūpinantis problemine oda, mažiau išties yra daugiau. „MATH Scientific“ rekomenduojama dviejų arba trijų žingsnių rutina leidžia pasitelkti geriausiai moksliškai pagrįstus ingredientus ir leisti jiems veikti netrukdomiems ir pilnu pajėgumu.

Giliai poras valantis aktyvusis prausiklis  (MATH Scientific nuotr.)

Švelni odos priežiūros rutina – efektyvi grožio priežiūros rutina

Norint įveikti probleminės odos iššūkius, svarbu ne tik žinoti, kokius ingredientus naudoti, tačiau ir kokių ingredientų verta atsisakyti. Štai keletas patarimų, kuriuos verta atsiminti:

1. Ištarkite drąsų NE fiziniams šveitikliams;

2. Skirtingi ingredientai gali dirginti skirtingas odas, tačiau geriau vengti ingredientų, kurie sukelia dirginimą daugeliui, tokių kaip „blogieji“ alkoholiai (alcohol denat., ethanol, methanol), kvapai, intensyvūs eteriniai aliejai, tokie kaip levandų ar citrusų;

3. Venkite prausti veidą labai šaltu arba labai karštu vandeniu. Rinkitės drungną vandenį, artimą kūno temperatūrai;

4. Veido priežiūrai nenaudokite gabalinio muilo. Kad ir ką sakytų TikTok, gabalinis muilas nėra kažkas, ką reikėtų naudoti probleminių odų savininkams, kadangi jis gali labai sausinti;

5. Atsisakykite fizinių šveitimo įrankių, tokių kaip įvairios šveitimo pirštinės, kempinės ir pan.

6. Svarbus TAIP: Daugelis ingredientų, skirtų kovai su akne, gali padaryti odą jautresnę saulei, todėl apsauga nuo jos yra būtina. Moksliniais tyrimais įrodyta, jog veiksmingiausia apsauga nuo saulės – SPF kremai ir losjonai, kurie yra patikimesni už pudras ir purškiklius. Taip pat, rekomenduoja rinktis kremus su mineraliniai filtrais, kadangi jie apsaugo ir nuo mėlynos šviesos, kurią skleidžia mūsų naudojamų įrenginių ekranai. Gera apsauga nuo saulės – viena geriausių paslaugų, kurią galite padaryti savo odai ilgalaikėje perspektyvoje.

Užsakymo nr.: PT_88297365