Didmenine elektronikos įrenginių prekyba bei remontu, filmų gamyba ir platinimu, karjerų verslu, nekilnojamojo turto ir atsinaujinančių energijos projektų vystymu užsiimanti bendrovių grupė „ACME Grupė“ nuo 2016 m. aktyviai plėtoja socialinės atsakomybės strategiją, kuri paremta darbuotojų įtraukimu į šią veiklą. „Matome, kad galimybė darbuotojams prisidėti prie socialinės atsakomybės įgyvendinimo didina jų įsitraukimą į organizacijos veiklą, žmonės aiškiau jaučia pasitenkinimą savo darbu ir prasmę, kodėl jie tai daro. Socialinė atsakomybė suteikia jiems galimybę pasinaudoti turimais įmonės ištekliais, kad padarytų gera. Mūsų patirtis rodo, kad darbuotojai turi erdvę patirti laimės jausmą, padėdami kitiems, realizuodami save per savanorystės veiklas“, - sakė bendrovių grupės „ACME Grupė“ direktorius Sergej Artemiuk.

Geriems darbams per vieną vakarą „ACME Grupės“ darbuotojai paaukojo 94182 Eurų

Jam asmeniškai svarbu, jog organizacijoje darbuotojai plėtotų socialinę atsakomybę ir tai nebūtų vadovybės „nuleista“ veikla ar prievolė. „Manau, kad sėkmingos socialinės iniciatyvos gali būti sukurtos tik tuomet, kai žmonės tai daro savo noru ir jiems tai nuoširdžiai rūpi. Jau šešerius metus iš eilės mūsų biuro kieme darbuotojų organizuojama „Gerų darbų mugė“ man yra vienas įkvėpimo šaltinių, parodantis, kokie vieningi galime būti vardan bendro tikslo – paaukoti kuo didesnę sumą geriems darbams įgyvendinti. Šiais metais geriems darbams per vieną vakarą kartu paaukojome 94182 Eurų! Surinkta rekordinė suma per visą iniciatyvos gyvavimo laikotarpį“, - mintimis dalijosi Sergej Artemiuk.

 Arbatų kampelis

Darbuotojų paaukotą sumą „ACME Grupės“ akcininkai padaugina iš 10 ir prideda prie surinktos sumos

Plačiau apie „ACME Grupės“ darbuotojų šešerius metus iš eilės biuro kieme organizuojamą renginį „Gerų darbų mugę“ pasakojo „ACME Grupės Gerų darbų“ komandos vadovė Martina Juzėnė. Pasak jos, šios mugės metu vieni darbuotojai organizuoja įvairias įtraukiančias veiklas, o kiti – pramogauja ir aukoja pinigus. Vakaro pabaigoje, darbuotojų paaukotą sumą „ACME Grupės“ akcininkai padaugina iš 10 ir prideda prie surinktos sumos. Gautoji pinigų suma tampa tų metų socialinės atsakomybės veikloms įgyvendinti skirtu fondu, kurį administruoja iš grupės darbuotojų savanoriškai suburta komanda. „Užvakar buvome priblokšti mūsų darbuotojų ir akcininkų gerumu, nes per kelias valandas paaukota suma yra daugiau nei įspūdinga. 20 000 eurų jau tą patį vakarą pažadėjome skirti „Happimess“ labdaros vaikams iniciatyvai, kuri padeda sergantiems vaikams, o jos atstovai nuo pat renginio atsiradimo pradžios glaudžiai su mumis bendradarbiauja“, - sakė Martina Juzėnė.

 Darbuotojai ir jų šeimos kasmet laukia šio renginio, nes atmosfera ir visus persmelkiantis gerumo ir noro prisidėti jausmas tiesiog pulsuoja ore

Darbuotojai jaučiasi norintys ir galintys padėti kitiems

Anot „Gerų darbų“ komandos vadovės, kolegos ir jų šeimos kasmet laukia šio renginio, nes atmosfera ir visus persmelkiantis gerumo ir noro prisidėti jausmas tiesiog pulsuoja ore. Šiais metais darbuotojų ir jų šeimų laukė tradicija tapusios veiklos: bagažinių turgus, išradingi desertai, kolegų ruošiami kepiniai, azartiškas aukcionas, meno ir mokslo dirbtuvės. Taip pat muilo burbulai, arbatžolių turgelis, pramogos vaikams, partnerių siurprizai ir daug kitų staigmenų.

Darbuotojai renginio metu ne tik aukoja pinigus sunkiai sergančių vaikų šeimoms, kitoms socialiai jautrioms visuomenės grupėms. Jie taip pat prisideda prie tvarumo, daiktų prikėlimo antram gyvenimui iniciatyvų. „Mūsų žmonės jaučiasi norintys ir galintys padėti kitiems, tai jau tapo „ACME Grupės“ vidinės kultūros dalimi. Pagrindinė motyvacija - padėka, šypsenos ir jausmas, kad prisidėjai savo darbais ir padėjai tiems, kuriems tos pagalbos labai reikia. Mus visus labiausiai įkvepia tai, kad padėti kitiems galime kartu ir, kad daryti gerus darbus dar ir smagu“, - kalbėjo Martina Juzėnė. Ji pridūrė, kad ateityje „ACME Grupės Gerų darbų“ komanda daugiau dėmesio skirs tvarumo idėjų puoselėjimui.

 Vakaro kulminacija - „ACME Grupės“ darbuotojai paaukojo 94182 Eurų

Socialinės atsakomybės veikla plėtojama 4 kryptimis

„ACME Grupės Gerų darbų“ komandos vadovė Martina Juzėnė pasakojo, kad „ACME Grupė“ socialinės atsakomybės veiklą plėtoja 4 kryptimis. Viena iš šių krypčių – visuomenės atskirties mažinimas, kurioje fokusuojamasi į veiklas, padedančias mažinti visų formų skurdą, visuomenės atskirtį ir badą. Taip pat užtikrinti aprūpinimą maistu ir geresne mityba jautriausias visuomenės grupes. Antroji kryptis - sveika gyvensena. „Mes siekiame skatinti sveiką gyvenseną, aktyvų judėjimą ir stiprinti visų amžiaus grupių gyvenimo kokybę. Pradedame tai daryti pirmiausia nuo savęs, organizacijos viduje turime fiziniam aktyvumui inspiruoti skirtą iniciatyvą „ACME Cup“. Tada šias idėjas bandome perkelti už organizacijos ribų ir paremti jų plėtojimą tarp įvairių žmonių“, - sakė Martina Juzėnė.

Trečioji „ACME Grupės“ socialinės atsakomybės kryptis – įkvėpti žmones mokytis visą gyvenimą. Įgyvendinant veiklas šioje srityje, siekiama skatinti kokybišką švietimą, vertybių ugdymą ir galimybę mokytis visą gyvenimą. Paskutinioji kryptis - gamtos ir gyvūnų saugojimas. Šios krypties veiklų tikslas - mažinti klimato kaitą ir kaitos padarinius bei skatinti atsakingą (sausumos ir jūrų) gyvūnų priežiūrą. „Stengiamės įsigilinti į kiekvieną paramos užklausą ir nuspręsti, kaip galėtume prisidėti savo pagalba, taip pat patys inicijuojame pagalbą, ieškome kam ji būtų aktuali“, - apie darbo grupės veiklos specifiką pasakojo „Gerų darbų“ komandos vadovė.

Pernai kiekvieną mėnesį padėjome mažiausiai 2 iniciatyvoms, asmenims ar organizacijoms

Anot Martinos, per praėjusius metus „Gerų darbų“ komanda paaukojo 51 tūkst. Eur. 23 skirtingoms iniciatyvoms, t.y. per kiekvieną praėjusių metų mėnesį buvo pagelbėta mažiausiai dviem iniciatyvoms, asmenims ar organizacijoms. „Per pastaruosius metus padėjome sunkiai sergantiems vaikams, ankstukams ir jų tėveliams, vaikų globos namų auklėtiniams. Taip pat prisidėjome prie neįgaliųjų užimtumo didinimo, padėjome nepasiturinčių šeimų vaikams, šeimoms, kurias ištiko nelaimingi atsitikimai. Rėmėme miestų ligonines susidorojant su COVID-19 iššūkiais, teikėme pagalbą kritinių situacijų ištiktiems senjorams ir kitiems asmenis. Be dėmesio neliko ir gyvūnai - parama buvo suteikta zoologijos sodui, arklių slėniui, ištikus nelaimingam gaisrui“, - apie paramos projektus pasakojo „ACME Grupės“ atstovė.

 Gerų darbų mugės uždarymas

„ACME Grupė“ skatina darbuotojų savanorystę

„Gerų darbų“ komanda socialinę atsakomybę plėtoja ne tik rinkdama aukas ir teikdama paramas, bet ir skatindama savanorystę. „Gerų darbų kelionės“ iniciatyvos metu į savanorystės projektus šiemet įsitraukė per pusšimtis „ACME Grupės“ darbuotojų, kurie keliavo savanoriauti į skirtingas organizacijas. Pasak Martinos Juzėnės, kolegos aktyviai būrėsi į nedideles komandas ir drauge rinko šiukšles, prižiūrėjo beglobius gyvūnus, tvarkė „Arklių slėnio“ aplinką, padėjo atlikti įvairius darbus Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sode Kaune, tapo kraujo donorais ir pan.

Užsakymo nr.: PT_88214277